Datel Posted May 23, 2020 Report Share Posted May 23, 2020 (edited) Taky bych si nevšiml, kdyby nebylo foto zrovna z té kritické chvíle. Kdyby ten ocásek minutovky měl nějakou funkci, tak držím hubu. Ale mám Chrona Seiko a ty to mají podobně. Tam je to ocas té stopkové centrální vteřinovky. Nechal bych ji u hodináře odstranit, ale dám je sestře a bude to z krku... ;o) Edited May 23, 2020 by Datel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardslimer Posted May 23, 2020 Report Share Posted May 23, 2020 Mozna, ze pri vibracich takto prodlouzena minutovka lepe odolava..... Ale je to jen muj usudek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Datel Posted May 23, 2020 Report Share Posted May 23, 2020 Tak kdyby šlo o ojnice na parní lokomotivě, tam tomu rozumím ;o) - mnoho Casio to má, ale mnoho to i nemá, a kór u elektronického pohonu nevidím takovou potřebu. jistě, když do hodinek klepnu zboku, tak ta ocasní plocha svou protiváhou snižuje moment, který zatěžuje ozubení hnacích kol. Ale zase zvyšuje zatížení ložiska, protože ručka je těžší. Ideální řešení by bylo, kdyby ta vyvažující část ruček byla průsvitná... No, po pravdě, stejně takové hodinky nepotřebuju, ale jsou to krasavice, a krasavice může mít i obě ruky levé a může udělat štěstí ;o) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardslimer Posted May 23, 2020 Report Share Posted May 23, 2020 alespon je o cem diskutovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan N. Posted June 16, 2020 Report Share Posted June 16, 2020 dneska prisly GW-B5600BCa tah z nich sel rovnou na CasiOaky a vubec to nevypada blbe. Hodinky se hned vic hodi do prace ke kosili :-) Jasne oblekovky to z nich neudelalo, ale je to velke zcivilneni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardslimer Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Fajne. Plastak mam uz taky na ceste. Takze jsem zvedavy, jaky bude. Ani mi tak mozna nejde o vzhled, ale prakticnost. Ta origo guma mi nejak nesedi - spona neni na stredu zapesti........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tes Posted June 22, 2020 Report Share Posted June 22, 2020 Tak už jsou taky doma. Jako “pracovní hodinky”. Váhal jsem mezi černou variantou a bílými indexy. Zvítězila druhá varianta kvůli čitelnosti. A zatím myslím, že jsem udělal dobře.Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Datel Posted June 22, 2020 Report Share Posted June 22, 2020 nádhera. Takhle vteřinovka nic nezakrývá ;o) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardslimer Posted June 22, 2020 Report Share Posted June 22, 2020 Plastak je doma a je velice pohodlny. Tesi, dobra volba! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardslimer Posted June 22, 2020 Report Share Posted June 22, 2020 před 1 hodinou, Datel napsal: nádhera. Takhle vteřinovka nic nezakrývá ;o) Pane kolego, prosim, bezte zase chytracit o dum dale. Dekuji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwi Posted June 22, 2020 Report Share Posted June 22, 2020 To je dobrá kombinace s tím plastovým náramkem. Hodinky to posouvá o dost výš.Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SelfishMan Posted July 6, 2020 Report Share Posted July 6, 2020 nevíte, kde by se dal pořídit origo (nebo i neorigo) černý resin náramek? pátrám na netu, ale zatím se mi nedaří na tenhle model najít Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan N. Posted July 11, 2020 Report Share Posted July 11, 2020 (edited) Origo pres Helveti stoji 3500, takze jsem radeji koupil digitalky GWB5600 a znich ho sundal :-). Ten cisnky koupis na Aliku nebo Ebay do petikila, ale mne k tem hodinkam moc nesedi - ma jiny desen povrchu a proste je to Cina a proti fejkum jsem zaujaty, zejmena u hodinek... Edited July 11, 2020 by Milan N. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Datel Posted July 11, 2020 Report Share Posted July 11, 2020 (edited) Tak to bylo zkušené ;o). Já tak mám jeden tah s plnými endlinkama z Edifice z druhé ruky. To bylo tenkrát když EF mělo větší vážnost u Casio managementu... Edited July 11, 2020 by Datel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murphy97 Posted July 14, 2020 Report Share Posted July 14, 2020 V lese Link to comment Share on other sites More sharing options...
blanquefort Posted July 15, 2020 Report Share Posted July 15, 2020 Perfektne su. Neviem sa rozhodnut ci sa mi viac pacia cierne ci zlte . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murphy97 Posted July 15, 2020 Report Share Posted July 15, 2020 (edited) Cerne muzes nosit denne. Ja bych si vzal znovu zlute Edited July 15, 2020 by Murphy97 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerhard Posted July 19, 2020 Report Share Posted July 19, 2020 Prosím Vás, dajú sa este (okrem predrazenuch ebay kuskov) objednat z Europy tie s bielymi ruckami a indexami? GA-2100-1A Dik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardslimer Posted July 19, 2020 Report Share Posted July 19, 2020 (edited) Ted si nejsem jisty jestli jsem te pochopil. Ale mam za to, ze se daji koupit kdekoliv: https://m.heureka.cz/hodinky/casio-ga-2100-1a/?cs=helveti-cz&gclid=EAIaIQobChMIjNSdkMHZ6gIVmLPtCh11nQ6WEAQYAiABEgJ90_D_BwE Edited July 19, 2020 by Hardslimer Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerhard Posted July 19, 2020 Report Share Posted July 19, 2020 Ja som to nejak zle pozeral, dakujem za link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts