Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Protože jsem velký fanda značky Certina, navrhl bych třeba tyto

https://www.certina.com/cs/watch/ds-podium-chronograph-gmt/C0016391104700

Sportovní vzhled, GMT (což by mohla být skvělá věc, pokud by šel studovat do světa - na GMT si nastaví, kolik hodin je doma v ČR), stopky až na 12 hodin (což je skvělé třeba na parkování), datum, bezúdržbový quartz, samozřejmě safír, robustní kovový tah. A pokud většinu času nosí volnější oblečení, budou to doplňovat přímo skvěle.

V ČR okolo 15 tis. Kč.

c001.639.11.047.00n.jpg

Upraveno uživatelem DadB
  • Odpovědi 80
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To jsem měl za sebou Seamastery, Chronomaty, Fortis Pilot nebo Sinn 144. Je nutné začít co nejdříve.

Veru neviem, či si bol zrovna bežny teeneger. Nevravím, že to je tento prípad, možno ho mechanické hodinky potešia, len čo mám ja skúsenosti 18. ročných ľudí zaujíma skôr nadupaný mobil ako nejaké hodinky. A ak by mal záujem o hodinky, bude ho baviť prestavovať dátum a naťahovať hodinky ak by sa zastavili? Veď súčasná generácia pomaly nevie, čo to mechanické hodinky sú a ako fungujú (česť výnimkam).

Je potrebné si tu ujasniť 2 nasledovné veci:

- či mechaniky alebo quartz

- veľkosť zápästia

Bez tohto tu môžeme hádzať za vagón hodiniek.

Odesláno (upraveno)

Automaty jsou hezka vec, jde o to jaky je to fanda do hodinek a zda chce resit nepresnosti mechanickeho strojku, nebo se treba vice tesit radiem rizenych atp.

Me to treba po 10ti letech noseni automatu preslo a ted se kocham tim ze mam na ruce absolutne presny cas ktery nemusim vubec nijak resit a muzu se na nej spoleznout, nemusim se bat vybraci atp. I kdyz je to darek chtelo by to zjistit jeho priority. Ja bych treba darek v podobe hodinek, ktere jsem si nemohl vybrat nechtel. Jednou jsem dostal darkem hodinky a nikdy jsem je na ruku nevzal. Pac se mi ani nelibili a neztotoznil jsem se s nima. Zas na deuhou stranun mechanicke hodinky (automaty) maji sve kouzlo a dusi a urcite si dokazi zachovat nejakou svoji hodnotu, nez quartzky

Upraveno uživatelem bicista
Odesláno

A nosí teďka nějaké hodinky? Jak jsou velké?

Napadají mě Glycine Combat Sub (tam je to u nás asi horší s dostupností, objednávalo by se z ciziny, ale do limitu by se to vejít mělo) - ty by možná byly trochu větší nebo Steinhart Ocean One 39 (pod limit) z Chronoshop.cz, velikostně akorát.

Hodinky nenosí, protože nemá :-( Bohužel nás dost tlačí čas, dlouho jsme se rozhodovali, co tím dárkem nakonec bude, což je jeden z důvodů proti on-line koupi.

Odesláno

Já už se sem k vám dívala dřív, když jsem si ještě myslela, že to zvládnu bez konkrétního dotazu :-) Ale rozdíly mezi pohony stále jen tuším. Mechanické jsou ty nejdražší ? automatické  díky pohybu ruky a pak systém quartz "nejlevnější" ? Cena je určitě těch 19 t strop. A LHC jsou právě Longines nějaká konkrétní řada ?

Tady už se totiž trochu operuje s tím, že by se manžel ukecal a ty 3k by se našly ;) je fakt, že mě taky hned napadly LHC... navíc Longines je zvučná značka s tradicí a i před laiky bude mít určitě ?machr index?.

Každopádně je pravda, že volba pohonu výběr hned ulehčí (hlavně rozpočtově)

Odesláno

Hodinky nenosí, protože nemá :-( Bohužel nás dost tlačí čas, dlouho jsme se rozhodovali, co tím dárkem nakonec bude, což je jeden z důvodů proti on-line koupi.

V tom případě bude asi fakt dobré navštívit nějaký z kamenných obchodů.

Za sebe (v Praze) mohu doporučit Chronoshop - mají spoustu kvalitních hodinek dobrých značek většinou za ceny podobné těm zahraničním. Věřím, že tam dobře a ochotně poradí s výběrem ve zvoleném limitu a hodinky nebudou vzbuzovat dojem, že byly pořízeny stylem "támhle v krámě maj hodinky, tak jsem si tam nějaký koupil".

Odesláno (upraveno)

Pokud jste z Prahy, zajděte do obchodu Helveti (Vítkova 8, Praha 8). Budou se vám vzorně věnovat a vše vysvětlí. Navíc si tam v téhle cenové relaci jistě vyberete...

Doplnění na základě Karlosova komentáře: Navíc pokud se netrefíte, u Helveti budete mít - velmi pravděpodobně - možnost výměny.

Upraveno uživatelem M.K.
Odesláno

Tady opravdu hrozí, že za spoustu peněz proběhne nákup hodinek, které se netrefí do vkusu/potřeb majitele, a že budou jen ležet v krabičce.

(A 18ročný, 18letý, tak a nejinak.)

Odesláno

Já už se sem k vám dívala dřív, když jsem si ještě myslela, že to zvládnu bez konkrétního dotazu :-) Ale rozdíly mezi pohony stále jen tuším. Mechanické jsou ty nejdražší ? automatické  díky pohybu ruky a pak systém quartz "nejlevnější" ? Cena je určitě těch 19 t strop. A LHC jsou právě Longines nějaká konkrétní řada ?

Longines HydroConquest.

Odesláno

Urcite neplati ze machanicke jsou nejdrazsi a quarzove nejlevnejsi. Pokud nekdo vyrabi stejne hodinky s variantou mechanicke a qaurtz tak ano. Jinak i qarzove maji prednosti a ficury o kterych se muze mechanikam jenom zdat. Kazdy maji proste to svoje.

Odesláno (upraveno)

Maminka: Mechanické hodinky (ať už čistě ruční nátah nebo automaty, které se, jak říkáte, pohání díky pohybům ruky) bývají obecně dražší než hodinky na baterku (Quartz), ale jak říká kolega nade mnou, nedá se to zobecnit. Ty Longines Hydroconquest (LHC), pokud vím, vyrábějí také ve variantě s quartzovým strojkem a ty budou určitě levnější (ale zda v limitu to nevím). Každopádně bych se připojil s názorem navštívit Helveti nebo Chronoshop nebo Koscom a osobně se poradit.

Karlos: A právě proto finalisté výběru budou nakonec konzultováni s oslavencem jak jsem pochopil...  možná by nebylo od věci se ho zeptat i na ten pohon :)

Upraveno uživatelem Povidláček
Odesláno

Longines HydroConquest.

Skúšal si si ich niekedy? Na úzku ruku sú príliš veľké! Ja mám 16,5cm a boli dosť cez limit najmä kvôli veľkej vzdialenosti nožičiek.

Darček nedarček, tuto to vidím na návštevu hodinárstva aj so synkom a nech si sám vyberie, čo sa mu páči.

Odesláno

Moc všem děkuji. Vůbec jsem nedoufala, říkala jsem si, že tu pořád někdo obtěžuje s prosbami o radu a odkážete mne na jiná vlákna.

Určitě půjdeme do kamenného obchodu. Tím spíš, když teď z příspěvků vidím, jak velkou roli hraje ruka. A právě jak píšete, aby měl konečné slovo syn. Budeme předběžně vědět značku, cenu, můžeme se i doma podívat na net a pak na místě po vyzkoušení řekne. Jsme z Brna, moc možností kam jít za jakousi jistotou není. Nebo o nich jen nevím.

Hodně mi pomohl dotaz na to, zda by se synovi teď chtělo pečovat o mechanický strojek. Sice není úplně nejtypičtější vzorek svých vrstevníků, ale v tomto typický je až moc, to by asi ještě nedal a byla by to škoda. Ale hodinky ho potěší rozhodně, tím jsem si jistá, i jsme totiž  sondovali :-)

Nakonec to asi budou nějaké Certiny DS Podium ? Hlavní důvod je asi ten, že patří mezi "švýcarské" značky a mají jich relativně velký výběr, tam kde je budeme kupovat.Bude z čeho vybírat a nebude třeba brát ty úplně nejlevnější, abychom dodrželi limit. Osobně samozřejmě z reklam znám více Longines, ale tam by připadaly do úvahy tak jedny jediné :-( 

Odesláno

Skúšal si si ich niekedy? Na úzku ruku sú príliš veľké! Ja mám 16,5cm a boli dosť cez limit najmä kvôli veľkej vzdialenosti nožičiek.

Darček nedarček, tuto to vidím na návštevu hodinárstva aj so synkom a nech si sám vyberie, čo sa mu páči.

Mám je ve 44 ale odpovídal jsem na dotaz co je LHC

Odesláno

Já se pořád bojím napsat, kam pro ně půjdeme, aby to nevypadalo jako reklama :-( Jediný, kdo mne v Brně napadá je fy Hanák, takže jsem limitovaná tím, co mají na svém webu a e-shopu.

Odesláno

Ta pece o automaty neni nic, dramatickeho. Jednou tydne srovnat cas, pac nejdou uplne presne. Byt opatrnejsi, nemaji rady drsnejsi zachazeni, pad na zem a pod.

Kdyz uz cokoliv za hodinky, tak aspon at to ma safir sklicko, a je to vodotesny na 100m. zbytek at se libi dle vkusu.

Odesláno

Cenu bych raději v tomto okamžiku vzhledem k pojmům quartz/automaty nechal asi až jako druhou v pořadí. Spíš se rozhodnout pro princip pohybu.

Samozřejmě s cenou do určité míry roste i kvalita použitých strojků. To je další poměrně obsáhlá kapitola.

Vstupní informace píše jacob v prvních odstavcích "Jak najít ty správné" http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/91631-jak-naj%C3%ADt-ty-spr%C3%A1vn%C3%A9-prvn%C3%AD-hodinky/

V zásadě quartz jsou vždy elektrické hodinky. Zdrojem elektřiny je baterie, světlo(+akumulátor), nebo i pohyb (kinetic + akumulátor). Do kineticu se moc lidí nehrne a spíše se vybírá mezi baterkou a světlem. Baterka se mění častěji než akumulátor. Elektrické hodinky budou vždy ty méně údržbové, schopné nošení bez nějakého velkého seřizování. Případně se seřídí s přechodem mezi letním/zimním časem a frčí se dál. Fungují i na poličce odložené několik dnů, týdnů. Mohou mít i automatické seřízení z radiového signálu.

Oproti tomu automaty se natahují pohybem většinou ruky, pokud pomineme nějaké automatické natahovače. Zpravidla po odložení na poličku vydrží nátah jen na kratší dobu, třeba 40 hodin. Mají zpravidla menší přesnost, takže vyžadují od majitele větší a častější péči při seřizování. U automatů asi víc jak u elektriky budete hledat hodináře na nějakou pravidelnou údržbu.

Čím míň si bude synek chtít hrát právě s tím seřizováním, tím víc byste se v této kategorii měli zaměřit na elektriku. Nakolik je trvanlivější v této cenové kategorii elektrický strojek oproti automatu (nebo naopak) si netroufám posoudit.

Pokud máte blízko do nějakého většího šopu, zajděte a ptejte se na základy.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...