grakij Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2011 Krmíte někdo podle BARF? Případně máte nějakou zkušenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2011 A žena je je doma, nebo v zaměstnání? Tím myslím jestli má pes být přes den sám. V zaměstnání,ale sám by doma nebyl, jsou tu ještě ty naše dvě kočky, takže tak. A s tím spánkem je to pravda, kočky taky chrápou, když nejsme doma a když náhodou někdo zůstane, tak jsou nasraný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2011 Přidám našeho trhače Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2011 Tak chlapi, potřebuju radu. Nemáte někdo zkušenosti s border kolií nebo s australským ovčáckým psem? Líbí se to ženě a nevím, jestli to pořídit do paneláku... Ať tě to ani nenapadne. Borderku ani Jacka si nekupuj. To je pokud se nepletu hodně, ale kuwa hodně o čase. Když se budou nudit, borderka je protivná a jack ti udělá z bytečku kůlničku na dříví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2011 Ať tě to ani nenapadne. Borderku ani Jacka si nekupuj. To je pokud se nepletu hodně, ale kuwa hodně o čase. Když se budou nudit, borderka je protivná a jack ti udělá z bytečku kůlničku na dříví. Ty jsi mi chyběl Ty voe...to je pro ženu, ne pro mě. Já na něj budu mít čas možná o víkendech... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2011 ten sestnasthodinovy spanok ma dost pobavil.. teda mozne a realne to samozrejme je, ale problem je ze on nespi presne tych 16h co nie si doma, ze.. teda rozhodne to nie je realita u pracovneho alebo strazneho psa . blyskol som co zvladol ovciak za jedno unudene popoludnie, mam to pri vchodovych dverach. podotykam ze si len kratil chvilu. este ti mozem nafotit ako vytrhal vsetky mrezky, vodovodne trubky, antenky a dekliky a vobec vsetko co povoli pod 45kg psom s nevybesnenym hormonom za weekend. potom sme pochopili ze budeme byvat vo voliere, tam v klude spi s hrackami, ale proste len preto ze tam nie je co ine robit. Povodne tam bola aj drevena buda, uz je na padrt, chvalabohu ze voliera je v zakladoch solidne kovova inak je pes perfektny, chodi so mnou do prace, poslucha, chytry je ze len prehovorit, atd, ale akonahle nema co robit, hotovo. vnutri destruktivny nebol, ale tiez je fakt ze som ho nikdy sameho nenechal. to by som asi nerozdychal, keby mi tam nieco drahe potrhal. sused o par ulic ma borderku v byte a v sadrokartonovej priecke zvladla dieru za poobedie..Toto nie je pes do bytu, ale ani k domu, ak nema patricne vyzitie. border kolia je pes vyslachteny k celodennej praci, to celodennej si dvakrat podciarkni, kupovat to len preto ze je to pekne a ma to najvyssie iq a nauci sa to vselijake kusky, , to je vlastne tyranie aj seba aj toho psa. ani dve hodiny denne mu velmi stacit nebudu - a dve hodiny denne KAZDY den, to si treba skutocne dobre rozmysliet. si proste otrokom psa a nemas z neho ziadnu radost len starosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosh Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2011 Ze zkusennosti, pes fakt vetsinu dne prochrape. Jde vo to zamestnat ho po zbytek dne. Panelak neni problem, kdyz bude mit rano a vecer cas se poradne vyvencit. Plus o weekendech nejaky vetsi program.Znam spoustu psu, co jsou v baraku, ale zivot stravej poflakovanim po zahrade a dal se nepododivaj... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 ja teda chovam psy cely zivot, ale v panelaku by som psa ziadneho nechcel ale to nie je tema. kazdopadne problem je 24-16=8h denne. To je u border kolie normalna full time šichta, len to som chcel povedat.. nie je to o tom vybehu na zahrade, ale o zamestnani psa. prebehnut sa po parku alebo na luke, obehnut "revir", to nie je zamestnanie. inemu toto v pohode staci, walk rano aj vecer, par aportov, poznuchavat co je nove, nahanacka s kamosmi a nejaky spolocensky zivot v teame ked dvojnohí pridu z prace, ale nie border kolii. nasledujucich 10 rokov sa da stravit aj prijemnejsie ako hadzanim frisbee hyperaktívnemu čoklíkovi, hoc je to aj kamoš proste nech sa pete s pani manzelkou uistia, že presne toto chcu dalsich 10 rokov, potom je vsetko ok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 (upraveno) Ty jsi mi chyběl Ty voe...to je pro ženu, ne pro mě. Já na něj budu mít čas možná o víkendech... Podívej se na ten post tady a trhni si nohou. Do konce života ti neposkytnu jedinou, ale ani jedinou kynologickou radu! Ty jeden "Tys mě tady chyběl" ten sestnasthodinovy spanok ma dost pobavil.. teda mozne a realne to samozrejme je, ale problem je ze on nespi presne tych 16h co nie si doma, ze.. teda rozhodne to nie je realita u pracovneho alebo strazneho psa . blyskol som co zvladol ovciak za jedno unudene popoludnie, mam to pri vchodovych dverach. podotykam ze si len kratil chvilu. este ti mozem nafotit ako vytrhal vsetky mrezky, vodovodne trubky, antenky a dekliky a vobec vsetko co povoli pod 45kg psom s nevybesnenym hormonom za weekend. potom sme pochopili ze budeme byvat vo voliere, tam v klude spi s hrackami, ale proste len preto ze tam nie je co ine robit. Povodne tam bola aj drevena buda, uz je na padrt, chvalabohu ze voliera je v zakladoch solidne kovova inak je pes perfektny, chodi so mnou do prace, poslucha, chytry je ze len prehovorit, atd, ale akonahle nema co robit, hotovo. vnutri destruktivny nebol, ale tiez je fakt ze som ho nikdy sameho nenechal. to by som asi nerozdychal, keby mi tam nieco drahe potrhal. sused o par ulic ma borderku v byte a v sadrokartonovej priecke zvladla dieru za poobedie..Toto nie je pes do bytu, ale ani k domu, ak nema patricne vyzitie. border kolia je pes vyslachteny k celodennej praci, to celodennej si dvakrat podciarkni, kupovat to len preto ze je to pekne a ma to najvyssie iq a nauci sa to vselijake kusky, , to je vlastne tyranie aj seba aj toho psa. ani dve hodiny denne mu velmi stacit nebudu - a dve hodiny denne KAZDY den, to si treba skutocne dobre rozmysliet. si proste otrokom psa a nemas z neho ziadnu radost len starosti. Upraveno 24. ledna 2011 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 ten sestnasthodinovy spanok ma dost pobavil.. teda mozne a realne to samozrejme je, ale problem je ze on nespi presne tych 16h co nie si doma, ze.. teda rozhodne to nie je realita u pracovneho alebo strazneho psa . blyskol som co zvladol ovciak za jedno unudene popoludnie, mam to pri vchodovych dverach. podotykam ze si len kratil chvilu. este ti mozem nafotit ako vytrhal vsetky mrezky, vodovodne trubky, antenky a dekliky a vobec vsetko co povoli pod 45kg psom s nevybesnenym hormonom za weekend. potom sme pochopili ze budeme byvat vo voliere, tam v klude spi s hrackami, ale proste len preto ze tam nie je co ine robit. Povodne tam bola aj drevena buda, uz je na padrt, chvalabohu ze voliera je v zakladoch solidne kovova inak je pes perfektny, chodi so mnou do prace, poslucha, chytry je ze len prehovorit, atd, ale akonahle nema co robit, hotovo. vnutri destruktivny nebol, ale tiez je fakt ze som ho nikdy sameho nenechal. to by som asi nerozdychal, keby mi tam nieco drahe potrhal. sused o par ulic ma borderku v byte a v sadrokartonovej priecke zvladla dieru za poobedie..Toto nie je pes do bytu, ale ani k domu, ak nema patricne vyzitie. border kolia je pes vyslachteny k celodennej praci, to celodennej si dvakrat podciarkni, kupovat to len preto ze je to pekne a ma to najvyssie iq a nauci sa to vselijake kusky, , to je vlastne tyranie aj seba aj toho psa. ani dve hodiny denne mu velmi stacit nebudu - a dve hodiny denne KAZDY den, to si treba skutocne dobre rozmysliet. si proste otrokom psa a nemas z neho ziadnu radost len starosti. Díky, tohle jsem potřeboval. Byl jsem na vážkách, žena prosí, ale tohle mě přesvědčilo, že mé rozhodnutí je správné.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 Podívej se na ten post tady a trhni si nohou. Do konce života ti neposkytnu jedinou, ale ani jedinou kynologickou radu! Ty jeden "Tys mě tady chyběl" Hele, tak nebuď hned vztahovačnej, ty kynologu Já potřeboval někoho, kdo má s borderkama zkušenosti. A s prominutím, to ty nejsi. A neber to osobně. Ve čtvrtek mi to můžeš vytmavit u piva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 ja teda chovam psy cely zivot, ale v panelaku by som psa ziadneho nechcel ale to nie je tema. kazdopadne problem je 24-16=8h denne. To je u border kolie normalna full time šichta, len to som chcel povedat.. nie je to o tom vybehu na zahrade, ale o zamestnani psa. prebehnut sa po parku alebo na luke, obehnut "revir", to nie je zamestnanie. inemu toto v pohode staci, walk rano aj vecer, par aportov, poznuchavat co je nove, nahanacka s kamosmi a nejaky spolocensky zivot v teame ked dvojnohí pridu z prace, ale nie border kolii. nasledujucich 10 rokov sa da stravit aj prijemnejsie ako hadzanim frisbee hyperaktívnemu čoklíkovi, hoc je to aj kamoš proste nech sa pete s pani manzelkou uistia, že presne toto chcu dalsich 10 rokov, potom je vsetko ok. My měli v paneláku zlatého kokra. Díky tomu mám docela představu co to obnáší. Borderka a australák jsou opravdu, jak říká moje kamarádka, hyperaktivní magoři. Mojí ženě by to vyhovovalo, nevadilo jí to. Nejvíc se děsí jeho soužití s kočkami, což za mne je absolutně v pohodě . Oni by se srovnali, kdo velí. Jinak kdybych nafotil, jak zničily naše kočky křeslo, že jsem ho musel vyhodit, nebo občas záclona a prostěradlo, tak to by bylo na román. Křeslo vypadalo hůř něž tvoje fotky gauče. A to jsou to malé hezké kočičky. Ale jsou to jen věci Takže kluci, ještě jednou všem dík za radu. Pes zatím nebude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 (upraveno) Ja mam zkusenost s maltezakama a podle mych zkusenosti je to idealni pes do panelaku, k nudici se a lasku vyzadujici rodine A ma plno vyhod:je prizpusobivej - nevadi mu celej den se valet s nekym z rodiny v posteli nebo na gauci, ale - pokud neni vyzranej a tlustej jako prase - zmakne i celodenni vyletje bezudrzbovej - pokud ho strihas nakratko, tak nemusis nic cesat a vypada jako plysakma se rad s detma - on ma rad deti a deti maji rady jehoma levnej provoz - moc toho nesezere a pomaha se zbytkama jidla (za tohle by me asi kynologove a veterinari zabili )je skladnej - vejde se do vetsi damske kabelkyje hravej - neni to takova hvezda jako border kolie nebo treba jorksir, ale nejaky ty agility taky zvladneje peknej - k zene idealni modni doplnek zaver - vem maltezaka a rodina Ti bude libat ruce Podobny jsou i toy pudlove, ale nejsou tolik hezky (sorry snowe ). Edit: sakra, nejak moc smajliku... ale kteryho smazat? Upraveno 24. ledna 2011 uživatelem boo-beek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kulix Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 zdar chlapi, je to tu hrozne dlouhe tema a nestihnul jsem to tu cele procist. Chci se zeptat, nemate nekdo doma nebo alespon zkusenosti s plemenem Hovawart?Chteli bychom fenku a v blizkem okoli toho psa nikdo nema..net a ofiko stranky psa, jsme jiz prolouskali, ale kazda informace dobra..dekuji alespon zanejake info.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 24. ledna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 Když si chceš s někým dobře pokecat jezevec nemá chybu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 zdar chlapi, je to tu hrozne dlouhe tema a nestihnul jsem to tu cele procist. Chci se zeptat, nemate nekdo doma nebo alespon zkusenosti s plemenem Hovawart? Chteli bychom fenku a v blizkem okoli toho psa nikdo nema..net a ofiko stranky psa, jsme jiz prolouskali, ale kazda informace dobra..dekuji alespon zanejake info.. su to dost ostri strazni psi, inak mili k rodine, ak ti teda nevadi vyraznejsi obranarsky pud. postarka ta nepochvali. Poznam dvoch, majitelia na nich nedaju dopustit. Navolno ich ale nevenci ani jeden. Nedaj sa zmylit vyzorom a la retriever, povaha je uplne ina /= ta spravna :)/. na pracu sa prilis nepouziva, lebo nema silny koristnicky pud, ale naopak silny obranny /on to kusanie do ludi proste berie tak nejak vazne :)/. je to proste pes na strazenie rodiny, a tak je taka povaha uplne na mieste. odporucam vyhladat poradcu chovu a poradit sa - to kazdopadne v pripade akehokolvek plemena. ja mam taky vcelku zabavny zazitok - v 90tych rokoch mi jeden pokusal devatmesacneho vlciaka - zvedavy blbucky dorastenec k nemu strcil cumak cez plot, v momente nafasoval z druhej strany plota nahubok lacoste. Majitel bol nastastie doma, ale pejsek bol dost tvrdy. Nepomohlo ani vludne slovo, ani poza usi /skor naopak/, nevedeli sme co s nimi, mat dvoch psov na brane v tejto polohe je znacne neprakticke, ze. Nakoniec zabral osvedceny kybel studenej vody, potom strazca rezignoval a pustil ho. Mlady mal tyzden papulu ako kacer donald ale to plemeno si ma vtedy ziskalo. bolo vidno ze to s tym strazenim mysli smrtelne vazne. a k tej boo-beekovej rade - rozhodne nieco biele metloidne. maltezak je v pohode. bišón je tiez ok, mozno trochu hlucnejsi, ale zato rodeny klaun. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 Když si chceš s někým dobře pokecat jezevec nemá chybu tak ale obavam sa tento chlpac ma vacsie a vyrovnanejsie sebavedomie ako polovica tunajsich prispievatelov v Rolex vlakne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 (upraveno) Když psa do bytu, tak plemeno co nepelichá, protože to většinou skončí jako na fotce .A nejvíc ras co nelínají, je mezi teriéry. Upraveno 24. ledna 2011 uživatelem HonzaX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mt01 Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 no to je krásná dvojka )) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 24. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2011 Hele, tak nebuď hned vztahovačnej, ty kynologu Já potřeboval někoho, kdo má s borderkama zkušenosti. A s prominutím, to ty nejsi. A neber to osobně. Ve čtvrtek mi to můžeš vytmavit u piva vztahovacnej jsem a u piva ti to vytmavim. Nikdy jsem nestrkal pinďoura do svěráku, osobni zkusenost s tim nemam, a presto vim, ze to neni nejlepsi napad. Tolik k te borderce. BTW taky vybiram cokla, momentalne asi vede bostonsky terier nebo fenecka anglickeho stafforda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se