Přejít na obsah

Kdo máte jakého psa?

Conrad

Doporučené příspěvky

Jen k těm berňákům. Je to nádherný pes. Fenku měl kolega, ale nedožívají se vysokého věku (8-10 let). Jak mu odešla, byl z toho dlouho špatný. Teď má českého horského psa. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 1. 2025 v 17:14, Fester napsal:

@Irma Bunt Do domku, nebo na zahradu u domku? Berňáci jsou super, ale do interiéru asi moc ne, je z nich chlupů jak na svetr🤣 Naše se dožila jedenácti let, kamarádova taky. Jsou to skvělí psi.

IMG_0277.thumb.jpeg.b4267a4a72b9ecc6ded35e5e0237f023.jpeg

Fešanda. 
Víme, že jsou super, ale trochu se "bojíme" té velikosti. Máme sice domek i se zahradou, ale švýcarská salaš to není. A manželka by nechtěla, aby byl hafan pořád venku, ale aby si ho taky užila i vevnitř. 
V podstatě máme 3 požadavky. Žena by si přála dlouhé chlupy (entlebuš tedy vypadává ze hry) a trikolóru. Tomu by odpovídal australský ovčák, ale já bych si přál nějaký klidnější (ve smyslu charakteru i aktivity) plemeno, takže nám z toho vyšel ten berneddodle.

Odkaz ke komentáři

před 39 minutami, Irma Bunt napsal:

A manželka by nechtěla, aby byl hafan pořád venku, ale aby si ho taky užila i vevnitř. 

Hmm, za mně pes patří ven. Mám australáka a je to kříženec vydry z klokanem 😄 Neustále od bláta a pokud to jde tak mokrý (v zimě tedy extra po koupání netouží, ale po potoku se po břicho brodí bez problémů). Tohle nechceš  neustále čistit a pouštět domů. Prasopes to je, ikdyž netuším jak to dělá, ráno je vždy vysušený a čistý 😄 

Je od 3tího měsíce svého života venku. Pořídil jsem mu boudu ale v životě ji nepoužil. V zimě spí na zahradě a někdy ho už i pár krát zasněžilo 🙂 Díky tomu má taky řádnou srst 😛 Když porovnávám s jinými AuO z okolí a vím, že jsou převážně doma, tak mají srst přibližně poloviční.

Ale ve finále je to o našich osobních prioritách, kde pes bude.

IMG_4803.JPEG

Upraveno uživatelem berczo
Odkaz ke komentáři

@Irma Bunt Naše byla jen venku, ale kamarádka má Berňačku, kterou mívá i doma, spát chodí ven (pes) a nestěžuje si (kamarádka). Holt trochu častěji vyluxuješ😉 

@berczo u nás byli psi taky vždycky venku, ale u vlčandy jsme udělali výjimku. Holt záchranářský pes je člen rodiny🤣 Ale je doma jen s námi, když jsme pryč, je na dvoře, kde má boudu.

Odkaz ke komentáři

Když jsem narazil u jedné restaurace na povoz tak jsem ho zkusil zapřáhnout, ale výkon 1 CP (jeden Corgi Pes) byl slabý.
Na druhé fotce nechápu, jak dokázal, že má rozmazané vše kromě tlapek a očí ...

Vit_Orient_WT_250124_02______.jpg

Vit_Orient_WT_250124_03____________.jpg

• Like 5
  • Haha 2
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...