Jiří Sedlák Odesláno 17. září Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září V 10. 9. 2024 v 16:23, eloga napsal: Ivan máš to pěkně nalajnovaný, ale zkus si tam dát fíkovník. U nás to již jde. Od Brna dolu na jih normální stálice v terénu, na zahradě, v sadu na poli. Roste, zraje, přežije naší zimu... Na Slovenském jihu absolutně špica. Pardubice, u sousedů nádherný fíkovník v zemi na zahradě. Úplně bez problémů žije a plodí. Je to teda uzavřenej vnitroblok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 18. září Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září Máš pravdu, ono se to dá v Praze, okolí, Kolín, Nymburk, Poděbrady, Pardubicko, a také Plzeň atd. Vlastně to jde skoro všude jen je třeba to zkusit a zkoušet pomalu a s rozmyslem. Jestli máš zájem a možnosti, dej vědět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 19. září Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září Jakej doporučíte aku postřikovač? Včera jsem ručně stříkal 0,5l na buxus a ke konci mi už zmíraly ruce, díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 19. září Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září před 2 hodinami, Moty napsal: Jakej doporučíte aku postřikovač? Včera jsem ručně stříkal 0,5l na buxus a ke konci mi už zmíraly ruce, díky Proč aku? Na 0,5 l ti stačí totok, natlakuješ a stříkáš. https://www.alza.cz/hobby/m-a-t-group-postrikovac-rucni-tlakovy-2-0l-ph-d7767064.htm?kampan=adwho_hobby-a-zahrada_pla_all_zahrada_zavlazovani_c_9195918___683852799836_~156448795677~&gclid=CjwKCAjwl6-3BhBWEiwApN6_kooAqD8lJ1rbUrmFIt897y94A10O4URrd6QleIKGWMNaBdmurtss_BoCYUcQAvD_BwE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikinho Odesláno 19. září Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září co postuje kotlick mám a je fajn, abych si to ulehčil, chci si ještě pořídit s flexi tryskou pro stříkání zespodu na listy.. https://agromanualshop.cz/tlakovy-postrikovac-hobby-125-flex-gloria/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 19. září Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září V Action mají malý postřikovač za pár korun, kvalitní. Mám 4 ks 2 z Nizozemí 2 kupované v ČR, stejný výrobek. Na různé postřiky abych měl Roundap zvlášť na obou zahradách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikinho Odesláno 19. září Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září jo.. pravda, výše zmíněné postřikovače používám na hnojivo a ochranu.. na likvidaci mám zpravidla toto na petky z činy za par korun a poslouží to v pohodě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emhyr var Emreis Odesláno 29. září Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září V 19. 9. 2024 v 7:51, Moty napsal: Jakej doporučíte aku postřikovač? Včera jsem ručně stříkal 0,5l na buxus a ke konci mi už zmíraly ruce, díky Lidl, spokojenost. používáno v sadě 2000m2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 30. září Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září Stále ještě mi dozrávají fíky, sice pomalu, tepla přece jen ubývá. Ovšem každý den zázrak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 30. září Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září (upraveno) A chuťove furt dobrý? Když to porovnám s rajčatama, co na ně už nesvítí sluníčko, tak sou mnohem míň sladký, byť sou červený Edit: Někde sem četl, že ty breba fíky, co by vydrželi přes zimu se maj otrhat a nenechávat je dozrávat, že to z jara bere sílu? Upraveno 30. září uživatelem Moty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 30. září Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září Na podzim to není Breba, ale Main crop. tedy hlavní násada z letního období. V plném létě jsou samozřejmě lepší, ale celkem to jde, i tak je to příjemné. Dezertek jedna báseň. Přes zimu v našich končinách zůstává na větvích případně taková nedozrálá Main, ale skutečná Breba přichází až na jaře s prvním narašením. Ale může být, že to pak do června dozraje souběžně nebo to rostlina sama shodí ještě v zimě nebo postupně během jara a tepla. U nás se stává, že to poslední ovoce dozraje po Vánocích, takže máme sušené z Řecka a vlastní čerstvé. Jo fíky, to je pohoda, jen to ovšem zabere dost místa na zahradě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 19. října Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října Chalani, nejaké dobré záhradnícke nožnice? Aj do menšej (manželkinej) ruky, čo niečo vydržia? Povedzme, že im nebudú vadiť drevité rastliny priemeru 1,5 cm. Dneska som musel pomáhať a zistil som, že máme všetky nožnice vyžvachlané, aj tie, čo som kúpil pred sezónou. Tak radšej niečo poriadne. Sa mi marí, že som kedysi mal Bahco a boli fajn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 19. října Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října Za mě Fiskars X-series P961; vyzkoušel jsem ledacos, tyhle jsou bezkonkurenční ale dámskou ručku nedokážu posoudit… 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 19. října Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října před 1 hodinou, McStinger napsal: Chalani, nejaké dobré záhradnícke nožnice? Aj do menšej (manželkinej) ruky, čo niečo vydržia? Povedzme, že im nebudú vadiť drevité rastliny priemeru 1,5 cm. Dneska som musel pomáhať a zistil som, že máme všetky nožnice vyžvachlané, aj tie, čo som kúpil pred sezónou. Tak radšej niečo poriadne. Sa mi marí, že som kedysi mal Bahco a boli fajn. Fiskars - spokojenost na silnější Fiskars Lx 99 , L 86 , L 74 power gear X loopers.(foarfece de gradina pentru taiat crengi.) (youtube.com) i na slabší Fiskars PB-8 L and P 90 pruning shears and Fiskars SW 31 saw.(foarfece si fierastrau Fiskars .) - YouTube Ale zajdi do obchodu, jak ti sedí do ruky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 20. října Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října @McStinger Cimkoli od Fiskarsu asi chybu neudelas. Nicmene dam jednu alternativu. Manzelka kdysi prinesla toto, zprvu jsem na to hledel ne uplne s duverou, ale po letech uzivani musim jen pochvalit. Libi se mi, ze jdou rozebrat, vycistit a tak. Velikost je v pohode i na mensi ruku, ale delaji i vylozene modely pro damy. Predpokladam, ze mam ty z odkazu. Pouzil jsem je zrovna dopoledne na tresen. https://www.florasis.cz/oasis-naradi-zahradni-nuzky-profi/?_gl=1*1h7zc6e*_up*MQ..*_ga*MTQyODY3OTkwNy4xNzI5NDIyMDM5*_ga_9KCMV7G74N*MTcyOTQyMjAzOS4xLjEuMTcyOTQyMjA4Ni4wLjAuMTM5OTc1NzY5Mg.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 20. října Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října Používáme ve vinohradu, levé dámské, unikátní dvojite přepakovani, pravé panske, oboje Fiskars. Na kmínky pákovky Fiskars lx94 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 21. října Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října Dik za tipy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 23. října Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října Zkusím borůvky, dám 6 x 180L baltické bílé rašeliny a 7 keříků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 24. října Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října Já bych to tak blízko plotu nedával. Až se ti za pár let rozrostou, budeš mít problém se sklizni. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 24. října Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října před 37 minutami, Kupa54 napsal: Já bych to tak blízko plotu nedával. Až se ti za pár let rozrostou, budeš mít problém se sklizni. Nemám s tím absolutně žádné zkušenosti, ale líbí se mi, jak se zbarví na podzim. Chtěl bych to tvarovat na výšku 1,5 m. Beru to jako zkoušku, pár peněz a trochu příjemné práce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se