Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Aby to nebylo jako "tajná" brusírna ve Victorinoxu - pár švýcarských dědků v místnosti se starýma bruskama, kteří to zvládají rovnou z ruky...

Ale hodinky jsou to bez debat moc pěkné, přeju ať radost dlouho vydrží  :cool02:

• Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pridavam se ke gratulacim. Tise ti zavidim vsem majitelum, rad bych je videl nekdy na zivo a snad, nekdy v budoucnu,.... Je i vyzkousel jako majitel.

Odesláno

Londoner: V podstatě máš pravdu v obou významech. Pokud už nějaká i střední značka udělá komplikaci, tak ji většinou vyrobí jako kus vysoké hodinařiny se vším všudy, protože komplikace to vyžadují a prostě to nelze strojně v továrně běžně vyrobit. Ale je i pravda, že určité značky (převážně právě z Valeé de Joux, což je kolébka komplikovaného hodinářství) mají jako HH celou produkci a nemusí se nutně jednat o komplikované kusy ve smyslu funkcí hodinek, klidně můžou ukazovat jenom čas. Jedná se o tradiční způsob výroby hodinek, řemeslné mistrovství mnoha oborů a komplexní péči, která je jim při výrobě věnována. Takový výrobek pak také nestojí 100 tisíc jako střední třída velmi populárních značek, ale i v "základu" se zde lehce dostáváme na půl miliónu a výše. Zkuste si v ruce porovnat Royal Oak a Seamaster považovaný za etalon kvalitních hodinek, ten rozdíl ve zpracování je nejen vidět očima, ale i cítit rukama. Ale abych se zbytečně nerozepisoval nebo neopisoval, našel jsem pár odkazů, kde se ten pojem snaží vysvětlit:

https://www.chrono24.com/magazine/what-is-haute-horlogerie-p_20847/

http://www.svycary.cz/haute-horlogerie

Ve chvíli, kdy se Tapisserie na ciferníku vyřezává stále tradiční cestou na původních strojích šest hodin + barvení a atd, ručně se dobrušují ozubená kolečka, stroj nese nejvyšší ruční dekorace předávané z generace na generaci (dekorované jsou všechny části, i ty co nejsou vidět), pouzdro a tah se vyrábí tak jak se vyrábí, tak se jedná o HH výrobek, byť se nejedná o komplikované hodinky. Naopak je spouta komplikovanějších hodinek, které ale do HH nepatří a ten piplací přístup HH prostě nesplňují. Perfektně je ten rozdíl vidět třeba tady na videu, kde srovnávají podobné hodinky od Patek Philippe s Omegama, je to o těch detailech a komplexicitě zpracování: https://www.youtube.com/watch?v=ZT9rvtlk_yc.

krtenek: Nedám na ně dopustit, hrozně jsem si je oblíbil. :)

Odesláno

Londoner: Kdy sis je naposled měl možnost prohlédnout? Momentálně vypadají uplně fantasticky. Ačkoliv to nikdo nehlásil, dostaly novější ciferník. Je víc stříbřitý a háže dost znatelnej sunray efekt, mnohem větší než předtím, tak určitě doporučuju okouknout znovu, pakliže jsi měl v ruce předchozí matnější variantu. :)

Odesláno
  V 24. 2. 2018 v 10:13, JamesLurk napsal:

Londoner: V podstatě máš pravdu v obou významech. Pokud už nějaká i střední značka udělá komplikaci, tak ji většinou vyrobí jako kus vysoké hodinařiny se vším všudy, protože komplikace to vyžadují a prostě to nelze strojně v továrně běžně vyrobit. Ale je i pravda, že určité značky (převážně právě z Valeé de Joux, což je kolébka komplikovaného hodinářství) mají jako HH celou produkci a nemusí se nutně jednat o komplikované kusy ve smyslu funkcí hodinek, klidně můžou ukazovat jenom čas. Jedná se o tradiční způsob výroby hodinek, řemeslné mistrovství mnoha oborů a komplexní péči, která je jim při výrobě věnována. Takový výrobek pak také nestojí 100 tisíc jako střední třída velmi populárních značek, ale i v "základu" se zde lehce dostáváme na půl miliónu a výše. Zkuste si v ruce porovnat Royal Oak a Seamaster považovaný za etalon kvalitních hodinek, ten rozdíl ve zpracování je nejen vidět očima, ale i cítit rukama. Ale abych se zbytečně nerozepisoval nebo neopisoval, našel jsem pár odkazů, kde se ten pojem snaží vysvětlit:

https://www.chrono24.com/magazine/what-is-haute-horlogerie-p_20847/

http://www.svycary.cz/haute-horlogerie

Ve chvíli, kdy se Tapisserie na ciferníku vyřezává stále tradiční cestou na původních strojích šest hodin + barvení a atd, ručně se dobrušují ozubená kolečka, stroj nese nejvyšší ruční dekorace předávané z generace na generaci (dekorované jsou všechny části, i ty co nejsou vidět), pouzdro a tah se vyrábí tak jak se vyrábí, tak se jedná o HH výrobek, byť se nejedná o komplikované hodinky. Naopak je spouta komplikovanějších hodinek, které ale do HH nepatří a ten piplací přístup HH prostě nesplňují. Perfektně je ten rozdíl vidět třeba tady na videu, kde srovnávají podobné hodinky od Patek Philippe s Omegama, je to o těch detailech a komplexicitě zpracování: https://www.youtube.com/watch?v=ZT9rvtlk_yc.

krtenek: Nedám na ně dopustit, hrozně jsem si je oblíbil. :)

Diky za vysvetleni, zase jsem o neco moudrejsi :)

Odesláno
  V 24. 2. 2018 v 12:03, JamesLurk napsal:

Londoner: Kdy sis je naposled měl možnost prohlédnout? Momentálně vypadají uplně fantasticky. Ačkoliv to nikdo nehlásil, dostaly novější ciferník. Je víc stříbřitý a háže dost znatelnej sunray efekt, mnohem větší než předtím, tak určitě doporučuju okouknout znovu, pakliže jsi měl v ruce předchozí matnější variantu. :)

Nekdy v lete a byla to ta matna varianta asi. Ted jsem koupil Zenithky takze to momentalne neni aktualni.

Návštěvník dabelM
Odesláno

Je to dost parádní kousek, a se zaměstnaneckou slevou to byl asi dost dobrej kauf. Nad modrým ciferníkem jsi nepřemýšlel ?  

Odesláno
  V 23. 2. 2018 v 23:30, sery.vlk napsal:

Gratuluju! Ať dobře a dlouho slouží a ať si je brzo omlátíš k obrazu svému .-)

souhlas s Vlkem, jsem zvedavej na praktickou zkusenost po xx tydnech noseni.
Odesláno

Jako jo, tady to Royal v názvu sedí, dělají na mě přesně takový ten aristokratický dojem. Brus, průhled a zdobení strojku, boží. Gratulace k hodinkám s velkým H.

Odesláno

Ten brus je fakt excelentní! Nádherné hodinky takže se připojuji a taky gratuluji. To už je asi konečná, ne? S tímhle zákonitě musí odejít ten nutkavý pocit koupit něco nového.. :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...