Jump to content

Recommended Posts

Letos jsem se konečně taky odhodlal pořídit gril. Normálně máme trojnožku u ohniště, ale na terasu a celoroční přípravu bych rád gril na uhlí. Dneska jsem v Hornbachu zběžně omrknul to kamado a to Lko by bylo ok. Ale ten buschbeck vychází lépe (i když asi trochu menší, tak na terasu  pro pár lidí by to bylo pořád ok). Uvažoval jsem i nad tim kodiakem kvůli záruky, navíc když už je prodejna doslova přes kopec. Ale říkám si, na tom se snad nemá co pokazit ne? Má smysl připlatit? Díky za postřehy 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ten hornbach byl spíš jenom pro ujasnění si velikosti. Uvažoval jsem jestli by nestačilo i to malé s tím, že by bylo i mobilní. V podstatě počítám s tou cenou za kodiaka, ale ten buschbeck je za polovic...

Link to comment
Share on other sites

Ujasni si nejprve jakou chceš velikost. Pokud má být "mobilní" tak toho moc nevymyslíš. I tahle malá princezna má 22 kg. https://www.klarstein.cz/Princesize-kamado-gril-keramicky-11-uzeni-BBQ-pomale-vareni-cerveny-Cervena.html?gclid=EAIaIQobChMI9KreqPfP_gIVQgmLCh1l0Qn6EAQYEiABEgIuEvD_BwE

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Přestalo mě bavit se trápit s nefunkčními grily u mých rodičů i u tchána i tchýně. Navíc pro mě nepochopitelně odmítli si "zastavět" zahrady námi navrhnutým a námi financovaným grilem s pracovní plochou. Takže jsem si v Lidl shopu koupil na vyzkoušení ten jejich přenosný bezkouřový grill. Někdo zde psal, že to není úplně marné. 

Dotaz: Jaké bezkouřové uhlí mi doporučíte? 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Chlapi doporučte mi něco na vyčištění připečené mastnoty z grilu. Teď jsem dělal klobásky a vypeklo se dost mastnoty. Mám nerezový plynový gril.

Mastnota je zejména v odkapovém plechu pod hořákama ale i pod ní. 

Na hrubší nečistoty/připáleniny používám jednou za čas pěnu z DM na trouby, ale na mastnotu neumím nic moc najít.

Když tak dejte tipy co používáte na grily vy, vyzkouším to třeba postupně 🙂

 

Link to comment
Share on other sites

V 23. 6. 2023 v 14:22, safi napsal:

Přestalo mě bavit se trápit s nefunkčními grily u mých rodičů i u tchána i tchýně. Navíc pro mě nepochopitelně odmítli si "zastavět" zahrady námi navrhnutým a námi financovaným grilem s pracovní plochou. Takže jsem si v Lidl shopu koupil na vyzkoušení ten jejich přenosný bezkouřový grill. Někdo zde psal, že to není úplně marné. 

Dotaz: Jaké bezkouřové uhlí mi doporučíte? 

Safi, jakékoli kvalitní, nerozbité, dřevěné uhlí je po minutě na tomto (větráčkem opatřeném) grilu bez kouře. Já osobně jej mám na lodi. Kupuji v cizině cokoli, co se mi trochu líbí. U nás na své grily toto:

https://www.grilguru.cz/servis-les-drevene-uhli-gastro-10-kg?gclid=Cj0KCQjwnrmlBhDHARIsADJ5b_kVypnznxwPgG168iJC9X9NqQHd0ZxdmhILCpEomUhifzdTuxUSOxcaAqq6EALw_wcB

Link to comment
Share on other sites

V 12. 7. 2023 v 11:37, Kotlick napsal:

Chlapi doporučte mi něco na vyčištění připečené mastnoty z grilu. Teď jsem dělal klobásky a vypeklo se dost mastnoty. Mám nerezový plynový gril.

Mastnota je zejména v odkapovém plechu pod hořákama ale i pod ní. 

Na hrubší nečistoty/připáleniny používám jednou za čas pěnu z DM na trouby, ale na mastnotu neumím nic moc najít.

Když tak dejte tipy co používáte na grily vy, vyzkouším to třeba postupně 🙂

 

Používám toto

550.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Koupil jsem na terasu gril ninja woodfire. Vybíral jsem dlouho, kvůli umístění hned vedle obýváku jsem nechtěl nic co moc kouří a z čeho je bordel. Ale stejně tak jsem chtěl víc než elektrický / plynový.

Tohle je takový hybrid, kde je základ elektrický, ale je u toho malá pec na dřevěné peletky, které maso i prostor sezení krásně ovoní (nebo taky ne když nechcete) Tim ze je to jen na vůni, tak je minimální spotřeba a tedy i minimum popela ktery se dá hned nasypat ke kytkam. Na 2 hodiny grilování je třeba asi 30-40g peletek (což je sotva hrst)

Dá se na na tom krom grilování také udit, péct, apod. Když je ready zahouka že je čas vložit jídlo / otočit / vyndat (toto je dle nastaveného času, není tam sonda). Tedy pro ty co si to chtějí jen užít a nechtějí to moc řešit je to ideální. Zatím po asi 6 grilování musím říci že jsme opravdu nadšení. 

(Negativem bych hodnotil to, že je poměrně malý, grilovací plocha 36*26cm, tedy ideálně pro 2 max 4 s tím že jinak na pokračování)20230617_202239.thumb.JPG.02e533ec2a3a63aa4c49280ebf823ca1.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Hele fakt je to tak super to keramické vajco? Já už 3 roky mám nějakou kravinu na plyn z Hornbachu a grilovacky uplne v klidisu. 

Link to comment
Share on other sites

V keramice a na plynu je to zcela rozdílné grilování. Přečti si v tomto vlákně něco dozadu. Za mne po letitých zkušenostech: keramika. 

Link to comment
Share on other sites

před 2 hodinami, Bert napsal:

Čištění proběhlo. Sezóna zahájena.

IMG_20240329_170249_374.jpg

Počasí dnes velmi dobré,také jsme grilovali,sic jen na dřevěném uhlí a plechovém grilu,ale to nevadí stejně jsme to sežrali 😁

Link to comment
Share on other sites

Jop. Kamos, co nema hluboko do kapsy uz asi pred 15-ti rokama mel takove to japonske vajco (nebo minimalne japonsky znel nazev ;-). ). Cena uplny nesmysl, ale tvrdim, ze neexistuje lepsi gril. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...