Jump to content

Recommended Posts

V 30. 3. 2024 v 23:00, Xenomorfus napsal:

Jop. Kamos, co nema hluboko do kapsy uz asi pred 15-ti rokama mel takove to japonske vajco (nebo minimalne japonsky znel nazev ;-). ). Cena uplny nesmysl, ale tvrdim, ze neexistuje lepsi gril. 

Že by Kamado? 😉

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 433
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Přátelé, má někdo praktickou zkušenost s ovládáním teploty grilu na základě měření teploty grilované potraviny a následné iniciace větráčku? Například tímto?

 

s-l1600.jpg

Link to comment
Share on other sites

Chlapi koupil jsem vajco z makra a ted resim nejaky tepelny stit. Jestli neco vyrobit nebo radeji koupit. Resil to uz nekdo? 😀 Asi by byla vyhoda umet odstinit jen pulku grillu napr. na steaky.

IMG_2646.jpeg

IMG_2644.jpeg

IMG_2649.jpeg

IMG_2657.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Mám vajco Buschbeck, a se standardním tepelným deflektorem jsem naprosto spokojen. Jenom je potřeba počítat s tím, že Ti velký deflektor v grilu zmírní komínový efekt, takže původní směřování teploty je potřeba mířit trochu výše. Můj deflektor zde:

https://www.avenberg.cz/z2435-tepelny-keramicky-deflektor-pro-buschbeck-kamado-xl

A k Tvé otázce ohledně grilování versus zelenina. Já to dělám tak, že dávám zeleninu výš na nástavec. Dávám ji tam dříve, nežli maso. Teplota na grilování jí zpočátku rozhodně neuškodí, no a na posledních pár minut pod ni hodím to maso, které griluji, no a ono zároveň slouží jako tepelný štít pro tu zeleninu. Já vím, zní to dost rurálně :-), ale skvěle mi to funguje.

 

Link to comment
Share on other sites

Tak dnes poprvé pokus o grilování na sraba, tedy s tepelným deflektorem. Princip: tepelný deflektor jako při pečení, ale teplota jako na grilování. Důvodem pro tento experiment bylo průmyslově naložené maso, které jsem chtěl trochu déle držet. Výsledek: naprostá bomba. Sice pomalejší příprava, ale stálo to za to. Teplota nad deflektorem 250, krkovice 1,5 až 2 cm, 8 minut po každé straně.

Link to comment
Share on other sites

Zvazuju ke klasickemu grilu na uhli poridit jeste elektricky kontaktni, napr. Tefal Optigrill. Ma nekdo oba nebo prechazel z uhlaku na elektricky ci naopak? 

Hlavni duvod je, ze jsem linej ten uhelnej gril poustet, kdyz jsme jen dva nebo nekdy jsem na chate sam (mame takovej velkej kram). Lip se taky prevazi a obcas bych na nem delal na balkone.  

Link to comment
Share on other sites

před 5 minutami, odjinud napsal:

Zvazuju ke klasickemu grilu na uhli poridit jeste elektricky kontaktni, napr. Tefal Optigrill. Ma nekdo oba nebo prechazel z uhlaku na elektricky ci naopak? 

Hlavni duvod je, ze jsem linej ten uhelnej gril poustet, kdyz jsme jen dva nebo nekdy jsem na chate sam (mame takovej velkej kram). Lip se taky prevazi a obcas bych na nem delal na balkone.  

Jestli elektrický gril, tak tento:

https://kuchynske-grily.heureka.cz/sage-bgr840bss/#prehled/

Přecházel jsem na něj právě z Optigrillu od Tefalu a rozdíl je obrovský, ve zpracování, údržbě, ale hlavně ve výkonu. Není žádný problém na něm udělat vysoké steaky, ugrilovat zeleninu (Tefal ji spíš udusil). Super je taky teplotní sonda. Na hladké plotně dělám vajíčka, palačinky, bramboráky.

Od té doby, co jsem ho jednou vzal na zahradní grilování k rodině, ho musím vozit pokaždé s sebou. Gril na uhlí i ten na plyn se už nepoužívají 😁

Link to comment
Share on other sites

Teď jsem to nějak trochu řešil. Kolega mi říkal, že takový ten zavírací už nikdy - měl nějaký Tefal - prý se to maso vymačkává váhou toho horního dílu, zůstává tam šťáva a maso je prý jak uvařené a pár dalších výhrad k údržbě a pod. 

Nakonec prý koupil tento levný gril https://www.alza.cz/rohnson-r-250-d133773.htm  a je zcela spokojen. Příprava masa prý super, větší kousky zakryje pokličkou, vše se jednoduše rozloží a dá do myčky, spirála je zalitá. 

Tak mě trochu nahlodal, zda nejít touto cestou. 

Link to comment
Share on other sites

My měli kotlový Weber  z důvodu operativnosti jymd koupili elektriku Sage. 

Výsledek je ten, že Weber už je prodaný  a Sage jede pořád. Než drahá nachystá servis a salát, já mám maso, přílohy, zeleninku, sýry.... už bychom neměnili. 

Link to comment
Share on other sites

Za me jsou ty kontaktni grilly uplne k hovnu a koupil bych ho jen v pripade ze neni jina moznost. Lepsi praci odvede panev... 😀 Takze kdyz se ti nechce kup radeji plyn.

Link to comment
Share on other sites

před 19 hodinami, odjinud napsal:

Zvazuju ke klasickemu grilu na uhli poridit jeste elektricky kontaktni, napr. Tefal Optigrill. Ma nekdo oba nebo prechazel z uhlaku na elektricky ci naopak? 

Hlavni duvod je, ze jsem linej ten uhelnej gril poustet, kdyz jsme jen dva nebo nekdy jsem na chate sam (mame takovej velkej kram). Lip se taky prevazi a obcas bych na nem delal na balkone.  

Elektrický áno ale nie kontaktný... tak ako píše P_P... mám kombo Kamado Joe Kettle Joe (uhlie) a weber Q 2400 (elektrika) a spokojenosť.... Rýchle grilovanie elektrika, plánovaná akcia, alebo low an slow grilovanie uhlie...

Link to comment
Share on other sites

Dekuji, panove, za info k tomu el. grilu. Vezmu ten Rohnson, za ty penize neni co resit. Vlaste teda jo - pritelkyne se uz ozvala jakoze kdo to bude mejt? Na chate totiz neni mycka, no a velky klasicky gril "meju" (=cistim rost) ja. 🙂

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...