Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 15 hodinami, Popelec Hadimrška napsal:

A asi jsem se nevyjádřil úplně přesně. Myslel jsem to tak, že něco v pravém smyslu pořadníku opravdu neexistuje. Butiky si pouze zaznamenávají zájem zákazníků o konkrétní modely hodinek, ale že by postupovali podle data projeveného zájmu, tak to není. Asi největší roli hraje vztah konkrétních prodejců nebo vedení butiku se zákazníky. Ten se ale samozřejmě musí vypěstovat postupem času. Prostě koupit si první hodinky a pak bothig pravidelně navštěvovat a projevovat zájem. Tohle je moje osobní zkušenost. 

Dnes je jiná situace, před covidem si kupoval u AD hodinky jen člověk, který měl velké slevy, protože na chrono24 byly nové hodinky klidně o 10% levnější, takže se vztahy špatně budovaly. Dnes je to obráceně, ale hodinky zase nejsou :) 

Odesláno

Dva roky nazpět jsem na Exp36 čekal přes rok (takže vlastně 3 roky nazpět :)). Jsem rád, že zájem o ně opadá a budou je nosit hlavně ti, co je nosit chtějí, a ne ti, pro které je to jen nejdostupnější model v nositelné velikosti.

• Like 1
Odesláno
V 22. 1. 2026 v 18:03, Popelec Hadimrška napsal:

A asi jsem se nevyjádřil úplně přesně. Myslel jsem to tak, že něco v pravém smyslu pořadníku opravdu neexistuje. Butiky si pouze zaznamenávají zájem zákazníků o konkrétní modely hodinek, ale že by postupovali podle data projeveného zájmu, tak to není. Asi největší roli hraje vztah konkrétních prodejců nebo vedení butiku se zákazníky. Ten se ale samozřejmě musí vypěstovat postupem času. Prostě koupit si první hodinky a pak bothig pravidelně navštěvovat a projevovat zájem. Tohle je moje osobní zkušenost. 

Zkusim tam priste prodavacum prelestit boty, jestli to pomuze.. Cely ten prodejni koncept rolexu mi prijde cim dal nesympatictejsi. Jen skoda, ze nevim o jinych hodinkach, ktery by mi zaskrtly tolik boxu jako suby. Zacina to mit negativni vliv na moje vnimani znacky. Prijde mi, ze to je cim dal min znacka pro hodinkovy nadsence, ze preferuji influencery a flippare, zatimco entuziasty a bezny retail nechavaji podusit, aby vydelali na CPO.

Tak jsem si poplakal nad svou bezvyznamnosti a jdu si uzit patecni vecer..

• Dát hlas 1
Odesláno

Predajný koncept Rolexu je roky rovnaký..a či je to značka pre hodinkových nadšencov? Určite áno..ale sto krát napísané..na tomto malom trhu a počte kusov ktoré Rolex vzhľadom na dopyt na významnejších trhoch ročne dodá, je to jednak čiastočne o vzťahu predajca- kupec ale tiež na ľubovôli každého AD, komu, kedy a čo predá😉nič iné v tom nie je a netreba v tom nič iné hľadať🙂ak ich chceš od AD a máš trpezlivosť, snáď sa dočkáš, treba sa sem tam pripomenúť, ono aj dodacie lehoty sa menia v čase…

Odesláno

Explorer 1 vs OP (36),  Explo jsem mel za necely rok, bud 2021 nebo 22, ted nevim, ve stejnou dobu jsem byl zapsanej na OP, cerny, minuly rok na podzim mi psali, ze nebudou a jestli nechci neco jinyho, konkretne nejaky DJ ve velikosti 41 🙈. Samozrejme na rok 2015 kdyz jsem si koupil keramicky suby 114060 za 136 tisic, protoze sleva a bezne na krame si clovek nostaligicky vzpomene, ale svet je uz jinde. 

Odesláno

Kluci, jak vypadala zprava od AD Bechyne, ze vam dorazily hodinky? Dnes jsem nebyl na telefonu, zkouseli mi volat dorazila mi zprava, ktera je takova nic nerikajici, tak at vim, jestli se mam tesit a nebo mi srdce zaplesalo zbytecne.

Odesláno
před 45 minutami, Addict napsal:

Kluci, jak vypadala zprava od AD Bechyne, ze vam dorazily hodinky? Dnes jsem nebyl na telefonu, zkouseli mi volat dorazila mi zprava, ktera je takova nic nerikajici, tak at vim, jestli se mam tesit a nebo mi srdce zaplesalo zbytecne.

Mě vždy zavolají, když je něco z objednaného připravené. Nic složitýho, jen si ověří, že zájem trvá a pak, kdy si je dojedeš vyzvednout. Prostě tě čeká fajnový posezení. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 5
Odesláno
V 22. 1. 2026 v 11:55, STRKKT napsal:

Na ty čekám taky, taky jsem zvědavý. Moc tomu nedávám.

Já čekám od března 2025 na černé OP 36 mm. Myslel jsem, že budou do konce roku 2025, ale mýlil jsem se. Snad na jaře...:D

Odesláno

Zaujal mě report od Morgan Stanley, věnovaný cenovému vývoji v hodinkovém byznysu, konkrétně to jak se vyvíjí retail ceny v porovnání s cenami na sekundárním trhu, resp. jak hodinky drží hodnotu (VR = value retention). Na přiloženém obrázku je jednak přehled stavu dle jednotlivých vybraných značek (=většina hodnotu nedrží ani omylem), a taky jednotlivé modely Rolexu (=tam je to zatím spíše opačně). Na fórech se diskutuje nad tím, že ceny na sekundáru klesají a že je to konec flipperů. No, takhle kategorický bych se bál být, ale minimálně je tam vidět nějaký trend. Já osobně hodinky jako investici nevnímám, kupuju si je protože je chci nosit a něco ve mně vzbuzují, ale baví mě to sledovat.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

Jenže tohle jsou výstupy, které zahrnují krizi cen kolem hodinek, v minulosti to bylo jinak a v budoucnu to taky bude jinak. Teď to je jako na klouzačce. Z dlouhodobého hlediska ceny vybraných hodinek rostou, samozřejmě rozhodně ne všech hodinek, například některé modely Panerai, které se nevyrábí, jsou na podobných cenách už 10 let.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj, chtel bych si ke kulatinam koupit jeste jedny Rlx, konkrétně Pepsi (jedno s čím) Najde se tu nekdo, kdo ma sirsi historii a vztah s nejakym butikem a pomohl by mi se zkracenim cekacky? Nikdy jsem hodinky v Rolex butiku nekupoval, takze se obavam, ze bych se nedockal. Napiste prosim pripadne SZ, diky moc!

• Haha 2
Odesláno
před 2 hodinami, ondralbc napsal:

Ahoj, chtel bych si ke kulatinam koupit jeste jedny Rlx, konkrétně Pepsi (jedno s čím) Najde se tu nekdo, kdo ma sirsi historii a vztah s nejakym butikem a pomohl by mi se zkracenim cekacky? Nikdy jsem hodinky v Rolex butiku nekupoval, takze se obavam, ze bych se nedockal. Napiste prosim pripadne SZ, diky moc!

Jedny máš v inzerci 😉

Odesláno

Tak jako každý rok od 2020.. ale myslím že letos už to bude, minimálně na nějakou dobu.. stejně jako do 2018. Zase to nahajpujou nic jiného už nedělají.. 

Odesláno
před 18 hodinami, Jarett napsal:

Není, je to spekulace, na webu Rolex jsou stále v konfiguraci :)

Zatím jsem o tom slyšel také jen v rovině konspiračních teorií. Prý na stránkách jsou, ale "zaručené" zprávy tvrdí, že ve výrobě už nejsou...

Myslel jsem jestli @tikzot nemá nějaké nové zprávy.

Odesláno (upraveno)

Je to tak. V butiku mi řekli, že se už 126710BLRO nedaj objednat, protože končí výroba. Vzhledem k zájmu to nemá logiku, ale na druhou stranu mezi lety 2008-2017 nebyl Pepsi model taky v nabídce a Rolex to přežil 😉 Jestli to tak vážně bude, cena na šedém trhu bude ukrutná. Možná ještě šílenější než u Daytony. 

Upraveno uživatelem Popelec Hadimrška
Odesláno
před 39 minutami, Monkey napsal:

Zatím jsem o tom slyšel také jen v rovině konspiračních teorií. Prý na stránkách jsou, ale "zaručené" zprávy tvrdí, že ve výrobě už nejsou...

Myslel jsem jestli @tikzot nemá nějaké nové zprávy.

@tikzot nemá Žádné zprávy, hodně čte ale, jen rolex boŽstvo zná pravdu 🤣

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...