Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Protože v tom pěkně tápu, tak zřejmě potřebuji trochu popohnat dopředu.

Vím co se mi líbí a co ne, vím asi jak by měly vypadat, kolik by měly stát a co by v ních mělo být,

ale samozřejmě těch vyvolených je víc a to je zatím jediné, co nevím... které?

Navíc si je dávám jako dárek, takže by měly být "napořád" :-)

Samozřejmě vzhled je subjektivní záležitost... stejně tak by bylo ideální mít tu zlatou střední cestu, tedy poměr cena, kvalita a výkon.

Takže vím, že by to měly být pilotky nebo sporty, s černým ciferníkem do 40 mm, datum tam prostě taky potřebuji

(i když u pilotek vím, že ne všichni to tak mají rádi...já zase až tak ten prapůvodní vzhled neřeším, takže logo mi nevadí a datum je praktické). Zatím jsem v následujícícm rozpoložení, ale stále bojuji s tím, zda se držet při uzdě a koupit si třeba jedny levnější pilotky

a jedny levnější oblekovky a nebo jen jedny dražší pilotky. V případě oblekovek to zatím vidím jedině na Seika Presage, kolem 15. Myslím, že svůj úkol splní do puntíku. Ale zpět k pilotkám/ sportům, favorité jsou následující...

1) Stowa Flieger Versus 40 Limited (s datem na šestce), 2) Mühle-Glasshütte Terrasport II, 3) Longines Conquest a 4) Sinn 556I.

Ke všem už jsem si přečetl několik stránek informací a viděl jsem spoustu videí, i to mi moc nepomáhá :-)

PS: Poslední červ, co mě nahlodává je ten, zda si ne-koupit přece jen používané, dražší, lepší a to už se dostávám k takovým kouskům jako třeba Longines Legend Diver, Longines Master 38, Sinn 836, Eterna Kontiki Aut.Chronograf a nebo Junghans Telemeter (to už jsem zase mimo, že to nejsou pilotky a nebo chybí datum...což by mi u takových kousků vůbec nevadilo). Takže suma sumárum je to solidní schíza.

Takže teď už ty čtyři vyvolení... a předem děkuji za pozitivní i negativní nápady a návrhy. Z

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 141
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Z tveho vyberu Sinn nebo Longines, ale volil bych verzi na tahu. Je to praktictejsi a levnejsi, nez ho pak dokupovat. Naopak remen si pak muzes dokoupit jaky chces a nejsi odkazany jen na origo. A pokud chces skutecne jen na kuzi, tak mrkni treba na Damasko DS30, nebo zakladni DAxx radu.

Jo a ty Sinny jsou zrovna v inzerci...nosene, ale za nejakych 16.

8c710e99f8089028c2e14607dd40a228.jpg

Odesláno

Z tveho vyberu Sinn nebo Longines, ale volil bych verzi na tahu. Je to praktictejsi a levnejsi, nez ho pak dokupovat. Naopak remen si pak muzes dokoupit jaky chces a nejsi odkazany jen na origo. A pokud chces skutecne jen na kuzi, tak mrkni treba na Damasko DS30, nebo zakladni DAxx radu.

Jo a ty Sinny jsou zrovna v inzerci...nosene, ale za nejakych 16.

Ty Damaska už jsem měl taky v hledáčku a vypadají hodně originálně. Vpřípadě Sinnů jsem četl něco o horším lumi, ale byly to vlastně úplně první hodinky, které jsem měl v hledáčku... bohužel jsem pak propásl možnost koupit je v perfektním stavu na bazaru.

Odesláno

Menší pilotky zastanou i práci oblekovek, Schwarzenbergovi to funguje.

Ano, tohle nějak na začátku splňoval právě Sinn 556, ty jsou tak nějak univerzální.

Odesláno

Ja mam Sinn 240 St a lumi si hodne pochvaluju. Nevim jestli je tam jina nez na tech 556, ale nemyslim si to. Na Damaskach byla ta lumi taky v pohode. Ano, Seiko to neni, to je s lumi vyhlasene, ale ja cas prectu kdykoliv az do rana. Dost mozna je rozdil i v tom, ze tenky podlouhly index je v noci hur viditelny, nez velky kulaty, tak nejak z podstaty.

Ty 556 na tahu jsou supr univerzaly. Neurazi v zasade k jakemukoliv outfitu.

Odesláno

Já už dlouho sleduju ty Terrasporty. Varianta II s WR 10ATM se v kombinaci kůže/NATO jeví jako ideální hodinky na všechno a nafurt.

Značka je to sympatická, provedení pěkný, na strojku nějaká ta přidaná hodnota taky je.

Pokud nevadí, že MG nemá vazbu na původní B-Uhr, tak jsou dobrá volba.

Odesláno

Z toho vyberu bych vzal ty 556 za 16k co jsou ted v inzerci (http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/130636-sinn-556-i/) a za zbytek koupil jeste potapky.

Pokud si je davas jako darek sam sobe, tak je muzes pak kdykoliv prodat a koupit neco jineho, darek sam sobe moc emocni hodnoty (a tim i zabran k prodeji) nemiva. :)

Naopak, pro mě je to dost emotivní :-) Proto jsem i zvažoval nějakou limitku. Na Sinny tady v inzerci už jsem se samozřejmě díval. Já se prakticky už rok jen dívám a čtu, učím se... ale už to začíná být trochu frustující.

Odesláno

Já už dlouho sleduju ty Terrasporty. Varianta II s WR 10ATM se v kombinaci kůže/NATO jeví jako ideální hodinky na všechno a nafurt.

Značka je to sympatická, provedení pěkný, na strojku nějaká ta přidaná hodnota taky je.

Pokud nevadí, že MG nemá vazbu na původní B-Uhr, tak jsou dobrá volba.

Terrasporty právě z ničeho nic převálcovaly ty Sinny a dokonce i Stowy, ty pro mě byly mimochodem dlouho absolutně nedotknutelné (číslo 1). 

Dokonce už jsem se Stowou komunikoval.

Odesláno

Ja mam Sinn 240 St a lumi si hodne pochvaluju. Nevim jestli je tam jina nez na tech 556, ale nemyslim si to. Na Damaskach byla ta lumi taky v pohode. Ano, Seiko to neni, to je s lumi vyhlasene, ale ja cas prectu kdykoliv az do rana. Dost mozna je rozdil i v tom, ze tenky podlouhly index je v noci hur viditelny, nez velky kulaty, tak nejak z podstaty.

Ty 556 na tahu jsou supr univerzaly. Neurazi v zasade k jakemukoliv outfitu.

Ty 240 ti můžu jen tiše a zdravě závidět.

Odesláno

Z toho vyberu bych vzal ty 556 za 16k co jsou ted v inzerci (http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/130636-sinn-556-i/) a za zbytek koupil jeste potapky.

Pokud si je davas jako darek sam sobe, tak je muzes pak kdykoliv prodat a koupit neco jineho, darek sam sobe moc emocni hodnoty (a tim i zabran k prodeji) nemiva. :)

To vidím stejně-kup za 16-zkus a uvidíš...vždycky můžeš prodat a koupit si nový-kdyby Te chytly moc..

Odesláno

No jak už jsem psal, na 556 už jsem koukal asi 4 měsíce. Navíc mě zde oslovuje matné pouzdro, zápěstí mám někde na 17,5, takže i průměr je fajn.

Jen mě překvapuje, že nikdo nezakopl o ty Stowy, to jsem myslel, že na to padne hodně názorů.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.

• Vytvořit...