beeman Odesláno 8. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2020 dnes jsem se konecne odhodlal a udelal zavity M2, klaplo to na jednicku, zaklad je nemit uplne dotazeny zavitnik v hlave, tedy u slepych der uz jsem dnes musel, protoze zitra mam v planu frezovat drazky pro uchytky a bez toho, abych slozil pouzdro to nejde akorat jsem zjistil, ze nemam doma odpovidajici vrtaky, takze zapoustet srouby (a budou tam jiny) budu az zitra no hlavni je, ze uz se to fakt zacina rysovat a snad se uz blizim k zdarnemu konci, mam jeste nejake napady, jak zjednodusit hlavne vyrobu nozicek, ale to az v dalsim kole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 8. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2020 jo a jeste jsem vcera "resil" logo, jen tak zlehka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 8. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2020 Vypadá to, že už jsi dost blízko! Když si vzpomenu na ten první plastovej pokus, tak jsi s tím pohnul teda dobře! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 8. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2020 jj, to je pekne davno, tenkrat jsem myslel, ze za tejden/dva to budu mit hotove :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 8. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2020 A to platí trvale. Dnes i za ty dva týdny;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 8. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2020 beemane, jsi tvrďák, tohle vlákno mě baví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 9. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2020 (upraveno) :-) dnes frezovani, musel jsem jeste poladit pripravek, fakt to neni prdel, pac desetinka sem, desetinka tam a ujizdi to najednou nekam dopryc, ale uz je to temer tiptop ed: nejdou mi vlozit fota z tat, tak az dopiju a dorazim dom Upraveno 9. března 2020 uživatelem beeman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 9. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 11. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2020 (upraveno) dnes jsem dal dohromady dalsi kompletni pouzdro, jenom potreba navrtat a ozavitovat, udelal jsem si drzak uchytek a taky pripravek pro nohy, dali se tomu tak rict, ten ale jeste musim zitra dodelat, vymyslel jsem dalsi postup, jak je vyrobit, tak to snad klapne :-) Upraveno 11. března 2020 uživatelem beeman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 11. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2020 Zrození hodinek je fakt porod... Hlavně se nenechat zdržovat koronavirem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 12. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2020 ten me nezastavi 8-) ale dnes jenom kratce, dokoncen pripravek pro nohy a rozdelany lunety a nohy ze zeleza, pujdou do rezavy barvy ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 14. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2020 Pecka, máš můj respekt :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 20. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2020 (upraveno) dik vsem :-) rad bych napsal, ze jsem pokrocil, ale opak je pravdou :-D predevcirem jsem uz dokoncoval jedno pouzdro, 6 direk i se zavitama pro dynko hotovo, navrtani bocnich direk pro uchytky taky noproblem, rezani zavitu jednickou a dvojkou taky v poho, prvni zavit finalni trojkou taky zadny problem, no a v druhem, povzbuzen dosavadni uspechem a bezproblemovosti, jsem samozrejme ten zavitnik zlomil, takze dalsi pouzdro do kose :-( neda se nic delat, vykrouhal jsem si dnes pro jistotu pouzdra dve a o vikendu budu vrtat a zavitovat, ale s uz si fakt budu davat bacha :-D jeste jsem si dnes pohral s bruyere drevem a udelal tri lunety, jenom cvicne napustil indulonou, pac nic jineho jsem nemel v dilne po ruce, tedy jeste prevodovkovy stary olej, ale to mi uz prislo moc, no i s indulonou too vypada v pohode, kresba krasne vyleze ted o vikednu mi mistni, nejlepsi z nejlepsich, hodinar xjr1 bude skladat strojek s cifrem a ruckama, nanaset lumi a vubec, tak musim mit pouzdro do pondeli hotovy, protoze to vypada, ze uz by to mohlo konecne klapnout, takze az se povede zitra o zavitovat a udelat nejaky jakztaky finish nozicek a uchytek, pustim se jeste vyrobit reminek, kuzi mam na to pripravenou paradni bohuzel situace je takova makova, takze ted nehrozi gravirovani na dynko, snad se z toho rychle otrepem a zacnou firmy opet fungovat tak at se vsem dobre dari a preckame to vsichni bez uhony, gl Upraveno 20. března 2020 uživatelem beeman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 20. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2020 (upraveno) tak tedy k dnesnimu dni mam lunetybronzovekovove (nejake obecne zelezo)drevenesilonovouduralovou s kovovem a bronzem si jeste o vikendu pohraju a poleptam, kov pak poreznu ;-) chystam jeste nerezovemozasnestribrne 925 Upraveno 20. března 2020 uživatelem beeman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 21. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2020 (upraveno) prisel jsem na novou metodu patinovani, drasticka ale rychla a vysledek velice trvacny, je to ta tmava malinko flekata bronzneco jsem i poleptal, bronz sla v pohode, ponoril jsem do staryho roztoku, takze pomaleji, cca 2 hodky, zaroven jsem ponoril i zeleznou lunetu, ta bude chti ponorit na mnohem dyl, ale i tak to nevypada spatne neco jsem i dnes vyvrtal, ale do zavitu se pustim az zitra Sent from my iPhone using Tapatalk Upraveno 21. března 2020 uživatelem beeman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flico Odesláno 21. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2020 Ta leptana vypada naprosto paradne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 22. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2020 (upraveno) jj, na tu se tesim obzvlast, jeste ji nejspis stmavim nebo co, uvidim dnesni den jak spatne zacal, tak dobre skoncil hned rano jsem se vrhl na vrtani 16ti direk 1,6mm, popadl jsem pouzdro a dynko a hura do toho, prace mi sla od ruky, jestli se 4 hodiny daji tak nazvat, stacilo uz jenom udelat zavity do bocnich direk, kdyz jsem se jak pro jistotu jen tak vsechno poskladat, s hruzou jsem zjistil, ze makam na starem pouzdru, ktere jaxi uz nesedi rozmerovo, vsak delal jsem ho snad pred dvema mesici dve nova pouzdra poslusne cekali v kufru, draha si uz nenapadne zacala tukat na celo jelikoz je ale den dlouhej, sahl jsem po novem pouzdre a dynku, povzbuzen predchozim uspechem, udelal jsem s jistotou zkusenoho vrtace dirky do dynka, s 1,6mm, 2mm a 3,6mm vrtaky a hedka se vrhnul na vrtani do noveho vonaveho pouzdra, slo to hladce, ale na posledni seste dirce se mi uz u sameho konce najednou zlomil vrtak a zustal ve vnitr krve by se ve me nedorezal, sel jsem na balkon a chvilku se rozhodoval, jestli to bude cigaro, nebo skok, rozhodl jsem se por cigaro pred skokem nastesti me behem bafani napadlo, ze zkusim vyvrtat kontradiru a kdyz to trefim, vytlacim zlomeny vrtak ven, povedlo se :-D karta se zacala obracet, zvolnil jsem tempo, dodelal vsechny diry, u rezani zavitu jsem po kazdem odbehl na cigo, abych se uklidnil, no a nakonec se to povedlo, MAM prvni pouzdro, ktere pujde pouzit :-D mezitim mi prisla zprava od Petra, ze maka na cifru a ruckach, jeste nanese jednu dve vrstvy lumi a bude hotovo, zitra privari uz jenom nozicky, jupi :-D takze zitra jdem nasadit safir, zmerim dle cifru a strojku kam vyvrtat diru pro korunku a zaklad bude v podstate hotovej, tedy jeste musim udelat distancni krouzek, ale to uz bude balada mozna dnes jeste poladim/hodim finish na nozicky a uchytky, delam to ruco a neni to med lizat ;-) tedy zitra me toho ceka jeste docela hodne, jeste musim vyfrazovat do nozicek otvor pro korunku, vyvrtat dirky pro stezejky, vylestit nerezove sroubky, vyvrtat diry do uchytek, udelat reminek, to fakt nevim, jak trefim, sehnat nekoho, kdo mi dynko vygravyruje, a co ja vim co jeste ted me napada, ze musim dnes udelat podklady pro gravirovani, uff Upraveno 22. března 2020 uživatelem beeman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 22. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2020 Pak se člověk nemůže divit, že Romain Jerome zbankrotuje, když si to umí kde kdo spíchnout doma na soustruhu...ale jinak vážně, obdivuju tu zarputilost dojít do cíle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeman Odesláno 22. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2020 tak doma jsem profesionalne vybaven ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 23. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2020 Tenhle topic už dlouho mlčky s napětím sleduju, vůbec není důležitý, že steampunk není můj šálek kávy, obdivuju Tvou vyrtvalost, neustálé učení se a ještě dostatek energie to vše fotit a reportovat. Krásná práce. Díky za to a držím palce :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se