Přejít na obsah

Podivné chování administrátora v sekci prodej

Doporučené příspěvky

Odesláno

Promiň spiderer, ale zase špatně, a navíc rafinovaně, s podvodem, řekl bych. Nejsou to strojky typu Eta Valjoux 7750, ale čínské napodobeniny strojků......... , případně čínské strojky podobné...., stejné konfigurace jako.... atd.... Jinak jsi zase na podvodný chytrácký straně, co ji tu YPO správně hodlá vymýtit. Vyjadřujme se jasně, s plnou odpovědností, nekomunisticky.

Tleskám, YPO :D

Odesláno
A pokud jsem zvoli špatný popis, je to asi chyba.

Já za sebe můžu říct že jsem nepochopil že se nejedná o ETU ale čínskou kopii. Věřím Ti že to byl jen špatný popis a ne úmysl oklamat nakupující. Stejně ale za porušení pravidel se musí zaplatit, pokud jen novými 50ti příspěvky tak to není až tak zlé....

Odesláno
A teď smolím tu omluvu, protože už mi došlo, co vás všchny na tom tak čílí.

Nadpis mého příspěvku zněl : automat Eta Valjoux 7750 a to jen proto, aby se vůbec někdo na to podíval, a dál jsem pak uváděl správně, že se jedná jen o strojky typu automat Eta Valjoux 7750 z Honkongu. Pokud jsem tedy někoho uvedl v omyl, věřte, že to nebylo úmyslně, protože pro mne jako pro hodináře jsou ty rozdíly dost jasný a to jak cenově, tak i třeba vzhledově. A pokud jsem zvoli špatný popis, je to asi chyba.

Ale od roku 2005 jsem tu mnohokrát četl polemiky o tom, zda jít do Ety, nebo raději do číny a volba byla čína, prý je levnější a také kvalitní. Ale co až se rozbije? Nové hodinky?Nebo oprava?

Jenže tys psal něco o tom, že se k tobě ty strojky dostávaly z Hongkongu a ne že byly vyrobeny v Hongkongu. Nemyslíš, že v době eBaye apod. je to podstatné? Spousta lidí si kupuje po netu ruské hodinky z Rakouska, švýcarské hodinky z USA atd a nikdo neočekává, že by to měly být faky.

Nebo si myslíš, že kdybych napsal inzerát, že prodávám tyto hodinky koupené v Singapůru, tak by bylo správné očekávat, že to jsou faky (vím, že Singapůr je jiné město než Hongkong, je to jen příklad)? Nebo třeba Omegy z USA by taky měly být faky? To je přeci nesmysl.

Polemika o strojcích Eta vs. Čína je v tuto chvíli na tomto místě zcela mimo mísu.

Odesláno

Poslyš, neviděl bychv tom žádný problém. Pokud bude mít někdo o strojky, které si tu mimochodem udělaly docela velkou reklamu, zájem, tak ti napíše SZ. Já jsem poznal, že nejde o originál ETU, ovšem jen proto,že očumuju kde co a viděl jsem stránky výrobce těchto strojků. On tam myslím ani nepíše nic o 7750, každopádně je to už fuk.

Jinak originál tady: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi...mp;Valjoux_7750

Návštěvník YPO
Odesláno
Jinak ja jsem nevim proc dostal onen BAN zrejme take (na nick cody - bez upozorneni nebo vysvetleni, protoze se mi zobrazuje tataz hlaska jako Spidermanovi) a udelal jsem si novy a jedu znova. Premyslel jsem kde jsem udelal chybu, ze bych se za ni alespon omluvil, bohuzel to nevim tak jedu nanovo. A davam si pozor abych neporusil zadne pravidlo. Protoze kdyby moderatori nedelali obcas tvrde zasahy proti poruseni pravidel, casem by je porusovalo vic lidi a odvolavali by se proc ja jo a proc on za tamto ne. Tot muj nazor.

cody 22: tady máš mojí odpověď , proč si dostal BAN = jeden a ten samý příspěvek ve stejném vlákně během dvou hodin a i přes mé upozornění si ho postnul znovu a znovu

Fakt mě nebaví se tu stále obhajovat a teď se skutečně obhajuji naposled ;)

ještě ke všemu se jednalo o tento inteligentní dotaz (7x za sebou) ;)

Nevim v jakem vlaknu bych mel polozit dotaz, zkusim to tady pac to souvisi. U clanku na titulni strane Chronomagu se nepisou otazky pod clanek? Jednu jsem tam polozil u clanku o Glycine a odpovedi jsem se nedockal. Vsiml jsem si ze prispevky byli spis typu "podekovani" autorovi za to ze si dal praci a pekne napsal clanek. Tedy, pisi se dotazy podobne jako zde ve foru i pod clanky na titulni strane?

Odesláno

Je to naprosto jednoduché: jde o zájmové diskuzní fórum s dannými pravidly přispívání a chování.Chyba se může stát, to ještě neznamená,že jsi naprostý vyvrhel. Chybu je třeba uznat, je to těžké, ale korektní (spiderer: "Obcas je jednodussi sklopit usi a uznat svoji chybu nez plamenne bojovat proti bezpravi..") Bez moderátora (stejně jako bez osvíceného diktátora ^_^ ) demokracie a pořádku není..... Howgh

Odesláno
A teď smolím tu omluvu, protože už mi došlo, co vás všchny na tom tak čílí.

Nadpis mého příspěvku zněl : automat Eta Valjoux 7750 a to jen proto, aby se vůbec někdo na to podíval, a dál jsem pak uváděl správně, že se jedná jen o strojky typu automat Eta Valjoux 7750 z Honkongu. Pokud jsem tedy někoho uvedl v omyl, věřte, že to nebylo úmyslně, protože pro mne jako pro hodináře jsou ty rozdíly dost jasný a to jak cenově, tak i třeba vzhledově. A pokud jsem zvoli špatný popis, je to asi chyba.

Ale od roku 2005 jsem tu mnohokrát četl polemiky o tom, zda jít do Ety, nebo raději do číny a volba byla čína, prý je levnější a také kvalitní. Ale co až se rozbije? Nové hodinky?Nebo oprava?

Jenže podle mého názoru by ani tohle nebyl správný popis. Ten strojek není typu ETA / Valjoux 7750, je jiný, pokud si dobře pamatuji z fotek, tak měl 4 sčítače (7750 má tři) a neměl den v týdnu. 7750 zase nemá "velké datum". Takže s 7750 měl společné jen to, že to byl taky chronograf.

Pokud bys totiž napsal, že je to strojek typu 7750, tak by měl jít zaměnit za třeba rozbitý v jiných hodinkách (kvalitu / spolehlivost / přesnost nechme prozatím stranou) a to by možné nebylo. Takže i v tomto případě by došlo k podvedení kupujícího.

Celkem mě mrzí, že jsem na inzerát nezareagoval (komentářem), ani ve snu by mě nenapadlo si myslet, že tento strojek má něco společného s 7750 a i ta cena mi přišla přehnaná (myslím, že tisíc korun za kus by bylo až až).

To, že strojek je vyrobený v Číně nemusí ještě znamenat, že je odlišný od originálu. Co vím, tak quartzové Ety se tam montují běžně, dokonce mají dvě kvalitativní kategorie. Pokud se montují z dílů dovezených ze Švýcarska, je možné strojek prodávat s označením "swiss parts" (eventuelně toto uvádět na ciferníku hodinek), pokud se tam vyrábí kompletně celý, není možné uvádět ani toto označení - ale samozřejmě je možné, uvádět, že v hodinkách je strojek ETA XYZ. V "mé" bývalé firmě jsme kromě švýcarských značek dováželi i nějaké z HK a některé modely z těchto značek měly na číselníku právě "swiss mvt" (swiss movement). Pokud se k nim objednával náhradní strojek, měl v katalogu dílů jiné označení (a jinou cenu), než strojek shodného typu do hodinek, které toto označení nenesly.

Odesláno
cody 22: tady máš mojí odpověď , proč si dostal BAN = jeden a ten samý příspěvek ve stejném vlákně během dvou hodin a i přes mé upozornění si ho postnul znovu a znovu

Dekuju za info, ted alespon vim proc.

Timto se prevelice omlouvam za pleveleni, kdybych nevidel ty sjetiny co jsi zde ukazal, tvrdil bych ze jsem to poslal pouze jednou (proc taky opakovat dotaz na stejnem miste, jednou jsem polozil stejny dotaz ve dvou vlaknech a kdosi mi to vytkl takze uz to nedelam) a ze jsem zadne varovani nedostal. Hadam ze jsi to po me smazal, snazil jsem se to ted najit abych to videl na vlastni oci, ale marne. Nebo mi to s forem jeste tak nejde. Predpokladam ze moznost ze by se server zblaznil a muj prispevek namnozil je mnohem mensi nez moznost meho chvilkoveho pomateni - vzhledem k pozdni hodine a memu kladnemu pomeru k alkoholu.

Takze dodatecna omluva vsem kdo to museli po me cist a moderatorovi za zvednuty adrenalin - nebyl to zly umysl.

Odesláno
Jenže podle mého názoru by ani tohle nebyl správný popis. Ten strojek není typu ETA / Valjoux 7750, je jiný, pokud si dobře pamatuji z fotek, tak měl 4 sčítače (7750 má tři) a neměl den v týdnu. 7750 zase nemá "velké datum". Takže s 7750 měl společné jen to, že to byl taky chronograf.

Pokud bys totiž napsal, že je to strojek typu 7750, tak by měl jít zaměnit za třeba rozbitý v jiných hodinkách (kvalitu / spolehlivost / přesnost nechme prozatím stranou) a to by možné nebylo. Takže i v tomto případě by došlo k podvedení kupujícího.

Celkem mě mrzí, že jsem na inzerát nezareagoval (komentářem), ani ve snu by mě nenapadlo si myslet, že tento strojek má něco společného s 7750 a i ta cena mi přišla přehnaná (myslím, že tisíc korun za kus by bylo až až).

To, že strojek je vyrobený v Číně nemusí ještě znamenat, že je odlišný od originálu. Co vím, tak quartzové Ety se tam montují běžně, dokonce mají dvě kvalitativní kategorie. Pokud se montují z dílů dovezených ze Švýcarska, je možné strojek prodávat s označením "swiss parts" (eventuelně toto uvádět na ciferníku hodinek), pokud se tam vyrábí kompletně celý, není možné uvádět ani toto označení - ale samozřejmě je možné, uvádět, že v hodinkách je strojek ETA XYZ. V "mé" bývalé firmě jsme kromě švýcarských značek dováželi i nějaké z HK a některé modely z těchto značek měly na číselníku právě "swiss mvt" (swiss movement). Pokud se k nim objednával náhradní strojek, měl v katalogu dílů jiné označení (a jinou cenu), než strojek shodného typu do hodinek, které toto označení nenesly.

Už jsem se omlouval, a pokud jde o strojky, každý byl jiný, jak stálo v popise, každý byl tudíž jiný kalibr, psal jsem jen orientačně 7750,aby si každý mohl představit o co se asi tak jedná. Že je to chronograf se vteřinovkou u devítky a tak dále ...

Odesláno
Jasně, příště asijská 7750, ale to až tak za dva roky, padesát vtipů bohužel neumím. Pochybuju, že z nich ještě něco zbyde.

Tak tím, bych viděl tuto diskusi za uzavřenou. Řekli jsme si, kde byla chybka a jedeme dál..navrhuji toto vlákno zamknout :-)

Odesláno

Jen dodám, že souhlasím s YPO. Pravidla jsou jasná, respektovat by je neměl být problém.

Pro pořádek dodávám, že ban na fórum nemusí být trvalý a když dotyčný pochopí, proč ho dostal a dále pravidla neporušuje, může být účet odblokován.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...