Přejít na obsah

Hodinky PROVOKE

Doporučené příspěvky

Máme tu další týden a to je vhodný čas si udělat malou rekapitulaci. 

Minulý týden jsem měl cíl mít hotové všechny věci ze soustruhu ale to se úplně nepovedlo. Výroba dýnka z druhé strany byla poměrně náročná protože nebylo skoro za co upnout a tak se musel vymyslet a vyrobit nový přípravek. Soustruh finišuje právě teď už doděláváme jen pár drobných dílů. 

Velká akce byla výroba ručiček. Dílu ze kterého jsem byl u minulého projektu fakt nešťastný. Předchozí zkušenosti (pravým názvem bych to nazval nekonečnou sérií nepovedených pokusů), se mi povedlo zužitkovat a na první dobrou mám krásné ručičky. Moje nadšení bylo ohromné! 

Do finiše se mi povedlo dostat i ciferníky zítra ráno si je jedu vyzvednout na povrchovou úpravu. Protože jsem tvor hodně netrpělivý složil jsem si cifr a ručky bez povrchové úpravy a dal je to pouzdra. Vypadá to super. Na cifru a na ručkách zbývá jen luminiscence a tam si celkem věřím. Mám několik hodin zkušeností z youtube 😄 

Každý díl nebo výrobní operace je v téhle fázi opravdu velký krok k hotovým hodinkám a ted už nevidím důvod proč by se to nemělo povést. Tak snad se nepletu. 

Abych jen nepsal přikládám dvě fotky. Omluvte kvalitu takhle malé díly se telefonem špatně fotí. 

8e0343af-c4d4-4013-ac8a-c408f546c37d.jpg

47e80d44-8bcc-4e05-96a5-3eaccb2048f8.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, Lamiczka napsal:

A kde máš fotku těch na rychlo poskládaných hodinek - cifr a ručky bez povrchovky v pouzdře. Tohle je nehezký od tebe, takhle napínat :D

Ještě budu chvilku napínat 🙂 Na dnešek tu mám fotku dalšího hotového dílu. Předposlední co chyběl ze soustruhu. 

8FDC94A9-D355-402F-A6E1-C4F84634E87C.jpeg

Odkaz ke komentáři

I když se zde nic neděje u mě v dílně to vypadá úplně jinak. Čeká mě poslední operace a to je černění dílů a pak finální montáž. Samozřejmě jsem nevydržel čekat a “načernil “ jsem díly lihovou fixou 😃. Ten pocit je nepopsatelný. První nasazení vlastnoručně vyrobených hodinek…. Paráda. Sázka na karbon a titan se vyplatila. Hodinky mají hmotnost 44,5 gramu. 

IMG_0482.jpeg

IMG_0483.jpeg

Odkaz ke komentáři

když koukám na to dýnko, vybavím si pohádku co vyprávěl doktor Plzák ... o princovi, co měl místo pupíku šroubek, přišla princezna, povolila šroubek a princovi ... tak držím tomuhle projektu palce, ať nedopadne jak ten princ. 

Mimochodem, k čemu je ten středový Šroubek resp matička ?

Upraveno uživatelem Lukyn77
Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, Lukyn77 napsal:

když koukám na to dýnko, vybavím si pohádku co vyprávěl doktor Plzák ... o princovi, co měl místo pupíku šroubek, přišla princezna, povolila šroubek a princovi ... tak držím tomuhle projektu palce, ať nedopadne jak ten princ. 

Mimochodem, k čemu je ten středový Šroubek resp matička ?

Ten šroubek je poměrně zásadní věc. Ale o něm prozradím víc až později 😉

Odkaz ke komentáři

Další den v práci. Teď už zbývá jen počkat na černění. Taky jsem konečně sehnal na dýnko lepší šrouby. Na křížový šroubovák to nebylo úplně dobré. A dokonce budou i ty šrouby z titanu. 

IMG_0486.jpeg

Odkaz ke komentáři

Přípravek na lisování ručiček. Na minuly projekt jsem koupil na internetu přípravek na ručičky ale když přišel bylo to velké zklamání. Byl to hnus. Rez, oloupaná barva prostě vše špatně. Vyhozených padesát liber… Čtyři roky ležel zapomenutý v krabici. Když jsem teď řešil jestli koupit nový přípravek který je celkem drahý napadlo mě se podívat na ten co už mám. Změřil jsem jestli jsou tyčky které lisují ručičky kolmo (omlouvám se za neodborný název), a když byli ok přišel čas na restaurátorský projekt 🙂 Celý přípravek jsem rozebral , sundal barvu pod kterou byla hromada tmelu, vše vybrousil, díry a nepřesnosti zadělal tekutým kovem. Co šlo je znova nalakované, co bylo třeba je opravené na soustruhu a nakonec byl čas i na štítek. Nakonec přípravek udělá za padesát liber hodně parády a hlavně práce. Jasně není to Bergeon ale pro mě je to další dilek do skládačky a mám z něj fakt radost. 

IMG_0498.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...