Foundryman Odesláno 4. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2011 Jo, já tě tím oslovením nechtěl urazit, takže se omlouvám Jen by mě zajímalo, jaký má tedy to sčítání smysl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 4. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2011 Prave me nastvalo, ze se tu zase objevily krasne hodinky, ktere jsem byl pripraven vzit, a zase jsem druhej... Proc jsem vzdycky druhej? Ctvrtej, to bych pochopil. Ale druhej, kua??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 4. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2011 Jo, já tě tím oslovením nechtěl urazit, takže se omlouvám Jen by mě zajímalo, jaký má tedy to sčítání smysl? Tak třeba tady máš jednu z odpovědí http://www.czso.cz/sldb2011/redakce.nsf/i/prorektor_fischer:_data_ze_sldb_jsou_pro_nas_nezastupitelna A na té adrese je jich více. Ovšem Ty máš jasno už předem, jak jsem pochopil z Tvých předchozích příspěvků. Nejlepší je o něčem nic nevědět ale vědět, že to je na h...o . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 4. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2011 Prave me nastvalo, ze se tu zase objevily krasne hodinky, ktere jsem byl pripraven vzit, a zase jsem druhej... Proc jsem vzdycky druhej? Ctvrtej, to bych pochopil. Ale druhej, kua??? Jak uz kdysi "zpival" Leos - "..lepsi je bejt druhej, nez treti.." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 4. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2011 (upraveno) Jo, já tě tím oslovením nechtěl urazit, takže se omlouvám Jen by mě zajímalo, jaký má tedy to sčítání smysl? Vždyť v pohodě Psal jsem to hlavně proto, aby bylo jasné, že se tím neživím, tudíž nejsem příliš zaujatý Je fakt, že jednu dobu jsem i věřil, že mě to živit bude, ale to už je dávno Pár spolužáků u toho ovšem zůstalo a pořád to vnímám jako zajímavou práci. Smysl SLBD je především v poskytnutí aktuálních a komplexních údajů o obyvatelstvu, kokrétně zde (strana 14 a 15) Já samozřejmě chápu, že pro spoustu lidí, jsou tyto informace zbytečné a tudíž považují za zbytečné celé sčítání, což je zřejmě celé jádro problému. Upraveno 4. února 2011 uživatelem Chorche Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 4. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2011 (upraveno) Štve mě, vlastně obecně, nejen dnes, jak se tu rozmozhla "zednická mluva" s výrazy nejhrubšího zrna, off-topicy v prodejních vláknech, totální off-topicy ve vláknech ostatních a nakonec to je korunováno "kamenováním" různých jedinců dle aktuálního výběru a kdo si zrovna naběhne ... Upraveno 4. února 2011 uživatelem rorda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 4. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2011 (upraveno) Jak uz kdysi "zpival" Leos - "..lepsi je bejt druhej, nez treti.." Ty mi dneska dáváš Nejdřív luxusní fotky Brejtlí a teď Leoš... Ale ten pocit chápu, pár dobrých koupí už jsem tady prošvihl a ten pocit je na zbláznění. Třeba tady Foundryman mi kdysi vyfoukl Junkersy Upraveno 4. února 2011 uživatelem Chorche Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 4. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2011 Štve mě, vlastně obecně, nejen dnes, jak se tu rozmozhla "zednická mluva" s výrazy nejhrubšího zrna, off-topicy v prodejních vláknech, totální off-topicy ve vláknech ostatních a nakonec to je korunováno "kamenováním" různých jedinců dle aktuálního výběru a kdo si zrovna naběhne ... To ano, často se to tu velmi vzdaluje myšlence fóra gentlemanů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 4. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2011 Jojo, zivot je boj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 Tak třeba tady máš jednu z odpovědí http://www.czso.cz/s..._nezastupitelna A na té adrese je jich více. Ovšem Ty máš jasno už předem, jak jsem pochopil z Tvých předchozích příspěvků. Nejlepší je o něčem nic nevědět ale vědět, že to je na h...o . Víš, já jsem pevně a hluboce přesvědčen o tom, že stát by se měl starat pouze o bezpečnost občanů, právní rámec a o ochranu soukromého vlastnictví. Stát by rozhodně neměl vytvářet nějakou "zemědělskou politiku", "vysokoškolskou politiku", "kulturní politiku" atd. atd. S tím si lidé docela dobře poradí sami, jako si poradili nějakých 2000 let. Veškeré činnosti státu nad rámec jmenovaných jsou pouze házením peněz do bezedné žumpy, výsledky můžeme sledovat v posledních letech takřka v přímém přenosu. Mně se tak nějak příčí, tyhlety zrůdnosti ještě poskytováním dat podporovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 Ty mi dneska dáváš Nejdřív luxusní fotky Brejtlí a teď Leoš... Ale ten pocit chápu, pár dobrých koupí už jsem tady prošvihl a ten pocit je na zbláznění. Třeba tady Foundryman mi kdysi vyfoukl Junkersy Mimochodem, Junkersy mám právě na ruce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 Mimochodem, Junkersy mám právě na ruce Ty je fakt pořád máš? No, to je dobrý. Tak ať dobře slouží Teď jsem si všiml, že místo SLDB, jsem v zápalu diskuze všude psal SLBD, to jsem kus blbce, to mým příspěvkům určitě přidá na váze Abych to za sebe nějak uzavřel, je zcela něco jiného dívat se na SLDB čistě jako na zdroj dat (což je můj pohled) anebo to politizovat, což samozřejmě může přinést úplně jiný pohled na věc, pak je to na jinou diskuzi a myslím, že v určitých bodech bychom se i shodli, to už je totiž otázka toho, jak je s daty nakládáno a co si z nich kdo vezme. Ale politika na fórum nepatří, toho se budu držet. Já prostě tvrdím, že jako zdroj dat to má smysl. Což je také tím, že jsem se vždy setkal pouze s lidmi, kteří tato data využívali k studijním potažmo vědeckým účelům, nikoliv politickým. Ono s tím, co byrokracie a politici z dat udělá, ti lidé, kteří je zpracovávají a využívají k výše zmíněným účelům, celkem nic nezmůžou. A jsme zase u zneužitelnosti a tak pořád dokola Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 A jsme u toho - vsadím gatě, že dat bude zneužito v neprospěch platícího obecenstva, proto se to sčítání dělá. Kvůli pár vědátorům by se nikdo neunavoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 A jsme u toho - vsadím gatě, že dat bude zneužito v neprospěch platícího obecenstva, proto se to sčítání dělá. Kvůli pár vědátorům by se nikdo neunavoval. No a takovýhle názor beru, bohužel tady zazněla spousta jiných, které neměly ani hlavu, ani patu ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 Já myslím, že se to zbytečně dramatizuje. Myslím, že všude je o nás na internetu tolik dat (a někteří jedinci na sebe práskají dokonce sami pomocí "držkoknih") takže těch pár dat navíc nevím, k čemu by se dalo zneužít. Navíc jsme na světě poměrně malou chvíli a za 50 let po nás a našich datech neštěkne ani pes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chorche Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 (upraveno) Já myslím, že se to zbytečně dramatizuje. Myslím, že všude je o nás na internetu tolik dat (a někteří jedinci na sebe práskají dokonce sami pomocí "držkoknih") takže těch pár dat navíc nevím, k čemu by se dalo zneužít. Navíc jsme na světě poměrně malou chvíli a za 50 let po nás a našich datech neštěkne ani pes Ano, dramatizuje se to velmi zbytečně. Ale pořád chápu argumenty o zneužitelnosti více, než argumenty o zbytečnosti. Nicméně, nekažme si víkend, řečeno už bylo dost. Upraveno 5. února 2011 uživatelem Chorche Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 Navíc jsme na světě poměrně malou chvíli a za 50 let po nás a našich datech neštěkne ani pes Todle je myslenka hodna mystika ... proc se tu v tom slzavem udoli lopotit, kdyz vsechno stejne odvane cas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 Přesně tak, je potřeba si dělat radosti a zrovna tak ji rozdávat, konspirační teorie přenechám jiným Možná to bude tím, že se zabývám astronomií, kde je lidský život malý časový záblesk a v porovnání stáří Země versus trvání technické civilizace je to jako 24 hodin versus jedna tisícina sekundy, tedy vědecky řečeno, naprosto nevýznamné v rámci chyby měření. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 Pár prodejních vláken a v nich se vesele diskutuje a mrskají off-topicy ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2011 Ano, dramatizuje se to velmi zbytečně. Ale pořád chápu argumenty o zneužitelnosti více, než argumenty o zbytečnosti. Nicméně, nekažme si víkend, řečeno už bylo dost. ale ono to je zbytecne. stat vsechny udaje ma. o poctu obyvatel. vi presne kdo se kde narodil, kdo kde zemrel, kdo kde bydli...vsechno tu bylo receno. jelikoz se mi nechce platit pokuta, tak to vyplnim. ale je to ZBYTECNE. k te anonymite. pokud chci vyplnit formular na netu, tak PRY musim pockat az co mi prinese scitaci komisar a tam bude nejaky kod, ktery zadam. proto si myslim, ze to neni anoonymni. protoze kdyby bylo, tak kdyz tam clovek vyplni kraviny, tak CSU nezjisti, kdo to vyplnil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky