Přejít na obsah

Kdo máte jakého psa?

Conrad

Doporučené příspěvky

před 36 minutami, mlsoun1 napsal:

Po 30-ti km ještě nemá dost😅

Kluci vy jste draci, my dneska jen na malou chvilku do polí, abychom zase trochu potrénovali pohyb venku bez vodítka a pak začalo poprchávat, tak jsme šli dom. V pátek, v sobotu a neděli v lese to bylo ok, ale včera to byl tuhý boj, hlavně když poblíž letí nějaký motýl - to je karambol, takže včera nám to bez toho vodítka moc nešlo a byl rozjetej, jak parní válec, tak jsem si ani moc netroufal ho na volno pustit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám blok,když musím v lese či na louce používat vodítko.Ale chápu tě,když nasadí rychlost,to je něco neskutečného.Naštěsti má takový pronikavý až písklavý štěkot,že vím kde je a GPS taky.Dnes jsem si pěkně v dešti sedl na posed a užíval si to.Jinak Beníka extrémě zajímají čmeláci a ptáčci😊Tož Nelíka podrbej za ušima😉

Odkaz ke komentáři

Já mám psy na vodítku prakticky pořád. Pouštím je jen na loukách/polích, když nikdo a nic není v dohledu. A to ještě jen na pár minut.

Se štěnětem každej den trénujeme přivolání a chůzi u nohy, ale je to tele a zajímá ho všechno ostatní, jen ne já. Úspěšnost tak 80 %, když se mnou jde sám a 60 %, když jdeme všichni tři i s vlčákem. U nohy jde dobrovolně a sám od sebe jen v místech, kde to zná a není tam nic zajímavýho. A ví, že dostane pamlsek, když mi bude dostatečně dlouho šťouchat čumákem do levý ruky.

Dědek sice chodí u nohy a přijde na zavolání, ale když vidí srnu, zajíce nebo jinýho psa, rázem ohluchne a zmizí.

A já, co se rád pokládá za zodpovědnýho opatrovatele psů, je proto mám na vodítku, aby nedošlo k nějaký nepříjemnosti. I tady na vesnici.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

My bydlíme v centru města, kde je velký park. Ráno chodím naší zlaťandu venčit okolo 5té hodiny, tak ji mám na volno a hraju s měšťákama na schovku. Už několikrát jsme si pokecali, ale naštěstí to řešili jen domluvou😅 Odpoledne raději pole, louky, les. Ve městě jinak na vodítku.

Odkaz ke komentáři

Po městě samozřejmě jedině s vodítkem.To bych neriskoval,neboť ho vše zajímá a hlavně když někdo telefonuje, tak si myslí,že na něho mluví a chce si hrát a skáče.Mimoto miluje děti.Vůbec v civilizaci je dosti zbrklý a musím ho mít na dozoru.Zde bych bez vodítka nešel.Pustím ho jen na bočních ulicích a to o víkendu brzy po ránu, neboť většina lidí ještě chrní.

Blok vodítka mám jen v lese a na loukách.Taky je pravdou, že nepotkám mimo zvěře ani nohu.To se stávalo jen v době covidu,že les byl plné lidí.

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, mlsoun1 napsal:

Mimoto miluje děti.Vůbec v civilizaci je dosti zbrklý a musím ho mít na dozoru.Zde bych bez vodítka nešel.

Jj, náš je takto také (jak přes kopírák) a ještě by občas začal honit auta, ale motorek (zvuku motoru) se bojí jak čert kříže

chůze vedle nohy - tak to ani náhodou, na to nemá trpělivost a má moc velký temperament. Ale teď sem pořídil ultrazvukovou píšťalku, nejprve naprosto obyčejnou, jestli na to bude reagovat, což docela začalo u něj fungovat, tak jsem následně objednal kvalitní od ACME (dnes přišla), a když jsem do ni doma zkusil písknout a pes byl někde na druhé straně baráku, tak se hned ozval dupot a už byl u mě. Tak doufám, že mu to vydrží a nezačne zas každou chvíli venku "záhadně hluchnout :) )

Odkaz ke komentáři

U nás chystání na spaní... Ale ty louzicky každou noc... To se moc těším, až se přes to dostaneme :-)))

Naštěstí oba v noci spí se mnou v posteli, či u ní a malý nebrečí... Tak aspoň že tak.

PXL_20240403_190903479.PORTRAIT.jpg

Odkaz ke komentáři

Trávník... Záhony... Já se picnu. Na půlce zahrady mám jenom mech a jsem za něj rád... Aspoň je ta půlka zelená. Zbytek je jen tankodromu plný bahna, jam a děr na chlazení... 

Pět let pěstovaný muchovník, který už měl ke dvěma metrům a začínal plodit, ukousnutý deset čísel nad zemí, kořeny vyhrabané... A tak...

Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, mAra_ napsal:

Podvečerní mazlení...

PXL_20240404_202319855.PORTRAIT.jpg

Když sou jen spolu, tak není patrný jak sou obrovský, ale když tam máš i dceru, tak to až pořádně vynikne🥰

Odkaz ke komentáři

16 hours ago, mAra_ said:

Trávník... Záhony... Já se picnu. Na půlce zahrady mám jenom mech a jsem za něj rád... Aspoň je ta půlka zelená. Zbytek je jen tankodromu plný bahna, jam a děr na chlazení... 

Pět let pěstovaný muchovník, který už měl ke dvěma metrům a začínal plodit, ukousnutý deset čísel nad zemí, kořeny vyhrabané... A tak...

Náš kavkazák dokázal porazit třímetrovej jedlej kaštan a posléze z pahýlu udělal úhledný pařez. Pozitivní je, že rostlina obrazila a dneska má skoro 6 metrů :D.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...