Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já jsem takové líné a spokojené hovado 🙂 Větráček (dole) má celkem 3 sondy. Na všech slotech si nastavíte co chcete: teplota, čas. Na jedné si pak nastavíte prioritu. No, a dokud nejsou splněny podmínky, větráček jede. Příklad: sonda 1: teplota okolo roštu. Po dosažení přepni na dva, která má prioritu teplota uvnitř masa a čas .... Jo, to vše samozřejmě i přes WiFi :-) Funguje to skvěle a šetří to uhlí.

 

Edit: vím, že to vypadá nedůstojné, takhle dole, ale kvůli hadici je to tak zkrátka nejlepší.

IMG_20240501_172514_426.jpg

IMG_20240501_172502_538.jpg

Odesláno

Vy tady jedete bomby. Ja mam wébra na uhlí, takovej ten plát z litiny a malou el udírnu muuriika, kde dělám pani lososa na štěpkách. Ale o co se x let pokouším, tak je kuře na rožni na dřevě, to uměl úplně super náš táta, než se odebral do svých věčných country lovišť. Marináda, špalky, polejvat pivem a trochu se u toho ožrat. Vždycky jednou za rok mě to nedá a zkouším to a dnes je den D. Radegast, fernet, čumím 3 hod. na rybičky v jezírku a přemýšlím o nesmrtelnosti chrousta. Docela fouká, výsledek nejistý. Ale můžu si to zkontrolovat teploměrem. To náš fotr neměl, ale to kuře bylo vždycky perfektní. Snad se mě jednou povede jako jemu.

 

IMG_3896.jpeg

IMG_3898.jpeg

Odesláno
V 19. 4. 2024 v 19:34, krutor napsal:

Za me jsou ty kontaktni grilly uplne k hovnu a koupil bych ho jen v pripade ze neni jina moznost. Lepsi praci odvede panev... 😀 Takze kdyz se ti nechce kup radeji plyn.

Panini. Zapečené tortily joo, maso nee. Catler ten velkej. 

  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Lidl Kamado zkušebně sestaveno. Poměrně solidní 🙂 

Dotaz: ten černý filc na styku obou polovin vajíčka mám nechat nebo strhnout? V návodu o tom nic nepíšou…

Podle YT videí asi ne, ale pro jistotu se ptám..

 

IMG_8232.thumb.jpeg.2c75573bf6789e6c9fb2de6dccaf6b8d.jpeg

Upraveno uživatelem safi
Odesláno
Odesláno (upraveno)

Shrnutí Mini keramického grilu z Lidlu:

Potřebuju na montáž zkušenost z NASA? Nebo alespoň z továrny Tesly? 
Ne. Montáž je super easy. Stačí obyčejné cyklistické nářadí na kolo z Decathlonu. Sešroubuje se trojnožka a přidělá rukojeť. Tu jsem samozřejmě napoprvé namontoval nápisem dolů..

Dá se přenášet? 
Po roce intenzivního tréninku v posilce: ANO. Váha je cca 26kg. Bolí mě záda.

Dá se grilovat i v dešti? 
ANO. Půlku mého grilování pršelo a bylo fajn sledovat, jak se kapičky vody na povrchu odpařují.

Povedl se začátek grilování? 
Vůbec NE. Bezkouřové dřevěné uhlí jsem zapomněl doma a tchán měl jen grilovací brikety z minulého roku. Ty jsem nasypal do komínku mimo gril a použil asi třetinu PEPO než jakž takž chytly. Asi byly navhlé. Nakonec jsem brikety nasypal do grilu, přidal pár třísek a trochu PEPO. Nakonec se to rozjelo. 

Jakou další pitomost jsi provedl? 
Při zvednutí víka se horní uzávěr, kterým se reguluje odvod vzduchu, vždy posunul do polohy úplně zavřeno. Samotný uzávěr i jeho jemná regulace. Takže koukám na teploměr a lámu si hlavu, proč mi teplota klesá. V průběhu grilování se mi to stalo asi 6x. Řešení je jednoduché - je potřeba odmontovat odvod kouře a namontovat ho o 180 stupňů obráceně. Práce na 5 minut. Jo a pak foukat do přívodu vzduchu.  

Jak dopadla první dávka kuřecích paliček a krkovice? 
Hodně spálená. Mít teploměr grilu na hranici grilling a searing (cca 300 stupnů) a nechat je tam 10 minut není pro paličky a tenké plátky krkovičky ideální. Jo a dřevo ještě trochu hořelo...

Jak dopadla druhá dávka, tentokrát silnější plátky krkovičky?
Skvěle. Ideální je teplota na 200-225 - tedy začátek teplotní pásma grilování. A zde se projevuje skvělá výhoda keramického grilu -  teplo z keramiky - ze stran, ze shora, ze spoda. Jakmile je maso ready na otočení, protože má tu správnou "texturu", tak je druhá stran skvěle zatažená a není ji potřeba grilovat moc dlouho. 

Jak dopadly Alber Waygu burgery?
Skvěle, akorát je tam příště nechám o dvě minuty méně.  

Kolik se tam vejde krkoviček / kotletek? 
3 velké. 

Měl jsi chuť někoho přizabít v průběhu grilování? 
Ano sebe. Pokaždé, když jsem zapomněl otevřít horní odvod kouře. A pak i celé mé okolí, které bylo blíže jak 50 metrů ode mne. 

Celkový dojem z grilu?
Super teplotní stabilita, gril skvěle hřeje i ze stran a ze shora.  Těším se na další grilování, protože už vím jak a co.
 

Upraveno uživatelem safi
Odesláno

Nevím, které PEPO jsi použil, ale na cokoli s chemií si dej pozor. Nejen kvůli chuti jídla, ale i kvůli keramice. Má tu dobrou 🙂 vlastnost, že do sebe nasaje veškerý pach, který v grilu vznikne.

Návod super!

Odesláno

Aha. Díky! My normálně používáme podpalovač pro Lotus Grill, ale ten jsem samozřejmě nechali doma:-(  Ale ideální bude koupit nějakou tu tepelnou pistoli na plyn. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...