Přejít na obsah

Ruske chrono

cali

Doporučené příspěvky

Dosltal som chut na ruske chrono, chcel by som sa pred tym opytat ako je to s tlacitkami pri prevadzke chronografu?

Prvym tlacitkom chrono pustim ak ho zatlacim znova tak ho zastavim a druhe tlacitko potom chrono vynuluje v tomto mam jasno.

Otazka znie, co rusovi sposobi mackanie druheho tlacitka pri pustenom chronografe (napr u V7750 sa macka naprazdno) niekto mi kedysi vysvetloval, ze ruskemu chronografu (3133) toto vyslovene vadi a moze viest k poruche.

Pani odbornici, prosim potvrdte/vyvratte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cali napsal:
Dosltal som chut na ruske chrono, chcel by som sa pred tym opytat ako je to s tlacitkami pri prevadzke chronografu?

Prvym tlacitkom chrono pustim ak ho zatlacim znova tak ho zastavim a druhe tlacitko potom chrono vynuluje v tomto mam jasno.

Otazka znie, co rusovi sposobi mackanie druheho tlacitka pri pustenom chronografe (napr u V7750 sa macka naprazdno) niekto mi kedysi vysvetloval, ze ruskemu chronografu (3133) toto vyslovene vadi a moze viest k poruche.

Pani odbornici, prosim potvrdte/vyvratte.

Pokusím se tlumočit informace, které se mně dostalo při nákupu Šturmanských (viz podpis). Prodejce mě asi dvakrát varoval, že stisknutí nulovacího tlačítka při běžících stopkách může způsobit vypadnutí nějakého dílu a následné zastavení chronografu. S hodinkama je pak nutný jít k hodináři. A ještě říkal, že při opakovaném výskytu této "poruchy" to nemusí uznat jako reklamaci... :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja
  Kalifx napsal:
Pokusím se tlumočit informace, které se mně dostalo při nákupu Šturmanských (viz podpis). Prodejce mě asi dvakrát varoval, že stisknutí nulovacího tlačítka při běžících stopkách může způsobit vypadnutí nějakého dílu a následné zastavení chronografu. S hodinkama je pak nutný jít k hodináři. A ještě říkal, že při opakovaném výskytu této "poruchy" to nemusí uznat jako reklamaci... :thumbsdown_anim:

Otázkou je jestli prodejce vůbec doporučuje hodinky používat :P

Odkaz ke komentáři

hmm tak to ma chut na ruske chrono prechadza....ale este by som bol predsa len rad keby toniekto uprenil ... hlavne to "muze zpusobit..." to akoze sa nic nestane ak ho sem tam omylom zatlacim ale nemal by som to robit schvalne alebo staci ze ho zatlacim raz a musim k hodinarovi?

pripane dalsia otazka je ako moc je to tlacitko 2 pri beziacom chronografe odolne voci zatlaceniu? jedna sa mi proste o prax ....je jasne ze ak sa mi tlacitko bude vzpierat tak mi docvakne ze mam pustene chrono a nebudem ho skusat zmacknut o to silnejsie,... ale ak ho staci posimrat a ono sposobi rozbitie hodiniek tak take chrono nechcem :)

Odkaz ke komentáři

Druhé tlačítko při spuštěném chronografu u 3133 neudělá nic. Ani nezresetuje ani nepoškodí. Koukal jsem se na to při otevřeném strojku. Díky překyvu jedné vačky a díky výřezu v druhé je to tlačítko odpojeno a mačká do prázdna. Můžu zkusit večer nafotit (bez záruky)

Odkaz ke komentáři

Hm, nicmene to neni o "ruskem" chrono ale o konstrukci kalibru 7733/34. Nevim, jak to je nebo neni, ale 3133 je totalne obslehnuta 7734. A vzhledem k tomu, ze i starsi svycarske kalibry (landeron, venus) timto netrpi (nebo o tom aspon nevim, nejaky landeron jsem mel v Chronographe suisse a vsechno bylo OK), tak pochybuji...

Odkaz ke komentáři

To ze poljot chrono je obslahnute swiss chrono je mi samozrejme zname nic menej rozpravanie o tom ze mackanie druheho tlacitka "ruskemu" chronu vadi som pocul nezavisle z viacerych zdrojov (okrem ineho aj v kamenaku Tophodinky kde tie hodinky predavaju od predavaca) tak by som v tom rad mal jasno.

Odkaz ke komentáři

cali napsal:
To ze poljot chrono je obslahnute swiss chrono je mi samozrejme zname nic menej rozpravanie o tom ze mackanie druheho tlacitka "ruskemu" chronu vadi som pocul nezavisle z viacerych zdrojov (okrem ineho aj v kamenaku Tophodinky kde tie hodinky predavaju od predavaca) tak by som v tom rad mal jasno.

Hele, tak ze dvou zdrojů můžeš klidně udělat jeden :) Mně to říkal taky maník z prodejny Na poříčí (top hodinky).

Odkaz ke komentáři

Kalifx napsal:

Ruský chronografy nejsou "blbuvzdorný" ... jedno "přemáčknutí" a je problem...

Odkaz ke komentáři

Nechci nějak snižovat Caliho dotaz nebo si z toho dělat legraci, ale trošku mi to přijde, jako by se člověk v autoservisu ptal, co se stane, když zařadí při rychlosti 60km/h zpátečku.

Ruské chronografy mám a stopky stejně nepoužívám.

Ale teď jsem to (z plezíru) zkusil a přijde mi to, že při běžících stopkách je nulovací tlačítko zaaretováno poměrně dost.

Jasně, pokud budeš chtít, tak ho určitě zamáčkneš, ale budeš se muset snažit a udělat to záměrně. Omylem se ti to, podle mě, nestane.

Takže bych se toho nebál a šel do nich.

Ten chlapík z Tophodinek je vůbec svérázná postavička.

Dokonce mi i důrazně doporučil, že bych měl hodinky natahovat každý den VŽDY ve stejnou hodinu.

Když jsem se otázal, proč by tomu tak mělo být, dostalo se mi fundované odpovědi, že je to tak lepší a že mi to velmi doporučuje.

Edit: A doporučuji nákup na Ebay. Nové chronografy jsem tam koupil za 30% ceny, kterou mají Tophodinky :)

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

S tou zpiatockou v 60km/h by som to nevidel tak jednoznacne....

Proste raz je tam tlacitko a tlacitka su na to, aby sa mackali a urobit stroj tak, aby sa dal znicit mackanim tlacitka je podla mna spatne....

ideal viz 7750 tam ked to tlacitko nema funkciu tak ho mozem mackat do prazdna a dorazom je puzdro a nie nejaka suciastka stroja... iste som blb ak mackam tlacitko ktore v danej chvili nema efekt, ale je vzdy lespsie byt blb, nez blb so znicenymi hodinkami :)

Na ruske chrono sa lakomim pre to ze je natahovacie a teda placatejsie nez 7750 a tiez odpada neprijemny efekt roztoceneho rotora ale teraz to vidim ze prisetrim na nejaky 7760 (7750bez rotora) .... mam proste rad blbuvzdorne veci :)

Odkaz ke komentáři

Mám hodinky s ETOU 7750 i s 3133 a u obou mi to přijde stejné; při zapnutém chronografu a "normálním" stisknutí nulovacího tlačítka se nestane nic. Neobával bych se, že se může něco stát, i kdyby se na něj náhodou silně zatlačilo, třeba že by člověk rukou s hodinkama o něco zavadil. Varování o možném zničení strojku při stisknutí nulovacího tlačítka u spuštěného chronogafu, jsem slyšel rovněž v prodejně TopHodinek v ul. Na poříčí, zrovna tak i doporučení týkající se natahování ve stejnou denní dobu.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to nafotil. Popisuji pouze polohu vaček pro resetování. Nikoliv věcí pro zapojení a odpojení kol/ručiček chronografu od k/od hodinového strojku.

Prostě podle mne to jde mačkat, protože to na to je připravené

Omlouvám se za kvalitu, je to foceno narychlo a za použité výrazivo - nejsem hodinář

post-2426-1211388279.jpg

post-2426-1211388296.jpg

post-2426-1211388327.jpg

post-2426-1211388340.jpg

post-2426-1211388349.jpg

Upraveno uživatelem Hugo14
Odkaz ke komentáři

Hugo14 napsal:
Tak jsem to nafotil. Popisuji pouze polohu vaček pro resetování. Nikoliv věcí pro zapojení a odpojení kol/ručiček chronografu od k/od hodinového strojku.

Prostě podle mne to jde mačkat, protože to na to je připravené

Omlouvám se za kvalitu, je to foceno narychlo a za použité výrazivo - nejsem hodinář

Vyborne, dakujem

tomu hovorim Prispevok do vlakna.

Odkaz ke komentáři

ATTENTION, PLEASE

1. The Model 3133 movement includes a chronograph timer. This is activated

by pushing the timer button.

2. For stopping the timer it is required to press the timer button once

more.

3. For setting the timer to the zero position it is required to press the

reset timer button.

4. The timer is intended solely for measuring short time intervals.

5. CAUTION: Pressing the reset timer button while the timer is running

will cause a failure of the mechanism!

5. Use timer 30min max ! It is not made to run all the time - your watch will gain or loose time!

http://www.aviator-watch.com/

?????

Odkaz ke komentáři

DÍKY za fotomateriál. Mám s 3133 jedny Šturmanskije a jedny Aviatory, naprostá spokojenost, před stiskem reset tlačítka při běžících stopkách mne varovali taky, ale ještě jsem ho stihnul před varováním v prodejně jednou zmáčknout a nestalo se nic, stopky frčely dál ani jsem neměl hmatově pocit něčeho zlého. Nicméně to nedělám ale po fotoinstruktáži jsem klidnější. Jinak - kolega se ptal jestli se nedá tlačítko stisknout jaksi mimoděk, o oděv, náhodným opřením atd. Myslím že to nehrozí, nejde to tak lehce. A mačkat tlačítka mechanického strojku proti quartz a přitom se proskleným dýnkem koukat co se děje, to je radost...

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak saga rodu poljot pokracuje :)

Posilneny tymto vlaknom som dnes priniesol domov variaciu na sturmanskie od clena fora (viz predajne vlakno) ... a moja radost netrvala dlho.... chronograf po chvili zacal blbnut a tak som sa mrkol do vnutra problem je v srobke co drzi ten velky pliesok (na obrazku ho nazyvame resetovacia vacka) srobka je volna .... a pre to sa ma sklon kusok uvolnit s kazdym spustenim chronografu.... ked sa na koniec uvolni dostatocne, mechanizmus zblbne lebo sa tie vacky(pliesky) zacnu zasuvat pod seba..... poviete si ze dotiahnutie srobky vyriesi problem ale nevyriesi, srobka ma totiz svoj doraz na tom pliesku co drzi , nie na svojom zavite, cize ked sa dotiahne tak pliesok sice drzi ale uz s nim nejde pohnut

mackanie druheho tlacitka pri pustenom chronografe je podla mojich prieskumov (pri spravnej funkcii stroja) naozaj uplne neskodne

pri dostatocne uvolnenej srobke prave pokus o reset chrona sposobi zasunutie vaciek pod seba

A teraz pani odbornici radte co s tym?

mozno srobka s dlhsim zavitom by problem vyriesila tak, ze by mala doraz na zavite a nie na pliesku a teda bola dotiahnuta a pliesok bol este stale pohyblivy,.... ale neviem ako je rieseny zavit v tele stroja ci nie je napriklad skrz a srobka by sa nezastavila napriklad az na ciferniku :)

Kazdopadne sudruzi zase raz dokazali za svajciarskymi konkurentmi maju este hodne co dohanat. :(

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...