Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý den,

předem se omlouvám za možná hloupý dotaz, ale nevím, na koho jiného se obrátit než na Vás - hodinkové experty.

Chtěl bych si koupit nový model hodinek IWC Portugieser IW3716 a zajímalo by mě, jak je možné, že i přes to, že jsou na trhu ani né jeden měsíc, tak je nové lze na Chronu24 sehnat o cca 60 000 Kč méně, než je jejich cena na oficiálních stránkách IWC?

Obecně tento dotaz platí i na jiné modely hodinek. Jak je možné, že jsou nové modely u některých ověřených dealerů prodávány mnohem levněji než v oficiálních obchodech? Kde k nim dealeři tak výhodně přišli, aby na jejich prodeji mohli ještě vydělat?

Již dlouho si lámu nad touto otázku hlavu, a proto Vám všem předem mnohokrát děkuji za jakékoliv reakce.

Přeji všem hezký slunečný víkend.

Upraveno uživatelem pantauuu
Odesláno

Asi takhle, skoro všechno co není Rolex nebo ocelové sports modely HH padá na ceně, přijdeš do obchodu a třeba vyhádáš 20% dolů na ty Portgulaly, oproti tomu máš šedivku kterej vyhádá 35% protože nebere jedny hodinky ale 10tery za měsíc pak to prodává na ch24 a sám na tom něco urobí.

Odesláno
  V 22. 2. 2020 v 11:12, pantauuu napsal:

Obecně tento dotaz platí i na jiné modely hodinek. Jak je možné, že jsou nové modely u některých ověřených dealerů prodávány mnohem levněji než v oficiálních obchodech? Kde k nim dealeři tak výhodně přišli, aby na jejich prodeji mohli ještě vydělat?

Přesně, jak píše Exiztence. Jenom dodám, nezaměňuj ověřeného dealera na Chrono 24 s oficálním (asi jsi chtěl napsat autorizovaným) obchodem (prodejcem).

Odesláno
  V 22. 2. 2020 v 11:41, Bert napsal:

Přesně, jak píše Exiztence. Jenom dodám, nezaměňuj ověřeného dealera na Chrono 24 s oficálním (asi jsi chtěl napsat autorizovaným) obchodem (prodejcem).

Děkuji vám oběma. Ano, myslel jsem to tak, že tzv. "Ověřený obchodník" na Chrono 24 má nové hodinky mnohem levnější než třeba butiky = autorizované obchody v Pařížské.

Odesláno

Je dokonce možný, že autorizovaní prodejci šedivkám prodávají s minimální marží jen aby dosáhli na vyšší počty prodaných kusů (třeba předepsané výrobcem) a udrželi si různé statusy autorizovaných dealerů, servisů.

Odesláno

Plus nezabúdaj, že šedivka je často obchodník, čo to predáva doma od kompu a hodinky má naskladané spálni/obývačke/garáži. Tzn. neplatí zamestnancov, nájom za reprezentatívne priestory na lukratívnom mieste, vybavenie predajne, aby splnil štandardy značky, nerieši náklady spojené s tým, aby sa vôbec stal AD a tento status si aj udržal. 

Odesláno (upraveno)

JJ, navštívil jsem takto jednoho šedivce se super cenami v Monacu - kancelář v suterénu obytného domu kus od centra, jen ´jeden člověk, všude plno krabic s hodinkami. Na chronu 100% hodnocení.

Upraveno uživatelem igor261069
Odesláno
  V 22. 2. 2020 v 11:12, pantauuu napsal:

Jak je možné, že jsou nové modely u některých ověřených dealerů prodávány mnohem levněji než v oficiálních obchodech? Kde k nim dealeři tak výhodně přišli, aby na jejich prodeji mohli ještě vydělat?

Již dlouho si lámu nad touto otázku hlavu, a proto Vám všem předem mnohokrát děkuji za jakékoliv reakce.

Normální obchodování, jako u čehokoliv jiného. Naprosto běžná věc. A důvodů může být spousta. Já spíš nechápu, že tohle někdo nechápe.

Co teprve když jde prodejce hluboko pod nákupní cenu, třeba mlíko v akci v obchoďáku. To je zapeklitá situace :)

Odesláno
  V 22. 2. 2020 v 12:23, Karlos napsal:

Normální obchodování, jako u čehokoliv jiného. Naprosto běžná věc. A důvodů může být spousta. Já spíš nechápu, že tohle někdo nechápe.

Co teprve když jde prodejce hluboko pod nákupní cenu, třeba mlíko v akci v obchoďáku. To je zapeklitá situace :)

Já to zhruba chápal. Říkal jsem si, že je možné, aby se cena hodinek existujících na trhu jeden měsíc lišila +-20 000 Kč, když stojí 200 000 Kč, ale že je možné je sehnat měsíc po jejich zveřejnění se "slevou" větší než 60 000 Kč, to mě už zarazilo. Říkal jsem si, že se nemohly ještě dostat do takového koloběhu, který by tuto částku ospravedlnil, ale zřejmě asi mohly.. Jak jsem psal na úvod, nechtěl jsem touto otázkou nikoho urazit a bylo mi jasné, že většině lidí bude připadat hloupá :) 

Odesláno

Otázka hloupá nebyla. Když něco nevím, zeptám se. A pokud někomu otázka hloupá přijde, nemusí zbytečně odpovídat...

Odesláno

Mam doplnujici dotaz: pokud nakoupim na Chronu, kde ?overeny?prodejce nabizi hodinky s nizsi cenou, prijdou mi predpokladam s doklady potvrzenymi od AD nekde z Italie, Polska a podobne. Pokud se mi nedejboze rozbijou, mohu pak napr. Omegy s world warranty 5 years nechat opravit/reklamovat kdekoli na svete? Napr. u Dusaka v Praze, kde je to samozrejme nejbliz? Su stejnej zacatecnik jak tady kolega a zadny drahy svycary jsem jeste na ruce nemel, proto s tim ani nemam zadne zkusenosti. 

Je prosim potreba si dat u prodejcu na Chronu na neco obzvlaste pozor? Treba jeste pred prodejem se na neco duleziteho optat? Napada me tak max dotaz na datum potvrzeni u AD, od kteryho bezi zaruka.

Predem moc dekuju za rady. Zacatecnikum urcite prijdou vhod

Odesláno
  V 22. 2. 2020 v 12:05, koveras napsal:

Plus nezabúdaj, že šedivka je často obchodník, čo to predáva doma od kompu a hodinky má naskladané spálni/obývačke/garáži. Tzn. neplatí zamestnancov, nájom za reprezentatívne priestory na lukratívnom mieste, vybavenie predajne, aby splnil štandardy značky, nerieši náklady spojené s tým, aby sa vôbec stal AD a tento status si aj udržal. 

možná kolikrát ani nemá doma na skladě ale na skladě u dodavatele  i to je možné....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...