Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, prosím o radu.

Potřebuji sundat pásek (takový ten natahovací) z hodinek.

Problém je v tom, že ta "trubička", co je v ní stěžejka, je od nožky k nožce.

Není jak se dostat ke stěžejce a vyndat ji.

Nožky jsou plné, žádná díra skrz.

Tak prosím o rady, jak co nejšetrněji dát pásek dolů.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Bohužel jedině destruktivně - koncovku ofafrně "rozrolovat". Nebo pokud tah zahránit nepotřebuješ, tak rozříznout/rozstřihnout, třeba i se stěžejkou.

Odesláno

pocitam ze roztec bude cca 18mm, takze vyzvetsovany az beda, takze mezera pro zasun noze nedejboze sroubovak je v realu 00 prd.
ja osobne bych to cvaknul, nebo rozpertloval, kazdopadne radeji vzdy obetuju radej remen, nez pouzdro dojebat nejakym pacenim.

Odesláno

Není tam na pravé straně otvor na použití nástroje? Něco tam vidím, zkus použít nějakou jehlu-trn- bodec, třeba zapadne do drážky na sťtěžejce, zasuneš kolíček a vycvakneš to.

Odesláno

Ja to resil tak, ze sem dremelkou vybrousil na jedne strane male vybrani, zasunul tam prebrousenou jehlu do placata a vycvakl.

Odesláno

Použil bych štípačky :wine:   Jirka

Odesláno (upraveno)

Chytit do dvou kleští a prohnout... co?

edit: a až pak tedy ty štípačky

Upraveno uživatelem horal
  • po měsících...
Odesláno

Mám úplně stejný problém u gumového pásku u PRIM SPORT 78 (MPM). Ti humoristi asi nepočítali s nedestruktivní výměnou tahu.

Ono by to určitě šlo štípačkami nebo jemnějšíma kombinačkama.

Jednou, když jsem podobnou chybu udělal svojí blbostí (použil jsem stěžejku delší, než se mělo), tak v podstatě stačilo Leathermanem prohnout tu stěžejku a dostal jsem ji pryč. Ale zničila se.

Nebyli jste někdo náhodou úspěšní u toho PRIMU nějak nedestruktivně?

Odesláno z mého Pixel pomocí Tapatalk

Odesláno

Gumovej pasek na mpm jde trochu odhrnout a pak vycvaknout, neposkodis ho. Nebo ne tolik, abys ho ponicil. Mel jsem je a parkrat to vyzkousel, nozikem to slo pomerne lehce.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...