Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Dělal jsem ve firmě, kde se uchycením vhodných lidí na HR podařilo za 4 roky mít cca polovinu rusky mluvících, včetně různých "Stánů" ze zemí bývalého SSSR. Ukrajinci byli jediní, kdo byl víceméně v pohodě a to nemám malý vzorek, cca 60 lidí.

Všichni tihle Sověti byli nastavením úplně jinde. A ty kecy po invazi na Krym a boje mezi sebou (Gruzínci vs. Rusové, taky celkem nedávno), to bylo fakt něco. Nerozumím tomu, proč když je v Česku všechno horší a doma tak super, proč sem lezli. Z vyprávění Bělorusů jsem měl pocit, že je to snad nejlepší země na světě, akorát za spoustu věcí co tu říkali, by doma dávno šli sedět.

Co nám jako Čechům chybí, je láska k vlasti, tu měli hodně silnou a drželi spolu.

Nakonec zašli moc daleko v inzerátech a výsledky, protože prodáváním cizí práce se nedá maskovat svoji neschopnost donekonečna, šly taky do řiti, tak to z globálu zařízli. Myslím, že tehdy někdo naprášil inzerát s povinnou ruštinou, přičemž jsme jazykově nejvíc potřebovali hlavně Maďary a lidi z Balkánu. Cluster spadl pod Polsko a ti se s tím moc nemazlili, proběhla jak říká kamarád derusifikace. Tehdy to nejvíc odskákali Ukrajinci, situace Ukrajina vs. Poláci byla celkem vyhrocená a rozhodně mají i své temné stránky i dlouhou dobu po Volyni atd.

Každopádně až Ukrajina po USA volbách prohraje, tak to bude mega průšvih a doufám, že se mýlím. Obdivuji každého, kdo má odvahu si teď brát v ČR potažmo v EU hypotéku a nemá plán B. A to nejen kvůli válce za humny, ale především kvůli současnému směřování, které nám tu schopnost se bránit bere - přeregulovaná EU se zmrzačeným průmyslem se těžko bude bránit a budem litovat, že zavíráme další a další ocelárny a financování zbrojovek je najednou pro banky fuj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O tom “planu b” uz mi taky par lidi rikalo, ale furt nechapu jak je to mysleno, krome takovyho toho - drzim kilo na letenky, odletime do Jizni Ameriky:) Jakej by ten plan “b” pro rodinu mel bejt, pokud pomineme moznost odlozit si par desitek mega do zlata ci bitcoinu a ze dne na den odletet treba do Kanady..?

Odkaz ke komentáři

před 56 minutami, VitekB napsal:

Dělal jsem ve firmě, kde se uchycením vhodných lidí na HR podařilo za 4 roky mít cca polovinu rusky mluvících, včetně různých "Stánů" ze zemí bývalého SSSR. Ukrajinci byli jediní, kdo byl víceméně v pohodě a to nemám malý vzorek, cca 60 lidí.

Všichni tihle Sověti byli nastavením úplně jinde. A ty kecy po invazi na Krym a boje mezi sebou (Gruzínci vs. Rusové, taky celkem nedávno), to bylo fakt něco. Nerozumím tomu, proč když je v Česku všechno horší a doma tak super, proč sem lezli. Z vyprávění Bělorusů jsem měl pocit, že je to snad nejlepší země na světě, akorát za spoustu věcí co tu říkali, by doma dávno šli sedět.

Co nám jako Čechům chybí, je láska k vlasti, tu měli hodně silnou a drželi spolu.

Nakonec zašli moc daleko v inzerátech a výsledky, protože prodáváním cizí práce se nedá maskovat svoji neschopnost donekonečna, šly taky do řiti, tak to z globálu zařízli. Myslím, že tehdy někdo naprášil inzerát s povinnou ruštinou, přičemž jsme jazykově nejvíc potřebovali hlavně Maďary a lidi z Balkánu. Cluster spadl pod Polsko a ti se s tím moc nemazlili, proběhla jak říká kamarád derusifikace. Tehdy to nejvíc odskákali Ukrajinci, situace Ukrajina vs. Poláci byla celkem vyhrocená a rozhodně mají i své temné stránky i dlouhou dobu po Volyni atd.

Každopádně až Ukrajina po USA volbách prohraje, tak to bude mega průšvih a doufám, že se mýlím. Obdivuji každého, kdo má odvahu si teď brát v ČR potažmo v EU hypotéku a nemá plán B. A to nejen kvůli válce za humny, ale především kvůli současnému směřování, které nám tu schopnost se bránit bere - přeregulovaná EU se zmrzačeným průmyslem se těžko bude bránit a budem litovat, že zavíráme další a další ocelárny a financování zbrojovek je najednou pro banky fuj.

To vychvalování své země, když bydlím jinde mi přijde, že není specifikum těch národností, co jsi popisoval. Když jsem nějakou dobu žil v Anglii a Americe, tak tam to bylo to stejné. Taky to vůbec nechápu, já to nedělal, ale bylo tam mraky Poláků, Čechů, Španělů, Italů, Maďarů, Dánů co by byli schopní celej večer v hospodě prokecat o tom, jak jejich země je zrovna ta nejlepší na světě...a přitom bydlet v jiné zemi bez jakýhkoli plánů na návrat do toho ráje :D Takže to bude asi specifikum u 90% lidí, co se odstěhují do jiné země. Nějaká nostalgie nebo tak něco.

A přidávám se s dotazem na plán B, respektive proč si teď nebrat hypotéku? Máš v hlavě nějaké scénáře, které končí špatně a právě třeba hypo, které to značně zhoršuje? 

Odkaz ke komentáři

před 36 minutami, lafr napsal:

To vychvalování své země, když bydlím jinde mi přijde, že není specifikum těch národností, co jsi popisoval. Když jsem nějakou dobu žil v Anglii a Americe, tak tam to bylo to stejné. Taky to vůbec nechápu, já to nedělal, ale bylo tam mraky Poláků, Čechů, Španělů, Italů, Maďarů, Dánů co by byli schopní celej večer v hospodě prokecat o tom, jak jejich země je zrovna ta nejlepší na světě...a přitom bydlet v jiné zemi bez jakýhkoli plánů na návrat do toho ráje :D Takže to bude asi specifikum u 90% lidí, co se odstěhují do jiné země. Nějaká nostalgie nebo tak něco.

A přidávám se s dotazem na plán B, respektive proč si teď nebrat hypotéku? Máš v hlavě nějaké scénáře, které končí špatně a právě třeba hypo, které to značně zhoršuje? 

Vychvalování mi přijde OK, ale třeba v NL mi přišlo spousta věcí dost pokryteckých a taky sem jim tam nevykládal, jak to dělaj blbě :D

Plán B... sám bych rád věděl. Začal jsem tím, že po 12 letech šetření, 2 letech reko,... svůj byt zas prodávám, nechci mít tolik majetku na jednom místě, když bych ho tu musel nechat a už vůbec ne ve velkém městě. Nájem je teď mnohem výhodnější, než hypo a ještě nějakou dobu bude. Plus vnímám, jak se mění společenská nálada ohledně vlastnictví. Moje rodina je na tohle hodně háklivá od určitého okamžiku v minulosti a lidi jsou podle mě stále víceméně stejní (i já, samozřejmě). Bitcoin/zlato v rámci nějaké práce s rizikem beru jako dobrý nápad.

Taky jsem se naučil aspoň trochu něco rukama, abych měl šanci jinde hned začít pracovat. Pro kluka z paneláku ne uplně snadné, ale levej jak si myslí třeba babička :D, asi uplně taky nebudu. Přecejen děda byl celý život truhlář a v době internetu je přístup k informacím výborný. Bohužel zemřel, když mi bylo 12, takže nějaký generační přenos neproběhl.

Pořád doufám, že lidi se chtějí mít dobře, v něčem se snad umoudříme a zabíjení taky skončí. V Česku se žije skvěle, nerad bych to tady opouštěl. Každopádně mě vůbec neberte vážně, já vidím jen to nejhorší a vždycky jsem rád, že to nevyšlo 😁. Jen věřím, že život je taková serie událostí s pravděpodobnostmi, tak se snažím jít štěstí naproti. Hlavně, nemám žádný patent na pravdu, jen se snažím žít tak, abych byl co nejšťastnější a žil relativně skromný život, s co nejmenším počtem starostí a měl radost z obyčejných věcí.

Upraveno uživatelem VitekB
Odkaz ke komentáři

Drzeni volantu ani predjizdeni ani rychlost me teda vubec neirituje (ikdyz drzeni volantu trochu), spis to prepaleni prechodu pri predjizdeni nekolika aut pres ktery absolutne nemohl nic videt a vnimat. Snad se ridic z tohodle vzpamatuje a takovouhle blbost uz neudela.

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, zceyee napsal:

Drzeni volantu ani predjizdeni ani rychlost me teda vubec neirituje (ikdyz drzeni volantu trochu), spis to prepaleni prechodu pri predjizdeni nekolika aut pres ktery absolutne nemohl nic videt a vnimat. Snad se ridic z tohodle vzpamatuje a takovouhle blbost uz neudela.

Jako, že: OK, udělal blbost, tak snad už to neudělá? WTF? Sebrat řidičák napořád...

Odkaz ke komentáři

Ja to nechapu. Tenhle clovek ma kupu medialniho prostoru a obdivu, navzdory, well, vsemu co ma za sebou a co predstavuje. Jak muze nekomu imponovat bejvalej smelinar a obchodnik s vyhernima automatama, jehoz kamosi jsou Pitr a Krejcir, dobre se znal s Mrazkem atd atd... to proste nepochopim. A je mi tech lidi vlastne lito.

Nehodnotim podle tohohle rozhovoru, to je jen priklad za vse. Chjo

Odkaz ke komentáři

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-rada-vlady-prijala-definici-anticikanismu-40460434#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest240_dop_cizich_clanku_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Rada vlády pro záležitosti romské menšiny přijala v pondělí pracovní definici takzvaného anticikanismu. Uložila vládní zmocněnkyni Lucii Fukové, aby tuto formulaci o protiromských postojích předložila vládě ke schválení. Po jednání to uvedla sama Fuková.

Cítím se mírně zmaten. Posledních X let nám různí politici a aktivisté tvrdí, že nemáme používat slovo cikán, ale rom. No, tak teď tomu dali korunu 🙂

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Bert napsal:

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-rada-vlady-prijala-definici-anticikanismu-40460434#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=abtest240_dop_cizich_clanku_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Rada vlády pro záležitosti romské menšiny přijala v pondělí pracovní definici takzvaného anticikanismu. Uložila vládní zmocněnkyni Lucii Fukové, aby tuto formulaci o protiromských postojích předložila vládě ke schválení. Po jednání to uvedla sama Fuková.

Cítím se mírně zmaten. Posledních X let nám různí politici a aktivisté tvrdí, že nemáme používat slovo cikán, ale rom. No, tak teď tomu dali korunu 🙂

A bude součástí i antigadžismus?

Aby to bylo tak nějak vyvážené.

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, Bert napsal:

Přiznám se bez mučení, že když jsem si přečetl nadpis, tak jsem celej zmatenej šáhl po slovníku cizích slov, abych si to slovo vyhledal. Došlo mi to až při otevření článku.

Odkaz ke komentáři

Asi jste si všimli takových zvláštních příspěvků od člena Lachtan. Již i ten nadpis příspěvku byl velice zvláštní.

Co když je z Brna ? Specifické místo, humor a i řeč 🙂

Co kdyby měli ty jeho příspěvky cosi společného s tímto,  a nepsal nám sem ožralej a nebo vyfetovanej?

Co myslíš @Bert?

https://brnenska.drbna.cz/sport/hokej/29440-zemrel-dlouholety-fanousek-komety-brno-lachtan.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1247600&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Odkaz ke komentáři

před 50 minutami, Bert napsal:

Lachtan je z Prahy. Bydlí nedaleko Bohnické léčebny. Jeho telefon začíná 607 ....... . Jeho křestní jméno je Martin. Lachtan byl dnes ráno mnou z fóra odejit.

GDPR poznámka: údaje získány z veřejných zdrojů.

To bydliště mě otevřelo oči. Fakt jsem si myslel, že reagoval na smrt toho fanouška z Brna.

Budiž oběma země lehká

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Bert napsal:

Lachtan je z Prahy. Bydlí nedaleko Bohnické léčebny. Jeho telefon začíná 607 ....... . Jeho křestní jméno je Martin. Lachtan byl dnes ráno mnou z fóra odejit.

GDPR poznámka: údaje získány z veřejných zdrojů.

To ho pustili na nějakej zkušební pobyt venku, ne?🤣

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...