Jiří Sedlák Odesláno 21. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna Klidně mě kontaktuj přes SZ, až to bude aktuální, pokud se mi bude dařit tak jako doteď, tak bych chtěl č. 1 v titanu s olejem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 21. dubna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna Nedělní večer je ideální čas na shrnutí toho jak pokračuje celý projekt. Začnu tím hlavním a to je Hithit. Zde jsem byl upřímně v šoku. To že se povede dosáhnout cílové částky za dva a půl dne je skvělé. U projektu je teď cca 330 K. To mi umožní poměrně dost věcí. Hlavně nakoupit materiál a věci jako strojky a skla za lepší cenu. Abych si vytvořil časovou rezervu nějaké věci už půjdou příští týden do výroby. Hlavně soustružené věci a polotovary na ciferníky a ručičky. S několika zákazníky už jsem v kontaktu a pomalu začněme řešit zakázkové hodinky. Také připravím návrh ciferníku bez datumu. Ten pak dám i sem. I když je opravdu skvělé že má kampaň takový úspěch mohlo by to přinést i problém a to je že bych se dostal do časových problémů. Dodržení termínů je pro mě důležité takže pokud by to pokračovalo rychlým tempem omezil bych počet dostupných odměn na kampani. Už teď jsem dosáhl svého cíle a znám své limity. Několik lidí se ptalo jestli je možné se stavit a hodinky si prohlédnout. Samozřejmě že je to možné rád vás přivítám v mé garážové dílně. Stačí mi zavolat nebo napsat a domluvíme se. Ve čtvrtek mi volal pán že jede okolo jestli se může stavit a byla z toho pohodová návštěva. Od jednoho zákazníka přišla poptávka na zasazení kamenů do ciferníku a ta myšlenka se mi líbí. Povedlo se mi najít zlatníka který má chut zkusit kameny zasadit. Zde je asi největší problém že je to do titanu který je na tohle tvrdý. Ale mělo by to jít. Na tohle se sám moc těším. Tenhle projekt je zajímavý od začátku ale ted to dostává ten správný spád a sám se těším kam to tenhle rok dojde. Na závěr dnešního příspěvku moc děkuji všem co mě podpořili na Hithit, ale i všem ostatním co mě sledují. Vážím si toho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hudson10 Odesláno 21. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna V 17. 4. 2024 v 19:55, Dolek86 napsal: Ahoj, tak jsem také neodolal olejovkám:) Ahojte, k čemu je tam ten olej a o co je to lepší s tím olejem ? To je nějaký zaplavený? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 21. dubna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna před 4 minutami, Hudson10 napsal: Ahojte, k čemu je tam ten olej a o co je to lepší s tím olejem ? To je nějaký zaplavený? Ahoj, olej jsem zvolil v mém případě hlavně kvůli čitelnosti. Ten efekt se musí vidět naživo. Olejovky mám teď rozebrané protože ještě laboruji s těsněním na korunce. Jak je opět smontuji udělám video kde dám vedle sebe hodinky s olejem a bez. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 30. dubna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna I když to vypadá že se nic neděje opak je pravdou. Jen není moc času. Minulý týden jsem se musel chystat na výstavu na které jsem byl s druhým projektem a teď máme doma nějaký bacil takže na práci není moc času a hlavně energie. Věřím že příští týden už bude vše OK. Pak se trochu rozepíšu jak projekt pokračuje. Pokud bych teď někomu náhodou neodpovídal na zprávu nebo na mail prosím o trochu trpělivosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 9. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května Tak konečně mám volněji takže je správný čas napsat další pokračování "blogu" jak jsem se rozhodl začít dělat hodinky. Začnu tím co je teď aktuální, Hithit. Ten dopadl skvěle. Omezil jsem dostupné odměny protože přesně vím kde jsou hranice mé kapacity. Ted už vlastně jen čekám až kampaň skončí. To z čeho mám velkou radost je i to jaká je okolo hodinek skvělá komunita. Každý koho jsem oslovil mi ochotně pomohl nebo poradil. Všem moc díky! Co je nového v dílně. To že moc nepíšu sem a na soc. sítě neznamená že se nic neděje. Právě naopak, pracuji na 150 % Do výrobní dokumentace jsem zanesl malé ale důležité změny. Dnes večer budu posílat složku s výkresy na soustruh. Také přišel titan na všechny soustružené díly. Na soustruhu je rezervovaná kapacita od prvního června. Další akce která už běží jsou ručičky a ciferníky. V pondělí se budou frézovat polotovary a do konce měsíce budu mít vyřezané ručičky. Taky se povedlo navázat kontakt s českým výrobcem karbonu který dělá kompozitní materiály do automotiv a už připravuje vzorky. To je pro mě důležitá věc. Vždy se lépe komunikuje s někým u nás než v Holandsku a hlavně vyrábím české hodinky a když bude i karbon od nás bude to super. Tohle všechno mi velmi pomůže s tím abych včas stihl dodat prodané hodinky. Vše je teď s měsíčním náskokem. Ale tady platí neříkej hop dokud jsi nepřeskočil nebo taky vždy se má co posrat... Protože jsme měli doma nějaký bacil nemohl jsem se věnovat komunikaci po mailu. Už mi pár lidí psalo takže pokud je to někdo zde z fora brzy napíšu Zároveň kdo ještě nenapsal napište. Co mě mrzí je to že stále více omezuji projekt eXtreme EDC. Když vidím jak pomalu mizí věci v regálech je to smutný pohled. Nikdy mě nenapadlo že s tím jednou skončím. Ale můj sen jsou hodinky takže to zas tak tragicky neberu. Už ted je znát jak jsou hodinky časově náročné. Oboje najednou fakt nejde. Aby to nebyl jen suchý text přidám i dvě fotky z dílny. Postupně vás provedu celým procesem výroby budu se snažit hodně fotit a natáčet. Nečekejte žádné luxusní fotky ale bude to zajímavé nahlédnutí pod pokličku Ty kusy materiálu jsou titan a budou z toho lunety, dýnka, ručičky, korunky a další droboť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 10. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května Rozhodl jsem se zařadit do nabídky černý datumový věnec. Protože se nedá koupit musím použít stávající. Součástí procesu je vyjmutí stávajícího datumového věnce , velmi opatrné odstranění barvy pomocí laseru. Zde nesmí dojít k prohřátí a následnému prohnutí. Datumový věnec už by pak nefungoval. Všimněte si velikosti šroubů a zlaceného provedení strojku. Pokračování příště … Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dolek86 Odesláno 10. května Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května No to je krása! Jsem zvědav na výsledek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 11. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května Díky všem za návštěvu u mého stolu na výstavě nožů v Hradci Králové. Rád jsem některé zdejší členy poznal osobně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 12. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května Nedělní procházky v přírodě mám fakt rád. Jsou skvělé na vyčištění myšlenek. Zítra je velký den, začínají práce na první sérii hodinek. Upřímně jsem celkem nervózní protože nikdy jsem žádný svůj projekt nezačínal výrobou v řádu stovek tisíc korun. Postupně budu přidávat fotky a chci točit i nějaká videa. Pro ty co nemají fb je dám i na YouTube. Jako vždy přeji všem členům chronomagu hezký zbytek víkendu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 13. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května Tak dnes to začíná! Výroba první serie hodinek startuje. Začínám ciferníky a ručičky. Na obrázku je náhled jak vypadají výrobní podklady pro vyřezání ručiček na drátovce (elektroerzivní drátová řezačka), ta pracuje s přesností až na 0,001 mm. Je to drahá varianta ale umožnuje mi to dělat i ručičky tak jak si navrhne zákazník. Na cestě mám také první balíček s díly které potřebuji. Hlavně těsnění na korunku kde chci ještě udělat několik pokusů a vybrat to co nejlépe funguje. To obnáší výrobu několika korunek s různými zápichy. Jedná se hlavně o to jaký průměr zápichu bude nejlepší. Tímhle se mi povedlo vytvořit časovou rezervu a na Hithit uvolním ještě troje hodinky. Na víc si teď netroufám. Výrobu mám rozvrženou tak že teď dělám to co ufinancuji z vlastních prostředků a velké věci jako soustružení a frézování už zafinancuji z kampaně. Úspěch kampaně mi také otevírá nové možnosti. Postupně vybavuji dílnu tak abych si co nejvíce zjednodušil výrobu. První hodinky jsou vyrobené opravdu na koleni a takhle to v sérii nejde. Do konce roku bych chtěl ještě stihnout uvést nový model hodinek, hodinky s titanovým pouzdrem a jeden opravdu speciální projekt. Zde trochu naznačím co mám v plánu. Je to hlavně o materiálech. Meteorit, bronzová sekerka z doby bronzové a karbon. Tohle už nosím v hlavě fakt dlouho a věřím že to bude bomba. Omluvte kvalitu obrázku i když jsem udělal screen je kvalita bídná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 13. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května Na HitHit jsem uvolnil poslední troje hodinky s olejem. To je strop co dovedu ve slíbeném termínu vyrobit. Kampaň na HitHit zde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 13. května Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května Kuafix. Jako Milis @Zmizík jsem měl hodinky za spíš uzavřené téma, ale todle jsem prostě musel zkusit. Takže jsem odklonil poslední volné olejovky A to mi budou nejspíš velké. Ale budu se těšit! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 13. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května před 3 minutami, Maxel napsal: Kuafix. Jako Milis @Zmizík jsem měl hodinky za spíš uzavřené téma, ale todle jsem prostě musel zkusit. Takže jsem odklonil poslední volné olejovky A to mi budou nejspíš velké. Ale budu se těšit! Díky za tvou podporu. Pokud by jsi chtěl nějakou malou úpravu klidně mi napiš na můj e-mail extremeedc.cz@gmail.com Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 13. května Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května (upraveno) Fandím Ti, ale chtěl bych vidět drátovku která umí vyřezat v tisícině. Problém je udělat v pěti tisícinách nikoliv v jedné tisícině. Čím to změříš tu tisícinu ? Je to velmi závislé na teplotě. Pro vysvětlení, pracoval jsem na drátovce Fanuc. Upraveno 13. května uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 13. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května před 9 minutami, bohus76 napsal: Fandím Ti, ale chtěl bych vidět drátovku která umí vyřezat v tisícině. Problém je udělat v pěti tisícinách nikoliv v jedné tisícině. Čím to změříš tu tisícinu ? Je to velmi závislé na teplotě. Pro vysvětlení, pracoval jsem na drátovce Fanuc. Ahoj teoreticky by to tak mělo být ale souhlasím s tím co tvrdíš. V tisícinách jsem jednu dobu dělal (montoval jsem a uváděl do provozu brusky na klikové hřídele Junker), a už samotné měření v takové přesnosti je opravdu náročné. Zde bylo měřicí středisko klimatizované na 18 stupňů. Pro moje účely je přesnost drátovky víc než dobrá a vím že ručičky nemusím ani měřit. Až pojedu na drátovku schválně se na tu přesnost ještě zeptám jaké s tím mají zkušenosti a pak to sem hodím. Samotného mě to zajímá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 13. května Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května před 40 minutami, Czechgun napsal: Díky za tvou podporu. Pokud by jsi chtěl nějakou malou úpravu klidně mi napiš na můj e-mail extremeedc.cz@gmail.com Jedině snad, kdybys pouzdro cuknul na 40mm. Ale to myslim nehrozí Jinak se mi líbí tak, jak jsou. Takže úprav netřeba. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IWCmann Odesláno 14. května Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května Ahoj, s velkým zájmem sleduji tohle vlákno už od začátku a jsem doslova fascinován Tvým nadšením a smyslem pro přesnost. Hned jak to bylo možné tak jsem na jedny olejovky “přihodil”. Musím říci, že jsem se snad ještě nikdy netěšil na přírůstek do sbírky tak, jako teď. Držím palce ať to vše dobře dopadne!Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 15. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května před 18 hodinami, IWCmann napsal: Ahoj, s velkým zájmem sleduji tohle vlákno už od začátku a jsem doslova fascinován Tvým nadšením a smyslem pro přesnost. Hned jak to bylo možné tak jsem na jedny olejovky “přihodil”. Musím říci, že jsem se snad ještě nikdy netěšil na přírůstek do sbírky tak, jako teď. Držím palce ať to vše dobře dopadne! Sent from my iPhone using Tapatalk Díky za podporu Ted už to dopadnout musí V 13. 5. 2024 v 22:42, Maxel napsal: Jedině snad, kdybys pouzdro cuknul na 40mm. Ale to myslim nehrozí Jinak se mi líbí tak, jak jsou. Takže úprav netřeba. Díky To teď určitě nehrozí to by bylo úplně nové pouzdro, luneta , dýnko , a další věci . Vlastně nové hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 15. května Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května Je tu nový týden a to znamená že projekt pokračuje. Jen ne tak jak bych chtěl. Musel jsem o týden odložit vyřezání ručiček protože nebyla volná kapacita na frézce na které se bude nejdříve frézovat polotovar. Přesně tohle je důvod proč už výroba běží. Stále mám tři týdny náskok takže jsem v klidu. Taky čekám na DLC povlak na datumový věnec. Hned jak bude chci ho dodělat. V mezičase si připravuji různé doplňky jako pořadače do šuplíků, krabičky na ciferníky a další věci co půjdou na DLC povlak. Na tohle rád používám 3D tisk a dnes mě navždy opustila moje stařičká tiskárna. Už je na cestě nová dost se na ni těším. Pro ty co zajímá 3D tisk měl jsem Ender V3 a na cestě je Bambu Lab A1. Vybíral jsem mezi Průšou a Bambu a ta pro mě jednoznačně vyhrála. Taky mám na celnici balíček z Anglie kde je první várka kupovaných věcí na hodinky. Hlavně skla a těsnění. Objednal jsem různá těsnění na korunku a s tímhle chci ještě udělat několik pokusů. Prostě tenhle týden musím čekat, čekat a čekat. Chci taky začít trochu točit krátká videa na sociální sítě a pro ty co nemají fb je dám i na youtube. Nečekejte nic extra ale krátké video je někdy lepší než sto fotek. Zde přidávám první, nové organizéry do šuplíků . Co vypadá slibně je výroba karbonu v CZ. Už je objednaná první deska. Doufám že bude dobrá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se