Přejít na obsah

Jak je to s placením cla a dph při dovozu hodinek?

Doporučené příspěvky

To není otázka důvěry, prostě to tak je uvedeno na balíku a nic s tím neudělají, nesmí tam být de zákona free. Samozřejmě nikdo neposílá zboží za 900 USD zdarma, ani z Číny, takže stačí "poštovné v ceně". U nás taky funguje "poštovné platím" apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to na jednu stranu chápu, že ledaskdo na tom vydělává a stát to sere. Ale kdyby si člověk moh každej rok objednat třeba dvě věci v ceně vyšší než 22 eur a nemusel platit tyhle nesmysly, tak by se nic nestalo a mohli bysme si připadat lidsky. Místo toho začnou účtovat free shipping... Český dráhy a českou poštu by měli zlikvidovat a rozprodat. Tyhle instituce se chovaj jak za Rakouska. 

Odkaz ke komentáři

Já to na jednu stranu chápu, že ledaskdo na tom vydělává a stát to sere. Ale kdyby si člověk moh každej rok objednat třeba dvě věci v ceně vyšší než 22 eur a nemusel platit tyhle nesmysly, tak by se nic nestalo a mohli bysme si připadat lidsky. Místo toho začnou účtovat free shipping... Český dráhy a českou poštu by měli zlikvidovat a rozprodat. Tyhle instituce se chovaj jak za Rakouska. 

To jsou moudra... jak jsem uváděl výše, je to dle "Nařízení komise (EU) 2015/2447 čl. 138 odst. 3", tzn. nevymyslela si to ani pošta, ani celníci, ale soudruzi z Bruselu.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Kupoval někdo hodinky z watcheszon? Komunikoval jsem s nima a oni prostě deklarujou hodinky jako opravený v ceně pod 50 dolarů a jinak to nejde. A to si nejsem jistej, jestli to nestáhnou celníci. Ze skywatches nám choděj naprosto bez problémů, ale tam na balík píšou něco jinýho. 

Odkaz ke komentáři

Kupoval někdo hodinky z watcheszon? Komunikoval jsem s nima a oni prostě deklarujou hodinky jako opravený v ceně pod 50 dolarů a jinak to nejde. A to si nejsem jistej, jestli to nestáhnou celníci. Ze skywatches nám choděj naprosto bez problémů, ale tam na balík píšou něco jinýho. 

To je úplná putna co, kdo a kde deklaruje. Pokud to zachytí celnící a nebude jim to zdát, budou naopak chtít deklarovat po Tobě, a to jak platbu, tak případně komunikaci s prodejcem. 

Odkaz ke komentáři

Před měsícem jsem nakoupil na seiyajapan a celníkům jsme mimo jiné zaslal screen mailu s potvrzením objednávky kde byla uvedena cena hodinek a "shipping - 0 USD", jinde nebyla o poštovném ani zmínka. Pošťák přijel a platil jsem jen DPH a clo, nic víc...

Odkaz ke komentáři

No právě já mám podezření, že když tam je na balíku napsáno repair watch do 50 dolarů, tak to stáhnou automaticky. Skywatches tam pořád píšou gift do 22 eur a ještě mi to nechytili. Tohle mi přijde skoro jako 100% šance, že to neprojde. Oni budou deklarovat do 50 dolarů a já tam stejně budu muset jít cmírat na celníky. 

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Caute,rozmyslam nad kupou z Jomashop-u a zaujimalo by ma ,ci nahodou neviete o kolko viac eur musim ratat pri nakupe z Jomashop-u z USA pri cene hodiniek 950,-USD.myslim doprava,clo atd dokopy.vdaka

cca dalších 250 USD navíc, na toto téma je tu dost vláken

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Zdravím,

dostal jsem z WATCHESZON.COM (předtím MYWATCHESHUB) email o zasílání duty free do Evropy, viz. níže. Zaplatíte za to nějaký poplatek, ale je to bez starostí. Bohužel tahle možnost nefunguje pro ČR a další východoevropské země což je škoda. Zaslal jsem dotaz na WATCHESZON, tak uvidíme.

Taky mě překvapilo, že neodesílají zásilky nad 150 USD do Česka. Nechci to primárně deklarovat jako opravu za 50 USD, protože po tom půjdou celníci. Ano vím, doložím platbu a tak.

MÁTE NĚKDO AKTUÁLNÍ ZKUŠENOST S NÁKUPEM Z WATCHESZON???

DAVE

MAIL Z KONCE SRPNA:

Dear Valued Customers,

First of all, we would like to thank you for your continuous support.
We have received many requests from customers and resellers to provide
shipments to Europe and China with Duty and Taxes paid by us so that it will
be a totally hassle free shipment to our customers.

In view of these requests, we have just added one new option for shipments
to Europe and China

1)    New Option : Shipment by Duty Free Registered Airmail
(Duty and Tax Paid by us)        USD xx.xx

2)    Ship by Standard Registered Airmail 8-15 working days                 USD0.00

3)    Ship by FedEx Express 3-7 working days excluding Customs Delays
        USD10.00

** Shipment by Duty Free Registered Airmail (Duty and Tax Paid by us)
We will be shipping the item to our warehouse in UK/DE/China, and then post
the item via Royal Mail / DHL packet / China Local Courier after we have
cleared the custom and paid for the EU/China duty and taxes.

Customer will received the item hassle free, without the need to worry about
duty and taxes into their country.
The Shipping time is about 8-15 working days or slightly shorter as delay
normally come from custom clearance.

You can still select the old option ?Standard Registered Airmail 8-15
working days? where buyer are responsible for the duty and taxes into their
country. The item will be shipped by DHL packet or SingPost as before.

If you have any concern or questions, please feel free to contact us.

Thank you and have a awesome day .

Best Regards,
watcheszon
This email address was given to us by you or by one of our customers. If you
feel that you have received this email in error, please send an email to
sales@watcheszon.com

Odkaz ke komentáři

Ok, celnici neřeším, spíš to že mi to vůbec nechtějí poslat - SKZ211K1 za 161 USD. Kolik stály tvoje Citizeny? 

U SHIPPING METHOD:

Enter your destination to get a shipping estimate.
Country: Czech Republic
sorry we do not ship more than USD150.00 to your country USD99.00
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...