Přejít na obsah

Omega Baselworld 2018

Kristian.nov

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 275
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já se v tom nevyznám nijak dobře, ale jak to chápu já, liší se jen ve zdobení a pár součástkách kolem co-axialu, ne? A podle Omegy by na výměnu měly být nejméně náchylné právě ty co-axial součástky, takže rozebrání, promazání a složení by měl snad běžný hodinář zvládnout, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já pořád nechápu co je tak složitého na servisu co-axialu, když je to klasická ETA, kterou servisuje kde kdo. Ty inhouse strojky asi budou průser kvůli dílů.

Slozitejsi je ten krok seridit a spravne namazat, to kde kdo skutecne neudela.

To bych úplně netvrdil že 2500 je "klasická ETA", vždyť je tam spousta úplně jinejch dílů..

1) Nepisu 2500, ale 1120, coz modla Eta bez coaxialu a tohle je pro hodinare v podstate pohoda

2) Nepisu ze je to klasicka ETA. Konstrukce ano, ale nektere dily jsou Omegou modifikovane - nicmene nesouvisi s narocnosti servisu, tudiz diskuse irelevantni. Stejne jako nekonecna debata, jestli je to ETA nebo Inhouse, vzhledem k tomu, ze ETA patri pod Swatch group stejne jako Omega atd atd...

Já se v tom nevyznám nijak dobře, ale jak to chápu já, liší se jen ve zdobení a pár součástkách kolem co-axialu, ne? A podle Omegy by na výměnu měly být nejméně náchylné právě ty co-axial součástky, takže rozebrání, promazání a složení by měl snad běžný hodinář zvládnout, ne?

V podstate ano, viz vyse. Souosy krok je mene nachylny na opotrebeni, diky nizsimu treni a bph, takze pokud je namazano jak ma, vydrzi dele jit dobre bez servisu. Diky tomu Omega o rok tehdy prodlouzila servisni intervaly. Coz ovsem neznamena, ze se to snadneji sestavuje nebo maze, naopak.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Kal.2500 se liší více věcmi. Oproti Etě má coax.krok, pomalejší pohyb 25200kyvů/h oproti 28800 u Ety, tedy od verze 2500C. A+B mely také 28800, ale pak zjistili, že coax raději pomalejší pohyb a větší průmer kola s větším momentem. Se zpomalením kroku přišly jiné převody. Dále tuším +2kameny na pružině nátahu, jiný ložisko závaží nátahu (omluvte termíny, spíš bych je dal v angličtině). To je z těch významných rozdílů asi zhruba vše.

Jinak co se týče servisu. Ptal jsem se na servis mých PO42 cal.2500C v Pražském hodinářství. Místní, pro mě vážený člen Jacob mi napsal, že coax není problém servisovat, doporučuje servisovat PO po 5ti letech. Snad se neurazí zveřejněním citace odhadované ceny základního servisu mých PO (zkopírováno z PM):

"Cena periodickeho servisu u tohoto stroje s koaxialnim krokem je 3450 Kc. Tj. cena za rozebrani hodinek, castecne rozebrani stroje, cisteni dilu od stareho maziva, lubrikaci dilu novym mazivem, slozeni stroje, regulaci chodu dle diagnostiky, pretesneni pouzdra vc. korunek, slozeni hodinek a tlakovou zkousku vodotesnosti."

Takže: využiju rád jejich služeb. Raději budu servisovat pravidelně a za lidovější taxy. Proto jsem i kupoval Omegy s Etou v tuningu, abych neplatil nesmysl za servis u Omegy.

Samozřejmě nedostanu záruku 2roky, ale zase mi nebudou leštit hodinky, kde každá vlásečnice je pro mne vzpomínkou, dokud si to sám nebudu přát. Cokoliv navíc samozřejmě lze domluvit a problém ve strojku s výměnou opotřebovaných součástí znamená i navýšení této ceny. Diskutoval jsem jen pravidelný servis.

Omega udělá komplet servis, vyleští pouzdro i tah, pokud vymění maličkosti uvnitř, jsou v ceně. Navíc dostanete záruku. Jejich politiku chápu a nic proti ní nemám. Když chceš opici..... Ale jde to i jinde.

Odkaz ke komentáři

Ja je zkousel minulej tyden v cerne a na gume. Guma je celkem fajn, ale celkove jsem si z toho zrovna na zadek nesedl... Dnes uz vybehove prvni keramiky me berou vic. Na druhou stranu kvituju vic dostupnych barevnych variaci. To ted chybelo.

6ec8e350c304ccfa73a8add0ee3d4782.jpg

Odkaz ke komentáři

Jsou hrozný, asi první SMP, které se mi vysloveně nelíbí, mě přijdou jak nepovedený fake :( Jak mi na předchozích chyběly vlnky, tak už rozhodně ne, jsou lepší bez nich, než toto, co vypadá jak nějaký fake (zase to alespoň číňani budou mít snadné), heliák jak když má ten původní nádor, místo mega pohodlných hodinek se z nich díky nárůstu výšky stanou nepohodlné, podobně jako tomu je u PO. Když už je kupovat, tak snad jedině na gumě, protože ten plochý tah je taky dobrý paskvil. Strojek je samozřejmě někde jinde a je radost na něj pohledět, na druhou stranu díky němu hodinky narostly a to se tady fakt nehodí. Navíc já jsem třeba zastáncem toho, že potápky by průhled mít neměly. Prostě ne, pamatuju si, že jsem původně trošku držkoval i na předchozí keramiky, hlavně kvůli absenci vlnek, ale pak jsem názor změnil, tady ho měnit nebubu.

Odkaz ke komentáři

Hm, jak se mi pozdávaly z těch oficiálních grafik či jak to nazvat, "naživo" z videí se mi teda krutě nelíbí, jak píše Bells, je to jako fejk jakýsi. Velké, přeleštěné, font na lunetě ošklivý... :( Doufám že je nestrčí Bondovi na ruku. Leda snad kdyby to byla ženská nebo někdo multikulturní, to by mi nevadilo.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...