Přejít na obsah

Koupě nových Panerai

Pája1

Doporučené příspěvky

Pamy jsem mel, nebylo jich malo, strojky sly presne asi tak, jak kdyby je vytahly krave ze zadele a vlas a spina na cifru u pam00024 me pouze utvrdil v tom, ze to je navonena bida. Popil jsem, ale mozna dobre, ty kokotiny co tu mele Radek uz fuckt nemuzu číst...

Dobrou!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě zůstaly ty Panerai 8 days, dnes (po 7 letech od nákupu) bez sáhnutí na strojek dělají +5s denně a to i po týdnu od natažení, myslím, že to je pěkné. Jak jsem kdysi psal, na jedno natažení jdou 11 dnů a 1 hodinu :)

Odkaz ke komentáři

Že si Exiztence svého času mohl vylosovat pondělní dopolední a nebo zmagnetizovanej kus (čímž se z něj stal zapšklý nepřítel všeho od Richemontu a nekritický fanda Rolexu) je uvěřitelné a nikdo mu to nebere. Já měl v době koupě prvních Rolád (GMT) masivní PAM320 s vychytaným a naopak velmi přesným P9001 (druhý čas s rychloposuvem, reset vteřinovky, rezerva chodu 80 hodin i s ukazatelem) - a i díky možnosti každodenního srovnání jsem ty keramické GMT po pár měsících s úlevou směnil za ?mikrorotorové? PAM572 (designově i funkčně IMHO dokonalé, přesnosti definitivně prospěl winder s vodorovnou osou), tak ubohé mi ty Rolby tehdy přišly. Současný cenový humbuk sice argumentačně nahrává Kubovi - ale i tak bych na tom rozhodnutí nic neměnil, akorát dnes bych na pozdější směně víc vyvařil :speak_cool:

Můj argument byl Panerai sucks nikoliv buy Rolex... a propo jsem říkal že pro mě osobně jsou Blancpain Fifty Fathom mnohem zajímavější potápěčské hodinky než PAMy...

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Jak to má vůbec Panerai s vodotěsností, uvádí reálné metry třeba jako Suunto nebo Roulex? V některých recenzích straší, že ne. Moc se mi líbí Luminor Due, ale těch 30m na dýnku je trošku strašidelných. Pokud budou jen na nějáké cákání u akvárká, tak nechápu ani tu ochranu korunky. Ta mi aspoň dává naději že uvádí reálné metry 😅

https://www.hodinkee.com/articles/the-panerai-luminor-due-38

Odkaz ke komentáři

This watch, like the two larger Luminor Due size watches, has a water resistance of just 30 meters. This less-than-diveworthy depth rating continues to be a point of criticism that some watch enthusiasts and reviewers have had with the Luminor Due.

This watch is also not for swimmers and those looking for a watch that can survive a dip at the beach or the pool. When you survey the landscape of watches rated to 30 meters, what you are most likely to encounter are dress watches, various chronographs, and other models outfitted with complications that require pushers and pin adjusted functions.

Upraveno uživatelem Harwey
Odkaz ke komentáři

před 20 hodinami, Harwey napsal:

This watch, like the two larger Luminor Due size watches, has a water resistance of just 30 meters. This less-than-diveworthy depth rating continues to be a point of criticism that some watch enthusiasts and reviewers have had with the Luminor Due.

This watch is also not for swimmers and those looking for a watch that can survive a dip at the beach or the pool. When you survey the landscape of watches rated to 30 meters, what you are most likely to encounter are dress watches, various chronographs, and other models outfitted with complications that require pushers and pin adjusted functions.

Jop, tak jsem si to ověřil přes prodejce a skutečně je s tímto modelem nebezpečný stát i před akvárkem, aby se do nich nedostala vlhkost, to mě poser :D Dnes ti udělá aspoň trochu vodotěsné hodinky kde kdo a netřeba ani šroubovací korunka, ani šroubovací dýnko...velká škoda. Když čtu všechny ty zkazky o šizení kalibrů, osekávání robustnosti, nulové vodotěsnosti v kombinaci se stále vysokými prodejními cenami, tak jsem z toho Paneráje nějáky rozpačitý. Ty být reálných 30m, tak bych asi i přemýšlel, protože jiskra přeskočila...

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, African napsal:

Jop, tak jsem si to ověřil přes prodejce a skutečně je s tímto modelem nebezpečný stát i před akvárkem, aby se do nich nedostala vlhkost, to mě poser :D Dnes ti udělá aspoň trochu vodotěsné hodinky kde kdo a netřeba ani šroubovací korunka, ani šroubovací dýnko...velká škoda. Když čtu všechny ty zkazky o šizení kalibrů, osekávání robustnosti, nulové vodotěsnosti v kombinaci se stále vysokými prodejními cenami, tak jsem z toho Paneráje nějáky rozpačitý. Ty být reálných 30m, tak bych asi i přemýšlel, protože jiskra přeskočila...

Je to opravdu zvláštní směr, původem hodinky pro námořnictvo a nemůžeš si s nimi jít zaplavat 🙂 Naštěstí jsou ještě v prodeji Luminory (01312, 01313, 01321 ...), které mají poctivých 300 m, in-house strojky (P.90XX) s hackingem atd.

Doufám, že je postupně ty "novinky" nevytlačí. 

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Ahoj,

chcel by som si zakúpiť cez chrono24 svoje prvé Panerai a potreboval by som poradiť, poprípade prezistiť, či niekto z vás nemá skúsenosti s danými predajcami.

https://www.chrono24.sk/panerai/panerai-luminor-1950-3-days-gmt-power-reserve-44mm-pam00321-11112012-8166u--id31860480.htm  najviac sa mi pozdávajú tieto, hoci majú stav "iba" dobrý, power reserve beriem ako plus, ale nie nevyhnutnosť.

https://www.chrono24.sk/panerai/panerai-luminor-marina-1950-3-days-box-and-papers-boite-et-papiers-full-set--id35322554.htm už dlhšiu dobu sledujem konkrétne 00312, ktoré sa mi páčia najviac.

Aký je váš názor, alebo na čo si dať pozor pri kúpe a budúcom servise ? 

Odkaz ke komentáři

Rozhodně Tě nechci zrazovat od koupě na Chrono24. Sám mám jedny PAMy taky odtud, ale zrovna na 312 bych zkusil poptávku tady na fóru. Zrovna Ti utekly jedny pěkný od Jeronima. A když už i Ital napíše že stav  " dobrý " trošku bych pochyboval. 

Jestli chceš napiš SZ. Zkusím Ti dohledat nějaký nabídky co jsem dostal na 312 když jsem je sháněl pro kolegu. 

Ale myslím že když hodíš poptávku do inzerce, tak se Ti někdo ozve. 

• Díky 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...