Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V sousedni vesnici na chalupe se obejvila PRIKAZOVA znacka "ZAKAZ objizdet autobus". Je to u zastavky, bus tam jezdi asi 3x denne, logiku to ma, ale to reseni.... takze na prikazovou se da asi napsat uplne cokoliv.

Odesláno

Dík všem. Já mu vyhovět nechci, už takhle je tam milion značek, s těma zonama další přibudou a tohle by už i na mě bylo moc :-))). Navíc je to naprosto nevymahatelný. Vyhozený peníze.

Nějak se s tím už popasuju. Díky za inspirace.

Odesláno

Pokud si dobře pamatuju, s vypni motor jsem se dost často setkával u vjezdů a vrátnic fabrik, do kterých jsme jezdívali měřit (u vjezdu a výjezdu většinou probíhala kontrola). Modrá kulatá (příkazová) značka s bílým nápisem "vypni motor". Jestli to ještě existuje, nevím. Podobnou jsem vídával i s nápisem "rozsviť světla", byť existuje a asi existovala ta s piktogramem.

Odesláno

me taha za oci to, ze je kazda cedule jinak tlusta. a policajty bych dal jako prvni. jestli jsou to mestaci, nemelo by to tam byt napsane? a jestli jsou statni, nemeli by tam mit oficialni logo misto toho divneho zeleneho kulateho?

Odesláno
před 13 minutami, Milan59 napsal:

Nejedná se o "gramatickou" námitku? První slovo po předložce by mělo být velké, takže "K Louži".

Správně. Nicméně lexikon ulic hovoří jasněji a pravidla jsou snad obecná.

Nicméně jsem k tomu dostal toto vysvětlení :

Dobrý den,

omlouvám se, že moje připomínka byla stručná. Vycházel jsem z předpokladu, že píši osobě s maturitním vzděláním nebo alespoň s ukončeným devátým stupněm základní školy.

V odkazu níže posílám námět k doplnění mezer v základech českého jazyka.

Což mě moc nepotěšilo.

Odesláno
před 1 minutou, Milan59 napsal:

Uf. Pasivně agresivní komunikace nikdy nikam nevede.

No, klidně se přiznám, že zvlášť u mě ne :-)). Jen to musím diplomaticky zformulovat.

Odesláno
před 12 minutami, Milan59 napsal:

A na základě jaké odpovědi jsi dostal takhle arogantní zprávu?

Ptal jsem se ho, z jakého důvodu se domnívá, že je na této informativní tabulce něco v nepořádku, potřeboval jsem ujasnění problému.

Dobrý den,

Můžete nám, prosím, sdělit co chybného na uliční směrové šipce vidíte? Musím se přiznat, že upozornění nerozumím.

Odesláno

Takže dotyčný spatří problém a jeho "nahlášení" podá pouze fotografií bez případného vysvětlení, a po slušném požadavku na vysvětlení na tebe zaútočí stylem, že nemáš dochozenou základní školu? Tak to je síla. :-)) Nepřekvapuje mě to, ale i tak.

Odesláno
Právě teď, Milan59 napsal:

Takže dotyčný spatří problém a jeho "nahlášení" podá pouze fotografií bez případného vysvětlení, a po slušném požadavku na vysvětlení na tebe zaútočí stylem, že nemáš dochozenou základní školu? Tak to je síla. :-)) Nepřekvapuje mě to, ale i tak.

Přesně. Jsem v tomhle v klidu, horší by to bylo naživo, ale tohle vyřeší výkřik na chodbě a jede se dál :-)).

Odesláno

Na druhou stranu, co si může myslet prostý lid, když vidí ceduli s gramatickou chybou, upozorní na ní a pořád nic 😆

Odesláno
před 52 minutami, kuncák7 napsal:

Přesně. Jsem v tomhle v klidu, horší by to bylo naživo, ale tohle vyřeší výkřik na chodbě a jede se dál :-)).

Já si vždycky říkám, že jedna osobní zkušenost s blbcem je nic oproti miliardám, co jich běhají po planetě. Zachování klidu a nadhledu to u mě zatím pomáhá. :cheers:

Odesláno
před 2 minutami, Milan59 napsal:

Já si vždycky říkám, že jedna osobní zkušenost s blbcem je nic oproti miliardám, co jich běhají po planetě. Zachování klidu a nadhledu to u mě zatím pomáhá. :cheers:

Ono je to těžký. Když mám svůj den, tak bych taky sám se sebou jednat nechtěl :-)) 

Odesláno (upraveno)

Dobrá, ale v týhle situaci se shodněme že chyba je na druhý straně přijímače. 🙂 Směrem ke státní správě je občas to chování vůbec hrozný, ale s tím se musí počítat.

Upraveno uživatelem Milan59
Odesláno

Problém je, že ona se ta "státní správa" v řadě případů (a teď fakt nemyslím Martina a gramatiku) vyjadřuje jako by ten její "reprezentant" skutečně neměl ani tu základku... -_-

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Ráno na mě čekal jeden e-mail se dvěma fotkama. Přiznám se, že jsem nedokázal ani omylem poznat, o jakej vjezd v jaké ulici se jedná . Upozornuji, že jsem to nefotil já. Ty lidi mě fakt zkoušej. Prý špatné dopravní značení.

PA210151.JPG

PA210150.JPG

Upraveno uživatelem kuncák7

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...