Tom4 Odesláno 25. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2020 Moc jich tady na fóru nebude, přidám pro potěchu oka pár fotografií a něco textu o těchtopovedených hodinkách, které vznikly ke 125 výročí založení značky, tedy uvedeny na trhv roce 2014. Je to limitka čítající 300 kusů, celkem se vyráběly tři varianty, ocel (ref. D181SBU),žluté zlato (ref. D181TBU) a červené zlato (ref. D181RBU) - moje jsou poslední jmenované. Mám rád nekomplikované jednoduché hodinky, tyhle toho na sobě mají hodně, ale působí vyváženě.Je to worldtimer, na ciferníku jsou čtyři ručky, dvojitá vnitřní luneta (jedna otočná) a mají dvě korunky.Rozměr je 42mm, díky vnitřní bílé lunetě a tmavému ciferníku vypadají spíše menší. Uvnitř je ETA 2893s automatickým nátahem a rezervou chodu 50 hodin, zmíněným druhým časovým pásmem a datumovkou.Tento strojek se dal najít také například v Panerai GMT modelech nebo jsou jím osazeny třeba Sinn U2.Zlato na hodinkách je na několika místech, jednak vrchní část / kroužek pouzdra, všechny ručky,indexy a okraj datumového okénka, ve zlatě je také nápis Doxa v oválu na trnové sponě.Tmavý ciferník který na Vás sem tam blýskne na slunci lesklou tečkou mezi tím zlatem je "aventurín",to by mohlo vyvolat dojem že jde o přírodní kámen (existuje, ale je to druh křemene ve kterém je muskovit- tzv. kočičí stříbro - a tento materiál by byl pro ciferník nepoužitelný).Ciferník je z materiálu známého jako goldstone, který je nazýván aventurín / někde avanturín. Jedná se o sklo s příměsí mědi, je jich více druhů podle velikosti měděných inkluzí, sklo se vyrábí v inertním prostředí,následně leští. Okem ani lupou částice viditelné nejsou, foto je dětským mikroskopem a jdou tam vidět částicemědi a také měděné trojúhelníky a šestiúhleníky, které jsou "zalité" ve hmotě a pod různými úhly odráží světlo.Hezká fičura, naživo to vypadá dost dobře, pořád je na co koukat Okolo ciferníku jsou dvě lunety, šedá fixní s 24 hodinovou stupnicí pro druhé časové pásmo a bílá s 24 světovými městy. Korunky mají hodinky dvě, obě jsou šroubovací a hodinky mají udávanou vodotěsnost 50 metrů. Spodní korunkamá tři polohy, seřizuje se s ní vlastně všechno, od datumu (rychloposun), až po GMT ručku a samozřejměaktuální čas (vybaveno funkcí stopky pro vteřinovku při nastavování). Korunka má vystouplý nápis Doxa, druhákorunka na 2 hodině má vygravírovanou siluetu zeměkoule. Touto se pohybuje s vnitřní otočnou lunetou, tedy GMT ručku mám nastavenou dejme tomu na čas v New Yorku,a kdykoliv během dne na 24h stupnici zjistím kolik hodin tam aktuálně je, k tomu otočením vnitřní lunety právě naNY mohu odečíst podle vyznačených měst čas v daném městě / časovém pásmu.Povedené dýnko drží šest šroubků a najdeme na něm zeměkouli se státy na světadílech, celé ve stříbrné barvěna podkladu s perleťovými odlesky od bledě modré po zlatavo červenou a zelenou. Nápisy připomínají safírovésklíčko hodinek, vodotěsnost, číslo limitky a materiál horní části pouzdra, referenci hodinek a nápis Swiss Made.Řemínek je tmavě hnědý krokodýl v rozměru 22mm (zužuje se na 18) s trnovou ocelovou sponou, ovál s nápisem Doxaje proveden ve zlatě jak jsem zmínil. Balení hodinek představuje adekvátně velká dřevěná krabice s černým lesklýmlakem, kromě jednoduchého bookletu s návodem a garanční karty obsahuje kartu k LE která je kovová.Hodinky se prodávaly jako nové s cenovkou 65 tisíc za ocelovou verzi, za zlaté to bylo 90 tisíc, nicméně jsou vyprodané.Pro zajímavost jedny ve zlatě jsou aktuálně (1/2020) na chrono24 za něco málo přes 4.000 EUR. Pro mě jsou Doxy jasná volba, celkově jim samozřejmě jméno dělají legendární potápky, u mě se vyskytují ještě jednystaré kapesní železničářské Doxy a jedny celozlaté dámské Doxy po prababičce z třicátých let. Tyhle limitované jsouneokoukané univerzální hodinky, hezké a vyloženě se povedly, za mě palec nahoru a více takových.Přidám screen z webu Doxa - všechny tři verze vedle sebe.Tady mi jdou nahrát jen malé fotky, ve větším rozlišení je najdete na Facebooku chronomagu zde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkyostrava Odesláno 25. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2020 fakt moc hezke hodinky ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 25. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2020 Parádní hodinky a dobrá práce, včetně fotek, díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejm Odesláno 25. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2020 Přesně jak píšeš - neokoukané, univerzální hodinky. Velká paráda! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pciza Odesláno 25. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2020 Díky za super recenzi, počtení, super fotky a gratulace ke krásným hodinkám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 26. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2020 Najprv som myslel, že ciferník symbolizuje nočnú oblohu posiatu hviezdami, žeby sa aj súhvezdia našli, ale čítam, že to nebudú hviezdy. Veľmi zaujímavá štruktúra toho ciferníka. Rovnako aj detail - "zúbkatá" obruba vnútornej lunety. Výborný výber. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 26. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2020 (upraveno) Tyjo, pěkný. Ja doteď Doxu vnímal jako dvě divize - -- 1) Doxa Sub s celou tou legendou okolo, vlastní distribucí, vlastnim webem, s pouze automatickými strojky a s vyrovnanou úrovní kvality- 2) Doxa "ostatní" s různejma quartz i automat modelovejma řadama, taková masovka trochu na pomezí lepší číny, nebo abych nepřeháněl, na úrovni Cimier, Balmain etc * Evidentně jsem se pletl - tohle Doxa Sub nejsou... a přitom jsou parádnický, alespoň podle fotek. Naživo by mě docela zajimalo zpracování detailů pouzdra, plastickejch indexů na cifru a taky ruček. Dýnko i aventurinovej cifr parádní, korunky taky. * ještě jsem zapoměl na Doxa Graphic/Grafic, ty jsou taky legenda, jestli se teda furt dělají. Upraveno 26. ledna 2020 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 26. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2020 (upraveno) Nedá mi to se nezeptat: je to jen fotkou, nebo je odstín zlatý na hodinový a minutový ručce odlišnej od zlatý na GMT a vteřinovce? A pokud to tak je, proč si myslíš, že to tak je? Kombinace růžovýho a žlutýho zlata na jedny sadě ruček je - alespoň pro mě - neobvyklej jev. Upraveno 26. ledna 2020 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghislain Lambert Odesláno 26. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2020 Pěkný příspěvek i fotky. Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 26. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2020 Díky, jsem rád že se líbí. Nenosím je často, ale s potěšením Se Martare přijeď podívat, cifr je naživo fajn, kvalita zpracování bych řekl že je velmi solidní, ani pod lupou jsem nenašel nějaké vady na indexech nebo lepidlo, tisk textů na lunetách a cifru je taky v pořádku, gravírování na dýnku též. Ručky jsou vsechny ze stejného materiálu, akorát hodinová a minutová jsou lomené, ale všechno je to v jednom odstínu. Fotky jsou převážně mobilem no, asi je načase si zase pořídit nejakou fotovýbavu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiribartl Odesláno 26. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2020 Ty se fakt provedly Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cionut85 Odesláno 31. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2023 hey @Tom The watch looks amazing! And I have been looking for it for quite a while; Do you still have it? And are you willing to part with it? Will of course pay a premium for it. (I'll also send you a DM) Thanks in advance! Ionut Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se