B.F.G. Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2010 http://www.etanol-85...inove-pumpy-e85 seznam vozů tam je - pokud dobře čtu tak jde o míchání benzínu s ethanolem - ne o prodej jako takový Tak já jsem asi debil, ale v principu, když si koupím auto, tak můžu do nádrže třeba nach.. a každýmu je po tom kulový, ne? Tyjo, je tohle ČR, nebo nějaká ta vyšší Korea? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2010 Tak já jsem asi debil, ale v principu, když si koupím auto, tak můžu do nádrže třeba nach.. a každýmu je po tom kulový, ne? Tyjo, je tohle ČR, nebo nějaká ta vyšší Korea? tak to já nevím - v italii se prej uz nesmi ani jist na ulici - proste jsme v RVHP tak se podle toho musime ridit (pod perinou si jeste klidne uprdnu - samozrejme potichu - soused je svině) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2010 Tak já jsem asi debil, ale v principu, když si koupím auto, tak můžu do nádrže třeba nach.. a každýmu je po tom kulový, ne? Tyjo, je tohle ČR, nebo nějaká ta vyšší Korea? No, např. do dieselu si teoreticky můžeš nalít LTO, protože je to stejný jako nafta, ale LTO má nízkou sazbu SPD, protože je určeno k vytápění a ne k ježdění. Proto je značkováno barvou, aby se to dalo poznat. A je to tak minimálně v celé EU. Tady ten případ ohledně E85 je podle mě pro stát průšvih, protože na pumpy se to nedostane smíchaný s benzínem, lidi to dělají dobrovolně. Pumpař nikdy nemůže kontrolovat, který auto má ten "eko" motor a který ne, takže je v poho. A ty kontroly nádrží u osobáků a případné doplatky SPD - to je podle mě jen takové bubu, než to stát nějak ofigo pořeší. Horší situace nastane, až to pumpaři začnou dávat do benzínu bez vědomí řidičů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2010 No, např. do dieselu si teoreticky můžeš nalít LTO, protože je to stejný jako nafta, ale LTO má nízkou sazbu SPD, protože je určeno k vytápění a ne k ježdění. Proto je značkováno barvou, aby se to dalo poznat. A je to tak minimálně v celé EU. Tady ten případ ohledně E85 je podle mě pro stát průšvih, protože na pumpy se to nedostane smíchaný s benzínem, lidi to dělají dobrovolně. Pumpař nikdy nemůže kontrolovat, který auto má ten "eko" motor a který ne, takže je v poho. A ty kontroly nádrží u osobáků a případné doplatky SPD - to je podle mě jen takové bubu, než to stát nějak ofigo pořeší. Horší situace nastane, až to pumpaři začnou dávat do benzínu bez vědomí řidičů... Teda pořád tomu nerozumím. Takže já si koupím v obchodě mlíko pro psy, vylezu na ulici, začnu ho chlastat a přiskočí ke mě celník a dá mi pokutu, protože to mlíko je pro kočky? Já naiva si myslel, že když si koupím 100L LTO a naliju ho do svýho auta, tak je do toho každýmu ho... Stejně jako když si tam naliju fritovací olej, kterej je přečiž k vaření? Navíc E85 je u benziové pumpy normálně k natankování a nikde není řečeno, že když si koupím benzín u benzinky, tak ho musím vyjet v autě a nemůžu si s ním dělat co chci ne??? Tohle je už na mě fakt moc, co je komu do toho jakej mám motor, já to všechno řádně zaplatil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2010 K tej ekológii. Vo francúzskom dokumentárnom filme Planéta Zem označili používanie bio-pohonných hmôt za obrovskú ekologickú katastrofu s dlhotrvajúcimi následkami. Tak neviem, kto má pravdu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2010 Teda pořád tomu nerozumím. Takže já si koupím v obchodě mlíko pro psy, vylezu na ulici, začnu ho chlastat a přiskočí ke mě celník a dá mi pokutu, protože to mlíko je pro kočky? Já naiva si myslel, že když si koupím 100L LTO a naliju ho do svýho auta, tak je do toho každýmu ho... Stejně jako když si tam naliju fritovací olej, kterej je přečiž k vaření? Navíc E85 je u benziové pumpy normálně k natankování a nikde není řečeno, že když si koupím benzín u benzinky, tak ho musím vyjet v autě a nemůžu si s ním dělat co chci ne??? Tohle je už na mě fakt moc, co je komu do toho jakej mám motor, já to všechno řádně zaplatil. PHM jsou zatíženy vysokou SPD, stát ždíme ty, co jezdí. Pokud má někdo na naftu (LTO) kamna, tak mu tu SPD takovou nenapaří. No a aby se toho nezneužívalo, tak je LTO značeno a kontrolováno. Navíc v ČR ti za LTO napaří SPD jako za naftu a až po doložení "protopení" ti je SPD vrácena. S tou E85 si asi zákonodárci kákli do bot, protože (možná) netušili, že se to dá namíchat s normálním benálem a jezdit na to i s "běžnými" motory. Titanic se potápí, daní se vybírá čím dál míň a tak je snaha si ty záchranný kruhy shánět kde se dá... Jenže jak jsem psal - tady to bude pro stát asi velký problém nějak ukočírovat, navíc až to začnou pumpaři lít do aut bez vědomí majitele... A klidně si dej psí mlíko a kočičí žrádlo, když ti to chutná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2010 PHM jsou zatíženy vysokou SPD, stát ždíme ty, co jezdí. Pokud má někdo na naftu (LTO) kamna, tak mu tu SPD takovou nenapaří. No a aby se toho nezneužívalo, tak je LTO značeno a kontrolováno. Navíc v ČR ti za LTO napaří SPD jako za naftu a až po doložení "protopení" ti je SPD vrácena. S tou E85 si asi zákonodárci kákli do bot, protože (možná) netušili, že se to dá namíchat s normálním benálem a jezdit na to i s "běžnými" motory. Titanic se potápí, daní se vybírá čím dál míň a tak je snaha si ty záchranný kruhy shánět kde se dá... Jenže jak jsem psal - tady to bude pro stát asi velký problém nějak ukočírovat, navíc až to začnou pumpaři lít do aut bez vědomí majitele... A klidně si dej psí mlíko a kočičí žrádlo, když ti to chutná Pořád nechápu v čem je problém. Jako že mi blbě pojede auto a budu si ničit motor? Nebo si ti chytráci mysleli, že to sice bude u pump, ale lidi na to nebudou jezdit? Nechutná, ale co s tím, když už sem to kupil a kočku ani psa nemám? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2010 Pořád nechápu v čem je problém. Jako že mi blbě pojede auto a budu si ničit motor? Nebo si ti chytráci mysleli, že to sice bude u pump, ale lidi na to nebudou jezdit? Ze ti pojede blbe auto a nicis si motor, to je statu jedno. Ale vadi mu, ze neproda tolik :normalniho: benzinu, z ktereho ma vyssi odvod na SPD. A jestli byli tak naivni a necekali, ze na to michani lidi prijdou a nebo to byl nekoho zamer, to ja nevim... Kazdopadne nikoho neodsuzuju ani neobhajuju - jen si tu dumam, v cem by mohl byt problem, proc ted stat tak vysiluje. A ke vsemu se mi sekla klavesnice a musim dat restart, nejde prehodit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2010 Nebyl jsem naštvaný, ale překvapilo mě, když mi policista při podání tr. oznámení sdělil - cituji"a my si ještě tedy budeme ověřovat, jestli máte vůbec právo si napsat soukromý email ze zaměstnání"- týkalo se mé komunikace s podvodníkem, dva emaily ve všední den.. Ne, že by mi to vadilo, takové privilegium naštěstí mám, nicméně CO TO SAKRA JE? To čekali, že se "leknu" a řeknu jim, že teda ať to nechají být, že se bojím průšvihu v práci? Směšné. A kolik už asi lidí takto polklo hořkost a vykašlalo se na podání tr. ozn.? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2010 Nebyl jsem naštvaný, ale překvapilo mě, když mi policista při podání tr. oznámení sdělil - cituji "a my si ještě tedy budeme ověřovat, jestli máte vůbec právo si napsat soukromý email ze zaměstnání" - týkalo se mé komunikace s podvodníkem, dva emaily ve všední den.. Ne, že by mi to vadilo, takové privilegium naštěstí mám, nicméně CO TO SAKRA JE? To čekali, že se "leknu" a řeknu jim, že teda ať to nechají být, že se bojím průšvihu v práci? Směšné. A kolik už asi lidí takto polklo hořkost a vykašlalo se na podání tr. ozn.? Tak to je síla, s tím emailem - a nevím nevím, jestli by si něco takového vůbec mohli ověřovat... Nicméně si myslím, že se ti snažili "naznačit", aby si nic nepodával, protože oni stejně asi nikoho nechytí a jen by jim to zhoršilo statistiku... Před cca 5 lety nám vykradli sklep a žena vše vyřizovala - policajti přijeli a první otázka na ženu byla : "Paní, máte manžela?" Ta se zalekla, znělo to jak jedna scéna ve Forrest Gumpovi a kupodivu odpověděla, že ano. A oni na ni: "Tak se domluvíme, že si pan manžel vše ze sklepa vzal sám a vám to neřekl, nic se podávat nebude. Pojišťovna vám stejně nic nedá". No málem jsem vylítl z kůže, když jsem dorazil domu a dozvěděl se to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 2. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2010 Tak to je síla, s tím emailem - a nevím nevím, jestli by si něco takového vůbec mohli ověřovat... Nicméně si myslím, že se ti snažili "naznačit", aby si nic nepodával, protože oni stejně asi nikoho nechytí a jen by jim to zhoršilo statistiku... Před cca 5 lety nám vykradli sklep a žena vše vyřizovala - policajti přijeli a první otázka na ženu byla : "Paní, máte manžela?" Ta se zalekla, znělo to jak jedna scéna ve Forrest Gumpovi a kupodivu odpověděla, že ano. A oni na ni: "Tak se domluvíme, že si pan manžel vše ze sklepa vzal sám a vám to neřekl, nic se podávat nebude. Pojišťovna vám stejně nic nedá". No málem jsem vylítl z kůže, když jsem dorazil domu a dozvěděl se to. No já právě šel do kolen - přitom jinak jsem s PČR úplně v pohodě, naštěstí jsem je nikdy moc nepotřeboval. Teď tohle a předtím prohlášení "tak se tady posaďte a budete čekat cca 4 hodiny" a když odejdu do práce a vrátím se za ty 4 hodiny? "no tak taky můžete čekat další.." čekal jsem i po návratu, ale už jenom hodinu.. Pro upřesnění dodám, že až jsem příslušníka rozmluvil, začal být normální a pak byl profi a skutečně pomáhal (možná někdy i chrání ), takže konec dobrý, všechno dobré. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2010 Můžeš mi prosím tě poslat odkaz, kde se o tom pojednává? Co já vím, tak se kontroluje u dieselových motorů, jestli nemají v nádrži LTO nebo MEŘO... Bylo to ve zprávách na ČT 24. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2010 http://www.etanol-85.cz/cs/vybrane-benzinove-pumpy-e85 seznam vozů tam je - pokud dobře čtu tak jde o míchání benzínu s ethanolem - ne o prodej jako takový Kde je prosím tě seznam nějakých vozů? Vážně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2010 (upraveno) Kde je prosím tě seznam nějakých vozů? Vážně. Záložka vedle seznamu pump - http://www.etanol-85.cz/cs/novinky/palivo-e85-pronika-na-cerpaci-stanice EDIT: Tak Ypův seznam je kompletnější, v tom článku, co jsem postnul já, je jen Ford, Volvo a Škoda - tzv. FFV auta. Upraveno 3. září 2010 uživatelem ricous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2010 Kde je prosím tě seznam nějakých vozů? Vážně. http://www.etanol-85.cz/cs/faq/ktery-automobil-vybrat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2010 http://www.etanol-85.cz/cs/faq/ktery-automobil-vybrat Díky. A sakra, BMW tam není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2010 No, např. do dieselu si teoreticky můžeš nalít LTO, protože je to stejný jako nafta, ale LTO má nízkou sazbu SPD, protože je určeno k vytápění a ne k ježdění. Proto je značkováno barvou, aby se to dalo poznat. A je to tak minimálně v celé EU. Tady ten případ ohledně E85 je podle mě pro stát průšvih, protože na pumpy se to nedostane smíchaný s benzínem, lidi to dělají dobrovolně. Pumpař nikdy nemůže kontrolovat, který auto má ten "eko" motor a který ne, takže je v poho. A ty kontroly nádrží u osobáků a případné doplatky SPD - to je podle mě jen takové bubu, než to stát nějak ofigo pořeší. Horší situace nastane, až to pumpaři začnou dávat do benzínu bez vědomí řidičů... Zřejmě je to tak, jak píšeš. Mě to ale přijde už nemravné, jak píše BFG, do svého auta si přeci můžu třeba .......A pokud se něco prodává a ty si to koupíš, kdo potom rozhoduje, co máš dělat se svým majetkem? Předpokládám, že životní prostředí se asi ekologickým palivem neničí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2010 K tej ekológii. Vo francúzskom dokumentárnom filme Planéta Zem označili používanie bio-pohonných hmôt za obrovskú ekologickú katastrofu s dlhotrvajúcimi následkami. Tak neviem, kto má pravdu. Film jsem neviděl, umím si ale představit, že až se to hodně rozšíří, bude to průšvih. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2010 Prosimvás, domluvte někdo ondymu, stopadesát nově komentovaných vláken, polovina všech postů za noc a o ničem... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2010 Nepleťte sem ekologii chlapi, vše je jen o penězích.Po staletí se zisk schovává za ušlechtilé cíle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky