geometr Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Jsem zvědavej, jak to budou delat. Jinak bohužel příčinou tohoto fenoménu je zřejmě náš daňový systém, kterej takovým zásahem bude zase o něco dražší. Takže, co to třeba zkusit jinak.
straspol Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Stále se stupňujíci buzerace všeho druhu... http://ekonomika.idnes.cz/firmy-jez-sidli-v-praze-a-podnikaji-jinde-urad-prestehuje-pey-/ekonomika.aspx?c=A141129_114424_ekonomika_zt#To vypadá jako odsun- potažmo jakési konečné řešení...
geometr Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 No a na víc v době, kdy primátora dělají kde jaký venkovani.
straspol Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 No, tohle mi prijde naprosto OK, spis se divim, ze to trvalo takovy roky..Ono pro spoustu firem je asi docela důležité mít adresu v hlavním městě. Spíš z reklamních důvodů. Taky je to stojí asi nějaké peníze...ne? To že stát má v Praze problém je zkontrolovat má být jejich problém? Proč ??
filo-boxer Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Pokud vim, tak na adrese se nic nezmeni, ta firmam zustane. Jen pro ne bude zodpovedny ten financak, kde firma opravdu fyzicky existuje, ne kde ma nalepku na schrance. Neni treba sirit paniku...
geometr Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Tak to snad můžou poslat kontrolora z toho úřadu, kterej má účtárnu za rohem. Odpovím si: Zřejmě ne, páč zákon je samozřejmě tak perfektně udělanej, že to tak jednoduše nepůjde. Takže se bude ještě někde u firmy evidovat příslušnost k FÚ? Kde? Nebo to nebude verejné? Odpověď asi dává zákon, ale ten teď číst nebudu.
p3k Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Mají to všechno pěkně pohromadě...
Jeremy Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Ono pro spoustu firem je asi docela důležité mít adresu v hlavním městě. Spíš z reklamních důvodů. Taky je to stojí asi nějaké peníze...ne? To že stát má v Praze problém je zkontrolovat má být jejich problém? Proč ??No, z reklamních důvodů... To je podle mě blábol, firmy s pražskou adresou jsou spíš podezřelé. Navíc (v práci anayzujeme firmy), když má firma adresu stejnou jako 200 dalších, tak jsou to zásadní body dolů. A to, že má stát v Praze kapacitní problém a má ho řešit - 100% souhlasím. A to je právě to řešení. Dík za něj! (Ať už je to přenesení sídla na správnou adresu, nebo jen daňového sídla).
baza Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Pokud vim, tak na adrese se nic nezmeni, ta firmam zustane. Jen pro ne bude zodpovedny ten financak, kde firma opravdu fyzicky existuje, ne kde ma nalepku na schrance. Neni treba sirit paniku...A jak budou zjišťovat, kde firma fyzicky existuje? Kde bydlí jednatel? Kde má účetního? A asi na finančácích "na venkove" kontroloři teď houpou nohama, takže těch 40 tis. firem hravě zmáknou.
baza Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 A to, že má stát v Praze kapacitní problém a má ho řešit - 100% souhlasím. A to je právě to řešení. Dík za něj! (Ať už je to přenesení sídla na správnou adresu, nebo jen daňového sídla).Řešení by bylo navýšit v Praze tu kapacitu a ne opět komplikovat život daňovým poplatníkům.Naštěstí je možné proti delegaci se odvolat a případně i následně bránit u soudu.
Jeremy Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Řešení by bylo navýšit v Praze tu kapacitu a ne opět komplikovat život daňovým poplatníkům.Naštěstí je možné proti delegaci se odvolat a případně i následně bránit u soudu.Jako daňovej poplatník budu radši, když se bude víc využívat levnější kapacita v regionech.
straspol Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 (upraveno) No, z reklamních důvodů... když má firma adresu stejnou jako 200 dalších, tak jsou to zásadní body dolů.Proč? Protože jsou v Praze baráky které někdo koupil, upravil z bytových domů na kanceláře a ty se mu vyplatí pronajímat spíš než ty byty? No, odbyt v hlavním městě bývá poměrně velký, proč tam nemít kancelář a sídlo? Není lepší vyházet neschopné úředníky - kdo kdy na úřadech něco řešil, tak ví o čem mluvím- vypsat konkurzy a obsadit místa v Praze lidmi, kteří v práci opravdu pracují..? Upraveno 30. listopadu 2014 uživatelem straspol
Návštěvník Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 No, z reklamních důvodů... To je podle mě blábol, firmy s pražskou adresou jsou spíš podezřelé. Navíc (v práci anayzujeme firmy), když má firma adresu stejnou jako 200 dalších, tak jsou to zásadní body dolů. A to, že má stát v Praze kapacitní problém a má ho řešit - 100% souhlasím. A to je právě to řešení. Dík za něj! (Ať už je to přenesení sídla na správnou adresu, nebo jen daňového sídla).Navíc jestli to správně chápu tak část daní jde do rozpočtu Prahy, místo do místa kde podniká. Jinak ty důvody jsem slyšel z mnoha stran mnohokrát. Mezitím co třeba v MS kraji připadne jedna kontrola fu na přibližně dva roky, v Praze to vycházelo na 100 let v poměru k počtu firem / množství daňových kontrol ( záleží kde)
filo-boxer Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 A jak budou zjišťovat, kde firma fyzicky existuje? Kde bydlí jednatel? Kde má účetního? A asi na finančácích "na venkove" kontroloři teď houpou nohama, takže těch 40 tis. firem hravě zmáknou. To mi je fuk a nezajima me to. Reagoval jsem jen proto, ze sem zase nekdo hodi odkaz na clanek, nikdo si nezjisti fakta a hned se kazdy rozciluje, siri bludy a nadava. Klasika.
filo-boxer Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Proč? Protože jsou v Praze baráky které někdo koupil, upravil z bytových domů na kanceláře a ty se mu vyplatí pronajímat spíš než ty byty? No, odbyt v hlavním městě bývá poměrně velký, proč tam nemít kancelář a sídlo?Uzasne, kolk se v te Praze vleze do jednoho bytu firem! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ilustracni foto...
Jeremy Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Protože nejčastějším důvodem "přestěhování" do Prahy a zejména do Office Housu je únik před FÚ. Pokud mám firmě půjčit peníze, je to pro mě dost důležité kritérium nesolidnosti.Tyhle firmy často při žádosti o úvěr ani netuší, proč je banky odmítají. Ale dobře jim tak. Proč?
FrantisekH Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 z firmy, která má sídlo v Praze a funguje třeba v šumperku mam stejnej pocit jako z člověka co má trvalej pobyt na městskym úřadě
geometr Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 To mi je fuk a nezajima me to. Reagoval jsem jen proto, ze sem zase nekdo hodi odkaz na clanek, nikdo si nezjisti fakta a hned se kazdy rozciluje, siri bludy a nadava. Klasika. On totiž už ten článek, na který je odkaz, stojí informačně za prd. Takže máš pravdu, rozčiluje se zřejmě nad kusými rádoby informacemi. Snad ty mediální výkřiky ani nečíst a brát je jenom jako podnět k tomu, abych si o tom daném problému něco hodnotného našel, pokud mne to opravdu zajímá. Tak vlastně nevím, k čemu nám v daném případě idnes vlastně je. Anebo vím ... :-)
baza Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 To mi je fuk a nezajima me to. Reagoval jsem jen proto, ze sem zase nekdo hodi odkaz na clanek, nikdo si nezjisti fakta a hned se kazdy rozciluje, siri bludy a nadava. Klasika. Klasika je to, že bludy šíří ten novinář co napsal článek. On by si měl zjistit fakta, než něco napíše. Ale když to vydala ČTK, tak proč o tom dál přemýšlet...
Chumpus Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Proč? Protože jsou v Praze baráky které někdo koupil, upravil z bytových domů na kanceláře a ty se mu vyplatí pronajímat spíš než ty byty? No, odbyt v hlavním městě bývá poměrně velký, proč tam nemít kancelář a sídlo? Není lepší vyházet neschopné úředníky - kdo kdy na úřadech něco řešil, tak ví o čem mluvím- vypsat konkurzy a obsadit místa v Praze lidmi, kteří v práci opravdu pracují..?Kancelář tam nemají, pouze sídlo společně s další stovkou firem Fyzicky tam nikdo není. A velké peníze je to nestojí.
Doporučené příspěvky