Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vím, že to neřeší tuto problematiku, ale při jedné návštěvě hodinářství jsem si všiml levných hodinek Killtec, které mají ale nerez pouzdra. Chystám se něco koupit na přestavbu.

Je tam i velký model průměr 46 mm, dýnka jsou šroubovací

http://internetovy-obchod.msbox.cz/killtec...6-s-33-dp-7031/

• Odpovědi 225
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Vím, že to neřeší tuto problematiku, ale při jedné návštěvě hodinářství jsem si všiml levných hodinek Killtec, které mají ale nerez pouzdra. Chystám se něco koupit na přestavbu.

Je tam i velký model průměr 46 mm, dýnka jsou šroubovací

http://internetovy-obchod.msbox.cz/killtec...6-s-33-dp-7031/

Problem je, ze vnejsi prumer pouzdra nic neresi. Jde o vnitrvni prumer, ktery se musi shodovat se strojkem, nebo nanejvys musi byt vetsi, co by se snad mohlo dat vyvlozkovat. Smalym prumerem vnitrku nikdo nic delat nebude. Dalsi problem bude prosklene vicko. Sice asi mensi nez cele pouzdro, ale i tak. Takze pokud by se dalo koupit hodinky jako jsem ukazal, bylo by to idealni.

Odesláno
ze by se dalol koupit original panerai pouzdro ? to zni zajimave - zkusim se mrknout; panerai pouzdro,hamilton strojek a custom cifernik z primu - to zni velmi, velmi zajimave

Tezko rict, jestli je to original, ale vypada celkem dobre. Aukce ale zacinaji od 100 dolaru a konci tak kolem 200. Takze si myslim, ze to original nebude. Ale vypada dobre. Potiz je, ze to je prilis panerai styl identifikovatelny na prvni pohled. Tak nevim, jestli je to moc dobre reseni. Kazdopadne, tehle pouzder je relativne dost. Tohle pouzdro by mozna mohlo byt akceptovatelne vice lidma? Ale samotne jsem ho prodavat nevidel a hodinky (china samozrejme) je v cenach kolem 300USD.

DSCN3350.jpg

Nejvetsi problem vsech tehle hodinek na kanibalizaci je vicko s popisem. Tam nevim co s tim. Udelat nove vicka? Budou sedet vzhledove ke zbytku? kdo nam udela jen vicka? Nevim nevim..

Odesláno

Já jsem si myslel, že by se daly koupit hodinky Jacques Catani, strojek Unitas 6497 Lépine, malá sekundovka na 9, průměr 45 mm, průhled na strojek /těsněno na 100m/. Tím bychom měli pouzdro s průhledem, strojek Unitas a bavili se jen o ciferníku. Proto jsem se v jiném vlákně na Unitas ptal. Když tady bylo řečeno, že Unitas nikdy, tak jsem se držel v pozadí a čekal, jak se to vyvrbí /a už se to vrbí/. Aukce těch JC jsem sledoval - jdou od 115,- E do 140,-. Zkušebně jsem je zkusil vydražit, nějak se to zadrhlo, ale v zápětí jsem dostal meil, že za 115,- jsou moje. Zatím jsem je nekoupil. Jo a dělají jak bílé ciferníky, tak černé. A nebo koupit velký Triasy /jedny s Etou již mám v rezervě 48 mm/. Ale JC je asi lepší. Co vy na to?

Odesláno

Myslis tyhle?

JC880SWR.jpg

Pouzdro je sice velke, ale ma silene siroky okraj a to same plati o zadnim vicku. Stejny problem je s triasem. Tyhle hodinky mely mit pokud mozno tenky okraj. Nevim, to uz radeji ty "panerai" pouzdra ;)

Odesláno

To už tedy přijde levněji koupit ty "panerayky" nebo "šafky" tady /jsou do 4.000,-Kč/. Ale co s tou podobou na originál? Na to jsem si ani netroufl pomyslet. Proto jsem hledal mezi "novými" značkami.

Odesláno

Tak mi to přišlo!

Nedalo mi to, a koupil jsem jedny hodinky Aeromatic (Čína) jen kvůli pouzdru. Tady jsou specifikace:

- výška pouzdra i se sklem (vypouklý minerál) - 14,2 mm

- průměr korunky - 7,8 mm

- rozteč nožiček (na pásek) - 22 mm

- průměr viditelného spodního průhledu - 24 mm

- vnější průměr pouzdra bez korunky - 44,2 mm

- vnitřní průměr (místo pro strojek) - 38,5 mm

- využitelná hloubka (možno upravit soustružením) - 5,5 mm

Jako bonus mám navíc:

- řemínek v imitaci krokodýla

- strojek, ručky, ciferník

- plechovou krabičku

- 2 roky záruku :D:D:D

Celé mě to stálo i s poštovným necelé 2 tisíce. To pouzdro je samozřejmě ocelové a řemeslně dobře zpracované - žádný "ocucaný bonbón".

Musím ale říct, že ten průměr pouzdra je na mě strašně moc. Mám nachystány dva strojky - Omegu z cibulí a Landeron 48 (náramkový chronograf).

Zbývá mi "jen" dořešit ciferník a ručky.

Odesláno

Rozhodně bych doporučoval udělat nové dýnko s větším průzorem a zároveň tím můžeš vyřesit výšku strojku.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...