Hasňa Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Jay Dolle, podle meho nazoru jsi skutecne spatny moderator. S prehledem nejhorsi na tomhle foru. Naprosto jsi nepochopil svou roli.
maama Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 (upraveno) To plně souhlasím, tak jak se povedlo dnešním politikům poštvat celý národ proti sobě, tak se to nepovedlo ani komoušům Ať jsem v hospodě, na Chronomagu, na tůře, no prostě kdekoliv, dokonce i s moji rodinou a a začne se o politice, tak je vždycky nějákej průser Takže politiku nebrat" no vidíš. mám podobnou zkušenost, i když ne ze 100%. politiku docela žeru a začínám mít strach, že to není v politicích, ale že se neumíme bavit, respektovat jinej názor. bojím se, že jsme ignoranti a jiný politici by to nezměnili. ty současný toho jen využívaj, o tom žádná. a dokonce si troufnu říct, že za to může TV - debata v ní vyžaduje zkratku, jednoduchost, trivialitu (narozdíl od psanýho slova) a jako následek potřebu mluvících hlav porazit soupeře jakkoliv, klidně i bez argumentů, takže když se to vyeskaluje a divákům to nevadí, přece ty exoty stejně volí, tak i urážkama. a jsme doma Upraveno 14. března 2012 uživatelem maama
montemar Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 (upraveno) asi to sem nepatří... ale... včerejší nehoda autobusu ve švýcarsku... když jsem to četl a zkusil si představit tu hrůzu,... vstoupily mi slzy do očí... ________________________________________________... některá těla těch dvanáctiletých dětí nebylo možno identifikovat... vůbec si neumím představit, co cítí rodiče... já za sebe bych to asi nezvlád... Upraveno 14. března 2012 uživatelem montemar
Jay Doll Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 ... když jsem to četl a zkusil si představit tu hrůzu... Jo, já taky. Chudák řidič. Není nic horšího, než autobusem narazit plnou rychlostí čelně do zdi
vanderB. Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 ad sprosté děti: u nás se sprostě nemluvilo a když jsem šel do školky, tak jsem nevěděl, která bije a jak praví klasik: "Takováto jistá slova se ve školách bohužel nedají vymýtit. Chlapci s čistou myslí a srdcem, ještě skoro děti, rádi a často mezi sebou ve škole mluví o věcech, obrazech a představách, o jakých by stěží mluvili i vojáci, ba dá se říci, že vojáci leccos takového ani neznají a nechápou, co už je známo dětem naší inteligentní a vyšší společnosti. Mravní zkaženost v tom snad ještě není ani pravý vnitřní nemravný cynismus, ale je tu vnějškový cynismus, a ten chlapci namnoze považují za něco znamenitého, vybraného, chlapáckého a hodného následování."
Horhe Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Jo, já taky. Chudák řidič. Není nic horšího, než autobusem narazit plnou rychlostí čelně do zdi Omyl, řidiči je to fuk, páč je kaput. Chudáci rodiče a ostatní pozůstalí.
African Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 asi to sem nepatří... ale... včerejší nehoda autobusu ve švýcarsku... když jsem to četl a zkusil si představit tu hrůzu,... vstoupily mi slzy do očí... To je hrozný, teď jsem na to koukal v bedně Chudáci pozůstalí" Člověk nechápe, že se něco takového může stát a přitom stačí jenom usnout" Kámoš to podělal před pár lety, když jako řidič autobusu otevíral kolu, ona napěněná vystříkla o on hodil autobus ze stráně a zabil malého kluka. Dodnes je s toho mimo a myslím, že bude po zbytek života. Opravdu stačí málo, člověk si to ani nestačí uvědomit a je to v ......
NIGHTinGALE Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Ten autobus je hroznej Když se u převrátil v roce 2003 u Nažidel, tak bylo "pouze" 20 mrtvých. A to bylo v mnohem vyšší rychlosti.Teď to vypadalo na první pohled méně hrozně a přitom takovej masakr
montemar Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 To je hrozný, teď jsem na to koukal v bedně Chudáci pozůstalí" Člověk nechápe, že se něco takového může stát a přitom stačí jenom usnout" Kámoš to podělal před pár lety, když jako řidič autobusu otevíral kolu, ona napěněná vystříkla o on hodil autobus ze stráně a zabil malého kluka. Dodnes je s toho mimo a myslím, že bude po zbytek života. Opravdu stačí málo, člověk si to ani nestačí uvědomit a je to v ...... jen jednou v životě jsem byl blízko něčeho takového.. auto vedle silnice, obrácený na střeše, byla vidět dětská sedačka a právě přistával vrtulník.. to m r a z e n í, který jsem tenkrát měl, cítím ještě teď, když o tom píšu...
yed69 Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Jak se ale můžou utrhnout při nárazu sedačky autobusu? Prý byly ty děti připoutané, ale i tak to nestačilo. Asi by se mělo něco zněnit v pravidlech pro konstrukci takovýhle vozidel...
philipmorris Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Jak se ale můžou utrhnout při nárazu sedačky autobusu? Prý byly ty děti připoutané, ale i tak to nestačilo. Asi by se mělo něco zněnit v pravidlech pro konstrukci takovýhle vozidel... tady mas vysvetleni, byl to v podstate celni naraz, s tim se u busu nepocita, ani se to nezkousi v ramci NCAP..
yed69 Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 tady mas vysvetleni, byl to v podstate celni naraz, s tim se u busu nepocita, ani se to nezkousi v ramci NCAP.. Aha. Tak od včerejška už konstruktéři v Evropě počítat s čelním nárazem autobusu nejspíš budou.
jirka404 Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Jak tak čtu, tak oni ty luxusní autobusy jsou takové skládačky bez přesně daných pravidel. Každý si montuje co chce. Pěknej bordel. A do dvoupatráku raději nelézt ani ve městě . To je skoro stejné, jako když si na dvorku smontuju Lambo .
philipmorris Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 (upraveno) Kdyby tam nebyl ten Pannenplatz, tak by autobus chvilu drhnul zed a rozhodne by se takhle nerozstrelil. Nebo kdyby aspzon nebyla ta stena kolma na steny tunelu, ale postupne sikmo, tak by si to s tim busem tak popohodilo, ale nebylo by to takhle strasny. Prusvih je ten celni naraz. Na druhou stranu, jestli to byl mikrospanek, mohlo se mu to stat na moste, spadnout z mostu a byli by mrtvy vsichni. Je to hrozny, ale neda se tak nejak pocitat se vsim, z lidskyho hlediska je to priserny, ze statistickyho je pravdepodobnost celniho narazu autobusu do betonove zdi docela mala. Loni tusim nejakej bus napral do sloupu mostu, v Nemecku, uz si nevzpomenu, kolik tam bylo mrtvych.. edit: tak sem to nasel - autobus vs. most Upraveno 14. března 2012 uživatelem philipmorris
Jay Doll Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 Aha. Tak od včerejška už konstruktéři v Evropě počítat s čelním nárazem autobusu nejspíš budou. Nebudou, to není opomenutí, to je schválně. Kdyby se stavěly autobusy (a co si budeme povídat, i osobní auta) aby vydržely čelní náraz v 80 km/h do betonové zdi, tak by vypadaly úplně jinak a hlavně stály násobně více. To prostě není technicky možné. Letadla se taky nebudou stavět tak, aby přežily pád na zem z kilometrové výšky. Hlavně se poutejte, nejvíc vážnějších nehod je způsobeno pádem do příkopu a tam vás zachrání pásy.
Ludwig Wittgenstein Odesláno 14. března 2012 Nahlásit Odesláno 14. března 2012 (upraveno) Jak se ale můžou utrhnout při nárazu sedačky autobusu? Prý byly ty děti připoutané, ale i tak to nestačilo. Asi by se mělo něco zněnit v pravidlech pro konstrukci takovýhle vozidel... Už jsem o tom někde tady psal. Jednu nehodu autobusu na D1 mám taky za sebou. Cca před 8 lety nebo tak nějak. Řidič asi usnul nebo infarkt, to už nikdo neví, a vrazil s náma kousek od Brna při zapnutým tempomatu (90 km/h), do rozjíždějícího se náklaďáku s panelama. Ten jel v ten moment tak 30 km/h. Řidiče v tý jejich šachtě u země jak seděj dostaly ty panely, ale jinak naštěstí jen zlomeniny a tak a tuším jedna paní těžce. Nicméně spousta sedaček byla urvaná. Nějakej mohutnej ostravák zramoval po nárazu cca 3 řady před sebou. Já jsem byl ve čtvrtý řadě a pamatuju si akorát, že sedím a pak najednou ležím pod urvanejma sedačkama. Měl jsem štěstí a odnes to jen rozbitým kolenem a hubou. Na fotce to tak možná nevypadá, ale největší paseku udělaly vevnitř právě ty sedačky. Jo a taky už bych si nikdy nesed za ty zadní dveře. Nějaká paní po nárazu spadla do tý výstupní šachty na schody a byla celá polámaná... EDIT: našel jsem k tomu starej článek. Jinak ty děti komentovat nebudu, protože si prostě ani nedokážu představit, jak jsou na tom pozůstalí. Upraveno 14. března 2012 uživatelem Ludwig Wittgenstein
Peta-Biker Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Odesláno 15. března 2012 Už jsem o tom někde tady psal. Jednu nehodu autobusu na D1 mám taky za sebou. Cca před 8 lety nebo tak nějak. Řidič asi usnul nebo infarkt, to už nikdo neví, a vrazil s náma kousek od Brna při zapnutým tempomatu (90 km/h), do rozjíždějícího se náklaďáku s panelama. Ten jel v ten moment tak 30 km/h. Řidiče v tý jejich šachtě u země jak seděj dostaly ty panely, ale jinak naštěstí jen zlomeniny a tak a tuším jedna paní těžce. Nicméně spousta sedaček byla urvaná. Nějakej mohutnej ostravák zramoval po nárazu cca 3 řady před sebou. Já jsem byl ve čtvrtý řadě a pamatuju si akorát, že sedím a pak najednou ležím pod urvanejma sedačkama. Měl jsem štěstí a odnes to jen rozbitým kolenem a hubou. Na fotce to tak možná nevypadá, ale největší paseku udělaly vevnitř právě ty sedačky. Jo a taky už bych si nikdy nesed za ty zadní dveře. Nějaká paní po nárazu spadla do tý výstupní šachty na schody a byla celá polámaná... EDIT: našel jsem k tomu starej článek. Jinak ty děti komentovat nebudu, protože si prostě ani nedokážu představit, jak jsou na tom pozůstalí. Když už teda pojedu autobusem, kde si mám teda sednout? Já jen, ať jsem připraven. Jinak, ta zpráva mě docela zarmoutila, opravdu je to velké neštěstí
Petr_P Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Odesláno 15. března 2012 Kdyby se stavěly autobusy (a co si budeme povídat, i osobní auta) aby vydržely čelní náraz v 80 km/h do betonové zdi, tak by vypadaly úplně jinak a hlavně stály násobně více. To prostě není technicky možné. Letadla se taky nebudou stavět tak, aby přežily pád na zem z kilometrové výšky. Hlavně se poutejte, nejvíc vážnějších nehod je způsobeno pádem do příkopu a tam vás zachrání pásy. Je to kruté, ale v principu je to tak. A dokonce je to ještě horší. Čím více by byl takový autobus pevnější/tužší, tím více by se šokové energie při prudkém zastavení o zeď přeneslo na naše tělo. A na jednu věc evoluce v našem případě nemyslela. Že někdo bude urychlovat naši hlavu, ale spinální (páteřní) systém nechá pozadu. Kdo chce, může pozorovat dynamiku plného čelního nárazu autobusu do betonové stěny na následujícm videu ze zkoušek. Rychlost je "jen" 56 km/h (35 mph), což je dnes standardní čelní nárazová rychlost při crash-testech. Na záběrech figurín cestujících si všimněte, co se děje s tělem při různých hmotnostech a rozměrech (muž, žena i dětě), či jaký vliv mají bezepčnostní pásy. A hlavně sledujte, co se děje s hlavou. Už asi víte proč Vám na palubě letadel říkají při bezpečnostní instruktáži, že při havárii se máte hluboce předklonit. Varování: obsahuje drastické záběry! http://www.youtube.com/watch?v=2gvuGeRNHMU
montemar Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Odesláno 15. března 2012 to video je drsný.. člověk si udělá představu, jak to asi vypadalo. i když, ten belgickej bus jel pravděpodobně téměř 2x rychleji...
svijanskymaz Odesláno 15. března 2012 Nahlásit Odesláno 15. března 2012 Ńastvalo ma ze neznasam Sivakovcov.....Mrzi ma to,hambim sa,ale bohuzial s tym nedokazem bojovat.....
Doporučené příspěvky