Jump to content

Recommended Posts

Já jsem takové líné a spokojené hovado 🙂 Větráček (dole) má celkem 3 sondy. Na všech slotech si nastavíte co chcete: teplota, čas. Na jedné si pak nastavíte prioritu. No, a dokud nejsou splněny podmínky, větráček jede. Příklad: sonda 1: teplota okolo roštu. Po dosažení přepni na dva, která má prioritu teplota uvnitř masa a čas .... Jo, to vše samozřejmě i přes WiFi :-) Funguje to skvěle a šetří to uhlí.

 

Edit: vím, že to vypadá nedůstojné, takhle dole, ale kvůli hadici je to tak zkrátka nejlepší.

IMG_20240501_172514_426.jpg

IMG_20240501_172502_538.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jedna z akce. Rozehřívání grilu. Aktuální teplota, cílová teplota. Dole doba zapnutí větráčku.

 

IMG_20240501_180546_216.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vy tady jedete bomby. Ja mam wébra na uhlí, takovej ten plát z litiny a malou el udírnu muuriika, kde dělám pani lososa na štěpkách. Ale o co se x let pokouším, tak je kuře na rožni na dřevě, to uměl úplně super náš táta, než se odebral do svých věčných country lovišť. Marináda, špalky, polejvat pivem a trochu se u toho ožrat. Vždycky jednou za rok mě to nedá a zkouším to a dnes je den D. Radegast, fernet, čumím 3 hod. na rybičky v jezírku a přemýšlím o nesmrtelnosti chrousta. Docela fouká, výsledek nejistý. Ale můžu si to zkontrolovat teploměrem. To náš fotr neměl, ale to kuře bylo vždycky perfektní. Snad se mě jednou povede jako jemu.

 

IMG_3896.jpeg

IMG_3898.jpeg

Link to comment
Share on other sites

V 19. 4. 2024 v 19:34, krutor napsal:

Za me jsou ty kontaktni grilly uplne k hovnu a koupil bych ho jen v pripade ze neni jina moznost. Lepsi praci odvede panev... 😀 Takze kdyz se ti nechce kup radeji plyn.

Panini. Zapečené tortily joo, maso nee. Catler ten velkej. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lidl Kamado zkušebně sestaveno. Poměrně solidní 🙂 

Dotaz: ten černý filc na styku obou polovin vajíčka mám nechat nebo strhnout? V návodu o tom nic nepíšou…

Podle YT videí asi ne, ale pro jistotu se ptám..

 

IMG_8232.thumb.jpeg.2c75573bf6789e6c9fb2de6dccaf6b8d.jpeg

Edited by safi
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Shrnutí Mini keramického grilu z Lidlu:

Potřebuju na montáž zkušenost z NASA? Nebo alespoň z továrny Tesly? 
Ne. Montáž je super easy. Stačí obyčejné cyklistické nářadí na kolo z Decathlonu. Sešroubuje se trojnožka a přidělá rukojeť. Tu jsem samozřejmě napoprvé namontoval nápisem dolů..

Dá se přenášet? 
Po roce intenzivního tréninku v posilce: ANO. Váha je cca 26kg. Bolí mě záda.

Dá se grilovat i v dešti? 
ANO. Půlku mého grilování pršelo a bylo fajn sledovat, jak se kapičky vody na povrchu odpařují.

Povedl se začátek grilování? 
Vůbec NE. Bezkouřové dřevěné uhlí jsem zapomněl doma a tchán měl jen grilovací brikety z minulého roku. Ty jsem nasypal do komínku mimo gril a použil asi třetinu PEPO než jakž takž chytly. Asi byly navhlé. Nakonec jsem brikety nasypal do grilu, přidal pár třísek a trochu PEPO. Nakonec se to rozjelo. 

Jakou další pitomost jsi provedl? 
Při zvednutí víka se horní uzávěr, kterým se reguluje odvod vzduchu, vždy posunul do polohy úplně zavřeno. Samotný uzávěr i jeho jemná regulace. Takže koukám na teploměr a lámu si hlavu, proč mi teplota klesá. V průběhu grilování se mi to stalo asi 6x. Řešení je jednoduché - je potřeba odmontovat odvod kouře a namontovat ho o 180 stupňů obráceně. Práce na 5 minut. Jo a pak foukat do přívodu vzduchu.  

Jak dopadla první dávka kuřecích paliček a krkovice? 
Hodně spálená. Mít teploměr grilu na hranici grilling a searing (cca 300 stupnů) a nechat je tam 10 minut není pro paličky a tenké plátky krkovičky ideální. Jo a dřevo ještě trochu hořelo...

Jak dopadla druhá dávka, tentokrát silnější plátky krkovičky?
Skvěle. Ideální je teplota na 200-225 - tedy začátek teplotní pásma grilování. A zde se projevuje skvělá výhoda keramického grilu -  teplo z keramiky - ze stran, ze shora, ze spoda. Jakmile je maso ready na otočení, protože má tu správnou "texturu", tak je druhá stran skvěle zatažená a není ji potřeba grilovat moc dlouho. 

Jak dopadly Alber Waygu burgery?
Skvěle, akorát je tam příště nechám o dvě minuty méně.  

Kolik se tam vejde krkoviček / kotletek? 
3 velké. 

Měl jsi chuť někoho přizabít v průběhu grilování? 
Ano sebe. Pokaždé, když jsem zapomněl otevřít horní odvod kouře. A pak i celé mé okolí, které bylo blíže jak 50 metrů ode mne. 

Celkový dojem z grilu?
Super teplotní stabilita, gril skvěle hřeje i ze stran a ze shora.  Těším se na další grilování, protože už vím jak a co.
 

Edited by safi
Link to comment
Share on other sites

Nevím, které PEPO jsi použil, ale na cokoli s chemií si dej pozor. Nejen kvůli chuti jídla, ale i kvůli keramice. Má tu dobrou 🙂 vlastnost, že do sebe nasaje veškerý pach, který v grilu vznikne.

Návod super!

Link to comment
Share on other sites

Aha. Díky! My normálně používáme podpalovač pro Lotus Grill, ale ten jsem samozřejmě nechali doma:-(  Ale ideální bude koupit nějakou tu tepelnou pistoli na plyn. 

Link to comment
Share on other sites

Já používám na zapálení uhlí startér a něco podobného jako postnul krutor z DM drogerie (a používám to i na zapálení ohně na buřty). Teploměr na grilu jsem v životě nepotřeboval.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...