Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Jasně, jak často bouráš do betonové zdi?

Je to stejne validni otazka, jako jak casto bouras se svym Hummerem do americkeho skolniho autobusu... :)

A airbag autobus podle me nema spis proto, ze kdyz uz dojde k takove srazce, aby melo smysl jej vystrelovat, tak ma ridic hlavu rozsmelcovanou o ten predmet, ktery byl vterinu predtim asi 3 metry pred autobusem...

Co tim chci rict - uz v 60. letech v USA dokazali vyvinout auta s tak pevnym ramem, ze bez uhony prezila pad ze skaly na cumak... Nicmene logicky se veskera energie pri narazu prenasela na posadku. Nerozbil sis tedy nos o zkroucenou palubku, ale zato se Ti v lepsim pripade urvaly plice, v horsim i hlava... Nic moc...

Dokonala bezpecnost neexistuje, ale osobne bych se asi prave z hlediska Tebou zminovane pravdepodobnosti ruznych limitnich situacich sveril do rukou radsi rozumne velkemu autu s modernimi prvky pasivni bezpecnosti a dobre resenymi deformacnimi zonami, ktere zmirnuji dopad energie narazu na posadku (rekneme MB S-Klasse), pred 26-tunovou Karosou... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z mého pohledu většina nehod na silnici vypadá tak, že se buď někde auta ťuknou při malé rychlosti a nebo třeba dojde k větší srážce dvou vozidel. I čelní srážka autobusu s autem však vypadá pro autobusáka velmi přívětivě, na rozdíl od osazenstva v autě. Průšvih je když autobus třeba sjede do příkopu, ale tam ti airbag stejně nepomůže. Nárazy do pevné překážky, navíc čelně kolmo, jsou hodně raritní.

A když srovnám pohodlí S-Klasse třeba s top modelem Mercedesu Travego, tak já osobně bych volil autobus. Má příjemnější podvozek :)

Odkaz ke komentáři

To mas, samozrejme, pravdu.

Ovsem nasledky celni srazky jsou spis nez na pevnosti nebo rychlosti prekazky zavisle na jeji poloze vuci posadce...

A tam mas recht - mnohem mene prekazek je ve vysce posedu autobusaka, nez ve vysce ridici osobniho vozu.

Na druhou stranu, kdyz uz k necemu dojde "ve Tve rovine", staci tomu autobusakovi, obrazne receno, papirova prekazka pro lethalni nasledky...

A dalsi vec - s autobusem se v Praze blbe parkuje. :D

Nic, omlouvam se za off-topic. :cheers:

Odkaz ke komentáři

Ještě k těm crash testům - známej koupil manželce Smarta, protože na základě reklamní kampaně usoudil, že to je stejně bezpečné auto, jako jako Mercedes třídy C. Když viděl tohle video, tak pochopil, že hmotnost ničím nenahradíš.

Jo, dobrá je čtyřicátá sekunda - jak ten znak Mercedesu odlétá do dáli. Být u toho, člověk by možná přišel o skalp.

Odkaz ke komentáři

To NightinGale: To je právě to, proč bych takové miniaturní autíčko nechtěl nikdy ani zadarmo, protože když k něčemu dojde, tak nemáš šanci" Pamatuji si na hodně lidí, kteří to nerozdýchali právě kvůli miniaturním rozměrům auta" A jestli kolega věřil té bezpečnosti s třídou C, tak jsem tak naivního člověka už dlouho nepotkal :sad01_anim:

Odkaz ke komentáři

Ještě k těm crash testům - známej koupil manželce Smarta, protože na základě reklamní kampaně usoudil, že to je stejně bezpečné auto, jako jako Mercedes třídy C........

To NightinGale: To je právě to, proč bych takové miniaturní autíčko nechtěl nikdy ani zadarmo, protože když k něčemu dojde, tak nemáš šanci" ....... A jestli kolega věřil té bezpečnosti s třídou C, tak jsem tak naivního člověka už dlouho nepotkal :sad01_anim:

Bez urážky: Já jen jestli náhodou nejste tak trošku naivní spíš vy dva, že? :whistle: :lol2:

Odkaz ke komentáři

To lib: :guitar: Dnes jsem trochu pomalejší, zjistil jsem to dle toho, že jsem jel na noční lyžování, kde jsem byl nesčetněkrát tuto zimu, ale nelyžovalo se, jelikož noční je úterý, čtvrtek, sobota :D Tak mě omluv, ale tebe také nechápu, asi jsem o něco přišl,nebo mám jen blbej den, pomůžeš mi?

Odkaz ke komentáři

Mě už to neštve, mě už to s..e. Omlouvám se slabším náturám za výraz, ale kdyby to šlo, tak použiju i silnější. Nevím, jestli to je všechno způsobeno jenom tím, že jsem celý život ve všem "Pechvogel" a nebo si tu někdo zainteresovaný četl mé výlevy a začal zkoušet, co všechno vydržím...

O víkendu jsem mluvil se sestřičkou a říkal jsem, že se jen bojím, koho mi sem dají- třeba nějakého cigána po rvačce nebo feťáka. Já to snad tím dotazem přivolal. Bylo mi ale odpovězeno, že se nemusím bát, že k slušným lidem takové typy nedávají a že místa je na oddělení dost.

Nicméně hned v pondělí jsem jednoho spoluobčana dostal, to jsem už psal. Měl infekci v noze, na pohled nic moc. Ale určitě nic závažného, když ho dali ke mně na pokoj, který má 3x denně převazy otevřené rány na celém stehně. Navíc o "nezávadnosti" jeho infekce mne včera přesvědčila i sestra, která patlala ty jeho boláky nějakou zinkovou mastí a pak se bez výměny rukavic vrhla na můj převaz. Nejen že nepoužila nové rukavice, ale při sundavání přiložených polštářků na ráně si nevzala ani pinzetu. Pak mi tím zakváceným chumáčem začala vysávat krev v ráně takovým tlakem, že mi vyhrkly slzy bolestí. Nadzvedla se i jakási mřížka, kterou mám v ráně (říkám tomu perlinka) a chtěla ji rukama dát jinak, tak za ni neskutečně tahala a po chvíli řekla: "No jo, vono mi to nejde, vono to je přišitý". Pak mumlala něco ve stylu, že se mi ta rána vůbec nečistí a že je to hnus. nevím, jestli si přečetla, co má se mnou dělat a co mi je, ale pochybuji. V ráně mám totiž týden starý kožní štěp a jen doufám, že ho ta její odbornost nestrhla...

Další pohroma přišla v noci - byl přivezen na "můj" trojlůžkáč další rom, tentokrát ale echt hroznej a z ghetta - vožralej, zbitej, špinavej, zarostlej - prostě typickej homeles. Celou noc vykřikoval ze spaní, pravděpodobně byl ve snu někde na lupu a pak se rval (podle výrazů). Pohled na něj ráno mi vyrazil dech - tvarem lebky a celkovou vizáží člověk neandrtálský. Bohužel i chováním - základní civilizační návyky nula (kapesník, WC a prkénko, mýt si ruce atd.). Jediná známka moderní doby na jeho těle jsou otřesný kerky ala Bělušice (nápravné zařízení v SČ). Tvrdí, že má otřes mozku ale po neurochirurgickém vyšetření konstatovali - jako vždy, do zítřka vyspat z opice a vyhodit, je to známá firma.

Já už na to ale psychicky nemám a řekl jsem, že žádám o nadstandard. Raději si zaplatím 600,- Kč za den než tohle. Doktoři se mi snaží namluvit, že to jinak nejde, že je plno, ale výraz některých sester je jasný a já jdu pryč. Sice nevím proč já, který celý život platí poctivě daně, ale je to tak. Nejsem žádnej "kulich", ale zaplatím si jako oni a chci mít klid.

Abych ale snad nezapomněl, kde jsem, tak mi v osm ráno nedali prášky včetně antibiotik, až v 10 po mém upozornění...

Omlouvám se, pokud to vše nedává smysl a pokud to vyznívá jako nadávání na zdravotnictví. Většina personálu je ochotná a příjemná, ale těch cca 30%, co jim pověst kazí, pak člověku totálně změní pohled na ostatní jako celek...

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...