neuromancer Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 48 minutami, YPO napsal: Hele s tím nic neuděláš, jediný co můžeš udělat se podívat sobě a mámě do huby nějak to vyhodnotit a případně začít šetřit, protože to bude úplně stejný To je těžký, za mých dětských školních let na konci 70. jsem nepotkal jediného spolužáka s rovnátkama, nám rostlo jak dříví v lese a nikdo to neřešil
bandicoot Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 9 minutami, neuromancer napsal: To je těžký, za mých dětských školních let na konci 70. jsem nepotkal jediného spolužáka s rovnátkama, nám rostlo jak dříví v lese a nikdo to neřešil Za nás se tlemilo brejlounům. Kdo měl předkus, smáli se mu taky, že je jak ze saxany. Prošel jsem si obojím. Brejle jsem radši nenosil a dělal, že úkolu na tabuli nerozumím, než abych přiznal, že sem slepej. A z předkusu jsem měl mindrák. Dneska jsou naštěstí brejle i rovnátka trend. 1
neuromancer Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května Brejle jsem měl od 4., ale naštěstí to bylo většině u prd....to jsme byli ve třídě tak 3-4. Ale pravda, větší odlišnosti neprošly než posměchu. Na druhou stranu si z toho většina nic nedělala.
hopa26 Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května (upraveno) před 2 hodinami, YPO napsal: Nás to čeká ... prej 120 .... budu si muset vzít tři noční. až prijedeš k nám na ves, abys se mnou pro diváky pohovořil o trudném životě řidiče busu při noční směně, mohu ti na oplátku povyprávět, kterak jsem před rokema něco zavítal do stověžaté, abych tam svému synovi umožnill zažìt návštěvu kliniky, kde se na nevidtelná rovnátka specializují. musel jsem se smát, kterak mají zmáknutou psychologii, prezentaci, jednání s klientem, vizualizace atd. manželka, která není na takový servis ze školy uvyklá si vše pochvalovala a zdálo se jí, že máme kliku, štěstí a vše výtečně klape. já neboť jsem oškádlený životem tuším za jákýmkoliv hezkým vjemem nějaký poděl, jsem se nenechal ošálit a když jsem jim posílal kilo (plus něco drobných navíc za dlahy co se zovou fixátory) jsem poté večer plakal a utíral slzy do polštáře jak malá píča. nutno ovšem řict, že má kluk zuby po rovnací kůře zuby fakt tip top a ve škole se vlastně moc netušilo, že rovnátka má. takže výsledek cike. (já se se každopádně snažím zapomenout na ty prachy, ale neúspěšně a moc mi to nejde.) Upraveno 17. května uživatelem hopa26 apka i komunilace je vytuněná, nemusi se nikam jezdit, šetří to nervy, čas. mohl bych dělat školení.
zceyee Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 13 hodinami, zceyee napsal: Ja platil za dve plomby dvojku. Ale EUR no. A to pojistovna take dost hradila. Kecam vlastne, byly to korunky. Plomby sou levnejsi.
YPO Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 1 hodinou, hopa26 napsal: až prijedeš k nám na ves, abys se mnou pro diváky pohovořil o trudném životě řidiče busu při noční směně Já nemůžu nic vyprávět do éteru, páč by ti klesla sledovanost. No k rovnátkům... je mi jasný, že když ti někdo něco chce prodat, tak to musí řádně okecat a slabí jedinci podlehnou. Nicméně pokud mu to zkvalitní život, tak se nedá nic dělat. Zatím čekáme až mu to všechno vyroste a pak se uvidí, ale nemine to nás ani jeho. Je ovšem zajímavé o kolik to za 13 let co to měl ten starší vylítlo. Tenkrát to stálo myslím 30 a byl sem nasranej.
FantasticFabio Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 4 hodinami, Igicz napsal: Zuby jako hvězdičky. Žluté a daleko od sebe:)) Nebo jako noty na buben! Samá pauza!
FantasticFabio Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 3 hodinami, bandicoot napsal: Je to tak. Dětský rovnátka v ceně novejch Tudorů taky nejsou pro každýho. A to nemluvím o pěknejch brejlích se ztenčenými skly, aby se kolektiv třídních zmrdů nevysmíval. Na ty tenčený se poptat ve vícero optikách! Myiopie nebo Hypermetropie? V kombinaci sastigmatismem …. Né vždycky se s tou čočkou dá něco udělat, i když v optice slíbí ….
bandicoot Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 6 hodinami, FantasticFabio napsal: Na ty tenčený se poptat ve vícero optikách! Doteď dioptrie na dálku, posledních pár let vnímám, že je potřeba i na blízko. Bojím se, že zaplatím dardu za multifokály a bude mě z toho bolet šiška.
FantasticFabio Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 1 minutou, bandicoot napsal: Doteď dioptrie na dálku, posledních pár let vnímám, že je potřeba i na blízko. Bojím se, že zaplatím dardu za multifokály a bude mě z toho bolet šiška. Hmmm tady skoro každá rada drahá, pokud by ti to nevadilo, zkus se namísto multifokálů poptat na bifokály , vypadají možná zastarale, ale oko + hlava ( neurodaptace ) si mohou zvyknou snadněji. Návyk na multifokály je opravdu individuální! Někdo nasadí a nosí a někdo nasadí a zvyká si a někdo si bohužel nezvykne a brejle za 20 válí v šuplíku…. ps: Bartoška taky nosil bifokály! 1
Berbatow Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května Když je tady řeč o brýlích, jaké skla byste doporučili. Hoya, Rodenstock, Essilor, atd. Hoya prý vyrábí už jenom v Číně, ale to jsem jenom slyšel.
FantasticFabio Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 4 minutami, Berbatow napsal: Když je tady řeč o brýlích, jaké skla byste doporučili. Hoya, Rodenstock, Essilor, atd. Hoya prý vyrábí už jenom v Číně, ale to jsem jenom slyšel. Pokud se jedná o jednosilové - jednoohniskové , tak je to jedno….. u multifokálů , tam určitě budou mít určité levely kvality zobrazení …. Já mám zkušenosti s Rodenstock Multigressiv 2 s délkou progresivní zóny 16 mm index lomu 1,6 ….čiré i samozabarvovací …. Ale rozhodně bych se nebál ani Essiloru, ni Zeiss…
FantasticFabio Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 3 minutami, FantasticFabio napsal: Pokud se jedná o jednosilové - jednoohniskové , tak je to jedno….. u multifokálů , tam určitě budou mít určité levely kvality zobrazení …. Já mám zkušenosti s Rodenstock Multigressiv 2 s délkou progresivní zóny 16 mm index lomu 1,6 ….čiré i samozabarvovací …. Ale rozhodně bych se nebál ani Essiloru, ni Zeiss… Asi by mě dost ovlivnila cena! Pokud by ti to nevadilo poptej Konvex Rovensko pod Troskami…. 1
neuromancer Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května před 1 hodinou, Prochy68 napsal: USA, USA... Hunger Games? 1 1
McStinger Odesláno 17. května Nahlásit Odesláno 17. května S rovnátkami u nás aktuálna téma. Manželka by si trochu chcela skoordinovať chrup, tak ja že ok. Nejaké vyšetrenia už za nami, pár sto Eur v hajzli. Odhad bol tak do 1800 - 2000 Eur. Ja spotený, ale tak teda že dobre. Včera nám volali, že môžeme prísť začať, že to bude 3300, vraj sa dá aj na splátky. Manželke som ponúkol, že jej dám 1000 Eur a chrup upravím sám. 1 1
African Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května U nás to je poslední dobou se vším pěkný vojeb, takže bych se vůbec nedivil kdyby bouchali i ta rovnátka Poláci nebo třeba Rakušáci za poloviční cenu 1
petr_cha Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května Nechci do toho moc zasahovat, ale holt proste prazske ceny :-).... teplice, rovnatka pro 12letou holku, standardni typ, necelych 30 tisic..... ale pravda je, z kdyz si v nejakem skolnim projektu mela volit jakoze zamestnani, tak jsem ji nenapadne podsouval, ze zubařka do rodiny by se hodila.. :-) 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se