Přejít na obsah

Everybody loves Seiko?

suloco

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 191
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Furt mi ale nekoho pripomina... Jen porad nevim koho

Edit: ?... varovalo pred chronem....?, taky slusny

Pisu jak to je, jedna se o nekolik prazskych hodinkaru, kterym jsem se pri pokecu zminil o chronomagu a reakce byla prinejlepsim dost smisena. Vem si z toho co chces.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seš trochu vedle, protože Citizen je největší výrobce strojků na světě a jeho popularita je celosvětově úplně někde jinde, než v ČR, kde má zastoupení zkostnatělým Goldtimem, kterej se chová jakoby to chtěl jenom doklepat do důchodu a na všechno kálí. Jo a proč mám rád Seiko u automatů? Třeba proto, že má velmi efektivní samonátah, kterýmu se hned tak někdo nevyrovná. Ještě drobnost, vypni prosím tu hlášku "Sent from my iPhone using Tapatalk", ostatní tady taky nepíší "Sent from my PC using Chrome" :)

Mas pocit ze zahranicni nadseni pro Cit se muze rovnat Seiku? Jsem na nekolika horo forech, kde je Cit respektovan, ale Seiko, Seiko je primo adorovano (az na par skalnich odpurcu).

Odkaz ke komentáři

Mně se to jeví tak, že obě značky jsou na tom přibližně stejně. Samozřejmě, když opustíme toto fórum a přesuneme se na fóra zahraniční. Což je i logický, protože za hranicema je podstatně větší nabídka Citizenů, než tady, takže je taky o čem diskutovat. Ale beru obě značky komplexně (tj. ne jenom v automatech, ale i v quartzu).

Odkaz ke komentáři

vyplázneš kilo za vlastní strojek ....... né za ETU ..... vnímáš ten rozdíl ? (myslím strojky 6R a výše kde máš aspoň slušnou rezervu) ..... strojky 6R více méně chodí v rámci toho co anoncuje výrobce, ale mnohdy v rámci COSC bez zásahu hodinářem ...... mám dva stroje 6R15 a jeden chodí +3 a druhej + 8 bez zásahu hodinářem .... co chceš rešit ?

Ten rozdíl je mi jasnej, tam deviza je. Ale pokud koupíš něco v rámci Swatch, tak máš taky vlastní strojek i s velkou rezervou. 7S26, 4R35, 6R15, je to všecko na jedno brdo v podobný kvalitě se stejným základem, akorát něco natáhneš rukama a něco má dlouhý péro. Já taky mám pár kousků, něco jde dobře, něco od plotu ke zdi i po notným seřizování.  Víš jak, cituji tuším tebe nebo tvýho hodináře "sou v tom špóny a de to jak se tomu chce" :) Pár let tomu nazad jsem se s tebou hádal, že nemáš pravdu, protože mi ty moje pětky šly od nova jak ty tvoje 6R15, ale časem jsem došel na to, žes měl velkej kus pravdy.

Odkaz ke komentáři

tak gshocky jsou klasika a tady docela respektovany. akorat muj nazor, ze stejne jako u seika, ty nejpovedenejsi modely uz byly..nejak si momentalne zadny nedokazu vybrat.

Me staci ze jsou to hranaty shocky a vic neresim. Puvodni 5titisicovka je proste neprekonatelna klasika.

Odkaz ke komentáři

Ale pokud koupíš něco v rámci Swatch, tak máš taky vlastní strojek i s velkou rezervou. 

jasný, ale nekoupíš to za kilo ..... za kilo v rámci Swatch group je ETA 2824 :D

*strojek kterej najdeš v gekotě za deset tisíc i s obalem

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Mně se to jeví tak, že obě značky jsou na tom přibližně stejně. Samozřejmě, když opustíme toto fórum a přesuneme se na fóra zahraniční. Což je i logický, protože za hranicema je podstatně větší nabídka Citizenů, než tady, takže je taky o čem diskutovat. Ale beru obě značky komplexně (tj. ne jenom v automatech, ale i v quartzu).

Zajimavy, mam odlisnej dojem, ale nerozporuju.

Odkaz ke komentáři

jasný, ale nekoupíš to za kilo ..... za kilo v rámci Swatch group je ETA 2824 :D

*strojek kterej najdeš v gekotě za deset tisíc i s obalem

Ten strojek jsem však myslel.  Je to jen o obchodním modelu. ETA 2824 nebo 2892 v chronometru, pokud je ještě dál nějak tuněnej, zdobenej (ručně?) není žádnej low end, a ve Swatch je inhouse. Problém je, že Swatch neměl žádnej low-end strojek typu Seiko 5 a pral to všude, od prémiovek až dolů, tak ve tvých očích zdegradoval, protože je rozšířenej, ale ne nekvalitní. Pokud by ho nechrlili na trh po tunách a nechali od začátku jen pro sebe, tak ho v Geckotách za desítku nenajdeš. Ono se to tím směrem i pomalu vyvíjí, nové strojky jdou do hodinek přes kilo a do lowendů se produkují šitovky typu Swissmatic z umělý hmoty.

Odkaz ke komentáři

Ten strojek jsem však myslel.  Je to jen o obchodním modelu. ETA 2824 nebo 2892 v chronometru, pokud je ještě dál nějak tuněnej, zdobenej (ručně?) není žádnej low end, a ve Swatch je inhouse. Problém je, že Swatch neměl žádnej low-end strojek typu Seiko 5 a pral to všude, od prémiovek až dolů, tak ve tvých očích zdegradoval, protože je rozšířenej, ale ne nekvalitní. Pokud by ho nechrlili na trh po tunách a nechali od začátku jen pro sebe, tak ho v Geckotách za desítku nenajdeš. Ono se to tím směrem i pomalu vyvíjí, nové strojky jdou do hodinek přes kilo a do lowendů se produkují šitovky typu Swissmatic z umělý hmoty.

ále hovno ..... mojí story ........ otřepanou story s cosc breitlinkem B17 už tu zná každej ..... +20s/24 ...... reklamace druhej den ..... inhouse ? ..... hovno .... na to sem se nachytal jenom jednou ....... tenkrát za 70 tisíc (a to bylo tenkrát kurva peněz :) ) prej cosc ..... +20s :D ..... dneska ten samej vergl stojí jednou tolik ..... nasrat

Odkaz ke komentáři

Hodnotit přesnost  po prvním dni, když se před tím dlouho někde válely je IMHO poněkud brzo.

tohle preci nemuzes myslet vazne po jedenacti letech na chronomagu ...... bavime se o cosc strojku .......... o strojku s certifikatem presnosti

Odkaz ke komentáři

Nedá mi to, jedna věc k OP: Je sice fajn, že Seiko opravdu jako první weaponizovalo quartz do náramkových hodinek, ale je to jedno z takových těch nepodstatných prvenství - Švýcaři i Citizen to svojí cestou v podobné době dali taky. To říkám jako Seikař, Gseikař i šťastný majitel solárních The Citizen (klidně ti je donesu za dva tejdny ukázat, pokuds je neviděl, Citizeňáci v tomhle mívají dost mezery). Krz chabou Seiko QC máš určitě pravdu, o tom se bavit dá, zejména se mnou.

Stowu chválim, Orienty nemám rád, páč mi od nich skoro všechno přijde hnusný.

Odkaz ke komentáři

tohle preci nemuzes myslet vazne po jedenacti letech na chronomagu ...... bavime se o cosc strojku .......... o strojku s certifikatem presnosti

No právě, že po těch letech a zkušenostech s hodinkama už vím, že  když hodinky  třeba několik měsíců ležej, tak se musej chvíli zaběhnout, a první den často jdou s horší odchylkou, než potom dál, protože tu velkou odchylku udělá prvních pár hodin chodu, a když nejsou ani pořádně natažený.  Tohle říkal pan Městka, kterej těch COSC viděl o pár víc než já, a je to informace tady na chronomagu obecně známá. Nevím, neznám tvoji příhodu dál, ale když se podíváš do Brajtl vlákna, jak lidem ty hodky chodí, tak to vypadá,  že je takovej problém výjimka, a běžně chodí na vteřinu, dvě.  Ale nijak to nezlehčuju, občas se něco fakt posere, i u Rolexu, Brajtlí (nebo Seika), jen bych počkal dýl, než reklamoval na druhej den, jak jsi psal výše.

Odkaz ke komentáři

no tak jinak ..... když si jdu koupit hodinky s COSC, tak prostě chci, aby šly podle COSC ..... tečka ..... když si půjdu koupit fábii, tak budu chtít aby běžela na všechny tři válce ..... né jenom na jeden ... tečka ..... a takhle bych mohl pokračovat do alelujá ...... na nějaký pohádky o zaběhnutí a sednutí jsem už trochu starej

nevím co je na tom nepochopitelnýho chtít po výrobci to co o výrobku anoncuje a chce za to zaplatit..... 

Odkaz ke komentáři

Přece je při rozeběhnutí pořádně natáhnu. Od toho je ruční nátah i na automatech. Když si koupim hodinky s COSC je tam pro mne ta výhoda, že už jako nový musej ty hodnoty udržet. Čistě teoreticky nemusej a po pár dnech si můžou sednout, ale já vyžaduju aby tak šly. Mimo to, nenechávají se při kompletaci strojky zaběhnout během ladění třeba v pěti polohách? No, snad jsem si to nespletl se sexem.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...