Eman2208 Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 ano, BSO.Moje paní mě tlačí do druhého psa k naší sedmileté Čuvačce, mě se do toho tedy moc nechce. Ale tím, že co se chce mě, u nás doma moc nikoho nezajímá, tak druhý pes prostě bude. Ona chce další čuvačku, já ne, no a BSO je prostě krásné zvíře, ale nemám v okolí nikoho, kdo by měl zkušenosti a mohl by mi říct ano, nebo ne. Doporučil by jsi ho ? Vzhledem ke zkušenostem s touto rasou, popisy na netu jsou jedna věc, ale zkušenosti druhá. To je ta naše "mrcha". No ony jsou "mrchy" obě, ale mluvíme o té vpravo. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
instant Odesláno 3. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2012 no BSO je krasne a aj inteligentne zviera, vsetko dobre co sa o nich docitas je pravda. Dobry chovatel je zaklad, ale to je asi jasne. Za mna BSO ANO. Su to proste idealni psi do rodiny, vyborni spolocnici, velmi prisposobivi, spolocenski, takmer bezproblemovi. A su VELMI inteligentni a ucenlivi. su len dve veci naco ta tak trochu upozornim1. plemeno: maju obcas nevyrovnane povahy a velmi zle znasaju negativne podnety od pana /mne staci hodit krivy pohlad a uz sa zacne tvarit zufalo :)/. Vraj aj prah bolesti maju nizky, ale tento napr. je bez problemov, tomu predtym ked som omylom stupil na labu tak bolo cirkusove predstavenie na 15minut.. Dalej su hlucni. maju tendenciu komunikovat, zapajat sa do rozhovoru, ujukat, napodobnovat zvuky, su proste ukecani. daj na youtube "talking white shepherd" a sleduj co ta caka Inac okrem toho dokonaly rodinny pes. az nezijete niekde na polarnom kruhu tak odporucam kratkosrsteho, je z toho menej chlpov a v lete to ma pes o nieco jednoduchsie. Tiez sa treba pripravit, ze bude chciet byt s vami. Nema problem zostat sam doma, absolutne ziadny, ale akonahle sa vratite domov, bude sa dobijat do domu ze chce byt s vami. vacsinou sa zvali do kuta, alebo v predsieni pod dvere, a pocuva, podriemkava, ale proste chce byt "in" aspon chvilu, potom sa vypyta von ze mu je teplo a spokojny je aj vonku. Proste je to spolocensky svorkovy pes, utuzovanie pocitu svorky jeho kondicii vyrazne prospieva. 2. dva psy nie su jeden. moze to byt nebezpecna kombinacia. to plati univerzalne, snad okrem civav a inych "hlodavcov", kde to je len hlucne to si ale zvazte sami. ja by som to k malym detom neodporucal. http://www.youtube.com/watch?v=Xe5SBnb1GMo
Eman2208 Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 Tiez sa treba pripravit, ze bude chciet byt s vami. Nema problem zostat sam doma, absolutne ziadny, ale akonahle sa vratite domov, bude sa dobijat do domu ze chce byt s vami. vacsinou sa zvali do kuta, alebo v predsieni pod dvere, a pocuva, podriemkava, ale proste chce byt "in" aspon chvilu, potom sa vypyta von ze mu je teplo a spokojny je aj vonku. Proste je to spolocensky svorkovy pes, utuzovanie pocitu svorky jeho kondicii vyrazne prospieva. 2. dva psy nie su jeden. moze to byt nebezpecna kombinacia. to plati univerzalne, snad okrem civav a inych "hlodavcov", kde to je len hlucne to si ale zvazte sami. ja by som to k malym detom neodporucal. Hrozně moc dík, to je to o čem jsem psal, jeden praktický názor za sto teoretických. Máme čuvačku, která do baráku ani chodit nechce, geneticky je to spíš samotářka, které stačí, když ví, že jsme doma. Přijde, šťouchne čenichem, nechá se pohladit a jde pokračovat v "solitérství". Mě se BSO hrozně líbí i povahově, ale jak píšeš, je to na pováženou. Paní jde o to, aby Lemonie na stáří nebyla sama a i pro nás s jejím odchodem, zůstane kus starého psa v tom novém. Mít dva psy je také na pováženou, ale s trochou zodpovědnosti a léty zkušeností a to zvlášť s čuvači, by to bylo zvládnutelné.V každém případě moc dík za nezaplatitelné poznatky. I to s tou hlučností, čuvač není moc hlučný pes, aspoň ten náš, řve až když už se něco děje. Takže to by byl asi taky průser. No vidím, že sklopím ocas mezi nohy a přijmu do rodiny dalšího Slovenského čuvače. Ještě jsem uvažoval o Pyrenejském horském psu, tam mám i nějaké známé co je chovají, ale to je ještě o deset kilo těžší, než ta naše a do takové velikosti se mi už moc nechce.Tak ještě jednou dík.
African Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 Jo, jo, mohu potvrdit, 2 psy jsou již smečka a jejich chování se podstatně mění" Změní se ti i tvůj stávající pes, jeho zvyky, temperament, ...... Hodně bych to zvážil Dříve jsem měl Vlčáka s Dobrmanem a vím co mi dali práce, si říkali, dva na jednoho, my mu dáme Dnes už bych do dvouch psů v životě nešel, aspoň né do té doby, dokuď budou děti v baráku" Dnes máme dobrmanku a samotná je úplně jiná, ikdyž taky magor, no, ale takovej už docela snesitelnej
Marfael Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 Jo, jo, mohu potvrdit, 2 psy jsou již smečka a jejich chování se podstatně mění" Změní se ti i tvůj stávající pes, jeho zvyky, temperament, ...... Hodně bych to zvážil Dříve jsem měl Vlčáka s Dobrmanem a vím co mi dali práce, si říkali, dva na jednoho, my mu dáme Dnes už bych do dvouch psů v životě nešel, aspoň né do té doby, dokuď budou děti v baráku" Dnes máme dobrmanku a samotná je úplně jiná, ikdyž taky magor, no, ale takovej už docela snesitelnej Ve smecce jste i vy,ne jen psici.a pokud jim nedals svym chovanim najevo,kdo je vudce smecky,pak se nedivim,zes mel problemy.pokud se chovani psiku zmeni,tak urcite ne k tobe,pokud jsi ten vudce ty.ale chapu,ze s tvyma vyletama a konickama je to slozitejsi.
African Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 Ve smecce jste i vy,ne jen psici.a pokud jim nedals svym chovanim najevo,kdo je vudce smecky,pak se nedivim,zes mel problemy.pokud se chovani psiku zmeni,tak urcite ne k tobe,pokud jsi ten vudce ty.ale chapu,ze s tvyma vyletama a konickama je to slozitejsi. S pejskama žádný problémy nebyli, to jsi asi špatně pochopil, nebo jsem se špatně vyjádřil, bylo s nimi daleko více práce" Více jsem se jim prostě musel věnovat, protože ve dvouch mají ty povahy opravdu jiné, divočejší a já mám navíc psy odjakživa doma, takže dnes dohromady s prckem bych prostě dva už nedal, leda čivavy, ale ty mě zase něják moc neberou Samozřejmě znám lidi, kteří mají dva, tři psy třeba jako můj soused, zavřený celý den v kotci, na hodinku denně je pustí na zahradu a pak hurá zpátky do kotce, tak takhle ano, tak to asi jde, ale já si nepořizoval psa, abych ho měl zavřenýho v nějáké kleci"
Eman2208 Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 S pejskama žádný problémy nebyli, to jsi asi špatně pochopil, nebo jsem se špatně vyjádřil, bylo s nimi daleko více práce" Více jsem se jim prostě musel věnovat, protože ve dvouch mají ty povahy opravdu jiné, divočejší a já mám navíc psy odjakživa doma, takže dnes dohromady s prckem bych prostě dva už nedal, leda čivavy, ale ty mě zase něják moc neberou Samozřejmě znám lidi, kteří mají dva, tři psy třeba jako můj soused, zavřený celý den v kotci, na hodinku denně je pustí na zahradu a pak hurá zpátky do kotce, tak takhle ano, tak to asi jde, ale já si nepořizoval psa, abych ho měl zavřenýho v nějáké kleci" To je pravda, než mít psa zavřeného v kotci, tak raději nic. Naše fena do domu nechodí, jen když bouchají rachejtle, ale jinak je na zahradě, má ji k dispozici celou, ale ona je spíš takový povaleč, něž divočák co lítá kolem plotu. Taky se mi do dvou psů moc nechce, ale v tomhle u nás doma nosí kalhoty moje paní, takže spíš chci jít cestou nejmenšího zla. Jak bude vypadat zahrada po dvou psech se ani nechci domýšlet. Stačí co dělá ta mrcha sama. Vše co u nás roste, jsem sázel nejmíň třikrát. Zasadil jsem,druhý den přišel z práce a vše bylo vyřádkováno u brány...a mohl bych vyprávět.
instant Odesláno 4. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2012 pokud se chovani psiku zmeni,tak urcite ne k tobe,pokud jsi ten vudce ty. presne ako hovoris. ono tu nejde o to kto je vodca svorky /alfa/, to byva obvykle jasne, ale kto je omega. zrovna u africana by som sa neobaval nedostatku samcovitosti Ked je pes sam medzi ludmi, cela vychova smeruje k tomu ze pes je omega - mraky nevychovanych rozmaznavanych gaucakov kde to tak nie je su toho zivym dokazom, ze to tak byt musi. Ale ked je psov viac, zacina to byt zaujimave, ze. Lebo alfa je len jeden, ale aj omega je len jeden. Plus si treba uvedomit, ze psy nas vnimaju inak ako ine psy. nie sme pre nich len ine flaky na horizonte, oni chapu ze pes je pes, a ze clovek nie je pes. Niekde som dokonca cital teorie, ze psi nerozumeju tomu, ze deti su mladata dospelych ludi. podla nejakych prieskumov ich psi proste povazuju za iny druh bytosti /ja osobne som toho isteho nazoru - teda, ze to tak psi chapu/. A posledna vec, pes nie je dochodca. K dozitiu nepotrebuje inych dochodcov alebo ludi ktori by mu pomahali kratit si dlhu chvilu. Skor to vidim na klud, psi byvaju na starost mrzuti, menia sa im hormony a povaha, zhorsuju sa im zmysly a preto inak reaguju na vonkajsie podnety. Posledne co potrebuju je entertainment. V zime teply radiator, v lete chladny pristresok a obcas nejaku tu zakazanu dobrotu ocenia asi viac Eman: Mimochodom, cuvac je paradny pes. Ak ti vyhovuje, zostan pri tom. BSO je uplne ine zviera, neda sa porovnavat. Na cuvacoch sa mi paci ze su to taki v podstate slovaci - ziadni velki myslitelia, ale za svojim si idu pomerne tvrdo, na ich povahe sa da solidne stavat. Na strazenie akurat. Cuvaci su tak trochu autonomni, BSO napriklad vyzaduje denne fyzicky kontakt s alfa sudruhom, doslova ako vlci. BSO zmeni pana ak treba, cuvac nikdy /resp. nie bez nasledkov/. Tak by som radil sudruzku manzelku trochu uzemnit, korenie vztahu, chapes. Na com inak sa uz pohadate ak nie na blbosti? Ale inac sucitim, ja mam zenu a dve dcery, obcas rozsirene o svokru, mamu a macku. Raz napisem knihu "Ve stinu vaginalniho teroru - vzpominky osameleho hrdinu". Dam ju zene na zlatu svadbu aj s venovanim
zrno Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 (upraveno) To ten náš je čímdál větší pohodář... takhle kouká ráno z pod peřiny a čeká až vypadnem do práce , aby měl klid na spaní :-) <br> Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. prosince 2012 uživatelem zrno
simon_magus Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 (upraveno) ad 2 psi ... smecka je to az od 3 ...ja mam prave zkusenost s tim, ze kdyz je pes sam, je treba se mu vic venovat ... kdyz jsou 2, tak se spolu vyblbnou a mene otravuji me.Ale samozrejme zalezi na rase (u nas je to vlkodav, deerhound ... a australsky terrier).Vztah k detem neni o tom, zda je pes sam ci ve 2, ale o majiteli a hlavne o povaze daneho psa. A taky o stari, starej pes muze (ale nemusi) byt uz s detma mene trpelivej. k detem je nejlepsi pes vlkodav, necha si od ditete libit naprosto cokoliv a kdyz uz je toho moc, tak se proste zvedne a odejde. Upraveno 5. prosince 2012 uživatelem simon_magus
Marfael Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 African:tak to jsme si nerozumeli,spatne jsem to pochopil a je vse v poradku:-).jinak mas samozrejme pravdu a tak by meli premyslet vsichni zajemci o psa,cili jestli na to mam finance a hlavne cas,jinak nebudr psik spokojeny,bude se nudit,likvidovat vse atd.Takze se omlouvam za spatny vyklad... My kdyz jsme poridili druheho psika,tak se chovani prvniho psika trochu zmenilo,ale ne k nam,v tom maji jasno oba.ale jakmile jsou uz 2,nektere veci jsou jinak a navzajem se od sebe uci,nebo-li opakuji co dela druhy.neco obkoukavaji dobre,ale neco i co se nam nelibi:-).treba jeden zacne stekat a druhy se pripoji ani nevi proc:-).ale myslim,ze 2 psici jsou spis k dobru,ale jak pdal african,tak musi byt cas,jinak radsi zadneho,ale vetsina lidi na to s..e a pak se divi a psici konci v utulcich:-(. Ted premyslime o tzv. docasnou adopci psiku,kteri nemuzou najit domov a je potreba,aby se meli kam umistit,jinak by to vetsinou dopadlo velmi spatne.ale nevim jestli do toho jit.jednak nebim,co na to nasi psici a vo by se delo,kdyz by byli sami a druhak bych asi nedikazal treba po mesici toho psika dat pryc.mate s tim nekdo zkusenosti,s tou docasnou adopci,nez se pro nej najde novy domov?
Eman2208 Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 Eman: Mimochodom, cuvac je paradny pes. Ak ti vyhovuje, zostan pri tom. Je to pravda, co píšeš o Čuvači, ta naše důra to jen potvrzuje. Taky je pravdou, že nejde vydrilovat jako třeba ovčák, nebo revík, ale zkoušky z poslušnosti má a ovladatelná je, tedy do okamžiku, než ji bleskne hlavou, že páníček tomu nerozumí a ona přece nejlíp ví, co a jak má dělat. To je pak složité přesvědčování, prostě Čuvač ! Ale jinak nás hlídá, hlavně když jdeme na procházku a trousíme se, tak je nervózní a blafe na prvního ať počká a pak letí za posledním, ať přidá. Tak jo, nechám tomu volný průběh a počkám jak to dopadne, jestli lítám po venku s jedním, nebo dvěma...čert to vem. Nic to však nemění na tom, že BSO je můj velký favorit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
nAscA Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 Mam zkusenost se dvema psy spis takovou, ze je s nimi lehci porizeni. Tedy v pripade, ze jeden uz je vychovan a poridis k nemu druheho od stenete. Pak s tim stenetem neni temer prace, mlady posloucha podle stareho a bere te stejne jako ten starsi.
Eman2208 Odesláno 5. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2012 Mam zkusenost se dvema psy spis takovou, ze je s nimi lehci porizeni. Tedy v pripade, ze jeden uz je vychovan a poridis k nemu druheho od stenete. Pak s tim stenetem neni temer prace, mlady posloucha podle stareho a bere te stejne jako ten starsi. Tlak u nás sílí, dnes zase debata na toto téma, mě z toho jebne, ona to ta moje ženská hodlá dotáhnout do vítězného konce. Pánové, myslím, že vím co dostanu od Ježíška, proboha ať se pletu, ať se pletu !!!
instant Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 mozno by si mal na voditko pripnut ju namiesto toho psa.. aspon raz za cas, co povies? imho, radit sa o niecom s cim nemienis aj tak nic urobit - ty nebudes zen budhista urcite
Eman2208 Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 mozno by si mal na voditko pripnut ju namiesto toho psa.. aspon raz za cas, co povies? imho, radit sa o niecom s cim nemienis aj tak nic urobit - ty nebudes zen budhista urcite To není že nemíním, už dva roky to úspěšně oddaluji, ale tak nějak s tím počítám, jen se mi toho moc nechce. Ale přece nemůžu být tak radikální a vodit ji po vesnici na vodítku, co tomu řeknou lidi.A po tom co pro mě moje paní dělá,by to bylo nevhodné.Rada byla spíš jakýho, mě se líbí ten co máš ty a nikoho jiného neznám. No a přece ji nezabiju jen proto, že chce psa.
m.n. Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2012 Už nám je zima, tak musíme nosit bundičku... :D
Trojan Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2012 Já jdu s Jackem v pátek zase na veterinu, už třetí pátek po sobě. Pes má záchvaty chrčení, už je to skoro měsíc, až třetí veterinář mi řekl něco jiného než "počkejte, uvidíme".Táhnou se problémy se špatně rostlým zubem (děkuji tímto panu veterináři Š. že to řešil když jsem ho na to upozornil a né až když měl pes problém jak svině - ironie).Spodní špičák už má venku, bohužel přetrvává spojení patra s dutinou, bude muset ještě třenový zub. Tak mu držte palce chudákovi, já to snad snáším hůř, než on...
pavel23 Odesláno 13. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2012 Náš domácí mazel, dřív mohl i do postele, ale už je moc velká. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se