Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Protože nejčastějším důvodem "přestěhování" do Prahy a zejména do Office Housu je únik před FÚ. Pokud mám firmě půjčit peníze, je to pro mě dost důležité kritérium nesolidnosti.

Tyhle firmy často při žádosti o úvěr ani netuší, proč je banky odmítají. Ale dobře jim tak.

Ono ale to ,,nejčastěji" neznamená vždycky ,,pokaždé". Pokud na základě šetření Fú dojde ke spravedlivému rozhodnutí, nic proti tomu, ale pokud kvůli tomu nějakej chudák bude na každé jednání s úřadem muset jezdit 200 kilometrů, budu naprosto chápat jeho rozhořčení a třeba i rozhodnutí přestěhovat firmu jinam a kapitál vyvést  tamtéž. Už mě to tady taky krká :smoke:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z firmy, která má sídlo v Praze a funguje třeba v šumperku mam stejnej pocit jako z člověka co má trvalej pobyt na městskym úřadě

Takový pocit se dá pochopit, ale nemá nic společného s tím, že mi stát chce bránit ve svobodném rozhodnutí, kde budu mít sídlo své firmy.

Odkaz ke komentáři

A co v situaci kdy dostanu vyhazov z práce a rozhodnu se začít podnikat? Bydlím řádně v nájmu a mám po dobu nájmu tamtéž trvalý pobyt, ale tam si nemohu nechat zřídit sídlo firmy, pronajmu si provozovnu, tam mi majitel nepovoluje mít sídlo firmy, a co teď?

Sídlo mít musím a virtuální adresa je jediné možné řešení.

Ovšem neobhajuji darebáky co přes x fiktivních firem dělají kdoví co, ale co má udělat člověk z příkladu výše? Jít místo toho na pracák?

Odkaz ke komentáři

My jsme malé město a většina z našich rádoby podnikatelů je registrováno v Praze a to z jediného důvodu, vyhnout se kontrolám. Proč se chce někdo vyhnout kontrole? Protože pravděpodobně podvádí. Nepamatuji, že by nějaká z těchto firem měla kdy kontrolu, naše firma registrovaná v našem regionu 3 kontroly za posledních deset let. Podnikáme poctivě, takže vždy v pořádku. Za mě palec nahoru, mělo to tak být od začátku a byl by klid. A mám dojem, že se konečně proválí halda podvodů :-)

Odkaz ke komentáři

jj taky mi to přijde jako nesmysl stejně jako zákaz kouření v restauracích.. prostě bych výrazně rozšířil počet úředníků a všechny ty firmy podrobil hloubkový kontrole a bez mazlení bych napařoval pokuty.....

a pak si zas začnou stěžovat ty pro který je to buržoázní buzerace ze strany úřadů ...

Odkaz ke komentáři

Kluci, řekněte mě jedinej důvod, proč by jste měli být na Fú v Praze, když budete podnikat a mít sídlo firmy v Olomouci ? Já to nechápu....

Žádný takový důvod přece není. Ale pokud podnikám a mám sídlo společnosti v Praze, jaký je důvod jezdit na finančák do Budějovic? Protože někdo jinej se dopouští podvodů a stát nemá sílu ho zkontrolovat? Tohle prostě nechápu já.

Odkaz ke komentáři

Ano, to je prostě ten důvod, aby nepřišla kontrola :-) všichni brečí, jak se tady krade ve velkým, ale když se proti tomu začnou dělat nějaká opatření, tak hle, stěžujeme si, že nám berou lidská práva' samozřejmě mě berte s rezervou, protože víme co se v našem státě děje za věci a kdo tu krade nejvíc :-)

Odkaz ke komentáři

tak straspole tohle je samozřejmě jasný, a chápu to i u svobodných povolání a u firem co pracují se vzduchem ( tedy bez hmotných věcí) ale pokud mam fotovoltaiku v brně bydlim v ostravě a firmu mam napsanou v Praze tak tady něco lehce páchne..a to ještě není jediná firma na danýho člověka kupříkladu..

Odkaz ke komentáři

Pricina je samozrejme o 5 levelu jinde, kdyby byly jednoduse postavene nizke dane, tak by neslo delat uniky a nestalo by to za to. FU by mohl mit polovinu lidi a stihali by vsecko v pohode.

Akorat ze to nikdy neprojde, protoze v tyhle zemi je vetsina deprivantu - a v parlamentu dokonce 99%

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...