Jump to content

GA-2100-1A1ER

(eco)Driver

Recommended Posts

Taky bych si nevšiml, kdyby nebylo foto zrovna z té kritické chvíle. Kdyby ten ocásek minutovky měl nějakou funkci, tak držím hubu. Ale mám Chrona Seiko a ty to mají podobně. Tam je to ocas té stopkové centrální vteřinovky. Nechal bych ji u hodináře odstranit, ale dám je sestře a bude to z krku... ;o)

Edited by Datel

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tak kdyby šlo o ojnice na parní lokomotivě, tam tomu rozumím ;o) - mnoho Casio to má, ale mnoho to i nemá, a kór u elektronického pohonu nevidím takovou potřebu.

jistě, když do hodinek klepnu zboku, tak ta ocasní plocha svou protiváhou snižuje moment, který zatěžuje ozubení hnacích kol. Ale zase zvyšuje zatížení ložiska, protože ručka je těžší. Ideální řešení by bylo, kdyby ta vyvažující část ruček byla průsvitná...

No, po pravdě, stejně takové hodinky nepotřebuju, ale jsou to krasavice, a krasavice může mít i obě ruky levé a může udělat štěstí ;o)

• 4 weeks later...

dneska prisly GW-B5600BCa tah z nich sel rovnou na CasiOaky a vubec to nevypada blbe. Hodinky se hned vic hodi do prace ke kosili :-) Jasne oblekovky to z nich neudelalo, ale je to velke zcivilneni

IMG_20200616_1403432.jpg

Tak už jsou taky doma. Jako “pracovní hodinky”. Váhal jsem mezi černou variantou a bílými indexy. Zvítězila druhá varianta kvůli čitelnosti. A zatím myslím, že jsem udělal dobře.
1413fbd617c43acb3906093ce6656801.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 2 weeks later...

Origo pres Helveti stoji 3500, takze jsem radeji koupil digitalky GWB5600 a znich ho sundal :-). Ten cisnky koupis na Aliku  nebo Ebay do petikila, ale mne k tem hodinkam moc nesedi - ma jiny desen povrchu a proste je to Cina a proti fejkum jsem zaujaty, zejmena u hodinek...

Edited by Milan N.

Tak to bylo zkušené ;o). Já tak mám jeden tah s plnými endlinkama z Edifice z druhé ruky. To bylo tenkrát když EF mělo větší vážnost u Casio managementu...

Edited by Datel