Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ta značka Dej přednost je opravdu umítěná jen v pruzích jedoucích rovně, které upozorňuje, že musejí dát přednost těm přijíždějícím zprava po hlavní. Ale jen těm a nikomu jinému, takže při odbočování doleva odbočují z hlavní a mají přednost před protijedoucími.

No a ti protijedoucí tam mají Dej přednost i s vyznačením křižovatky a že přijíždějí po vedlejší, takže tam je to jasné, dávají přednost těm na hlavní.

Zřejmě se tam stávaly nehody, když tam tu značku takhle přidali. Ale pro rychlou orientaci za jízdy je to dost problematické.

Odesláno

Je tam znacka stop...a je tam znacka zakaz odbocenia vpravo.. 2 znacky a ako človek ma vediet ze to nie je krizovatka?

V tom dlážděném vjezdu je na zemi plná čára, tedy to není silnice, ani křižovatka, jen jakási účelová komunikace, nejpíš soukromá.

Odesláno

Ta značka Dej přednost je opravdu umítěná jen v pruzích jedoucích rovně, které upozorňuje, že musejí dát přednost těm přijíždějícím zprava po hlavní. Ale jen těm a nikomu jinému, takže při odbočování doleva odbočují z hlavní a mají přednost před protijedoucími.

No a ti protijedoucí tam mají Dej přednost i s vyznačením křižovatky a že přijíždějí po vedlejší, takže tam je to jasné, dávají přednost těm na hlavní.

Zřejmě se tam stávaly nehody, když tam tu značku takhle přidali. Ale pro rychlou orientaci za jízdy je to dost problematické.

Doplnění první věty: ...jen v pruzích jedoucích rovně a doleva,...

Odesláno

Ta značka Dej přednost je opravdu umítěná jen v pruzích jedoucích rovně, které upozorňuje, že musejí dát přednost těm přijíždějícím zprava po hlavní. Ale jen těm a nikomu jinému, takže při odbočování doleva odbočují z hlavní a mají přednost před protijedoucími....

???

ta vodorovná značka je i v odbočovacím pruhu 

a v odbočovacím pruhu i v pruhu pro jízdu rovně (=sjet z hlavní) platí bez povinnost dát přednost v jízdě bez nějaké selekce "jen těm" 

Odesláno

Afri, klid, on to myslí tak, jako že je to velká legrace, tak se zasměj a budeš mít hezčí den:-).

Já mám krásný den :-) To jen že já tady mám také bráchu pár let, jen to je taková mlčící jednotka...takže jsem jen reagoval že by nás dvojanů tady bylo vícero :-)

Odesláno

Prednost ma 2 dvojka, ktera z z hlavni odbocuje na vedlejsi. Nicmene kombinace znacek je to teda debilni. Muj osobni nazor, ktery nemusi byt pravda, je, ze tam je Dej prednost v jizde kvuli tomu, ze ta krizovatka svadi k tomu, z eje hlavni rovne a bylo tam prilis bouracek.

Mimochodem doufam, ze se s PrimFanatikem nepotkam na silnici...

Odesláno (upraveno)

Ne. Vjetím do křižovatky nic neopouštíš.

napsal jsem to zjednodušeně

takže přesněji: pro dvojku končí jízda po hlavní tím, že přejede hranice křižovatky v pruhu pro jízdu rovně, neboť hlavní pokračuje v odbočovacím pruhu doprava. Pro úplnost je třeba podotknout, že dvojka se na chvíli ocitne na hlavní v protisměru, neboť bude přejíždět i protisměrný pruh hlavní, resp jeho část ležící v křižovatce. 

edit: ale tam samozřejmě taky žádnou přednost nemá

Upraveno uživatelem PrimFanatic
Odesláno

PrimFanatic: Ano, na ten odbočovací pruh jsem zapomněl, omluva, pro něj platí to samé jako pro pruh rovně, už jsem to mezitím taky psal.

Nicméně tu přednost tam fakt dávají jen těm jedoucím zprava po hlavní a nikomu jinému.

Kdyby dávali všem, tak se provoz neřešitelně zastaví, protože ti protijedoucí ji tam mají taky.

Odesláno

PrimFanatic: Ať stojíš v čem chceš, buď jsi na hlavní, nebo na vedlejší. Nic mezi tím neexistuje.

I v odbočovacím pruhu jsi tady pořád na hlavní.

Odesláno

No a pak na Vás vojebávač vyskočí z auta... Sice nemá pravdu, ale je vehementně přesvědčen, že ji má...

Odesláno

No a pak na Vás vojebávač vyskočí z auta... Sice nemá pravdu, ale je vehementně přesvědčen, že ji má...

přímá vulgarita - prosím o aplikaci pravidla fóra "příspěvky obsahující vulgarity, nadávky a příspěvky tzv. "totálně mimo mísu", budou bez předchozího upozornění smazány, případně zeditovány."

Odesláno

PrimFanatic: Ať stojíš v čem chceš, buď jsi na hlavní, nebo na vedlejší. Nic mezi tím neexistuje.

I v odbočovacím pruhu jsi tady pořád na hlavní.

to sice máš pravdu, ale je to irelevantní.

přejetím hranice křižovatky jsi vjel do křižovatky a už nemůžeš aplikovat pravidla pro JÍZDU po hlavní, ale aplikují se pravidla pro dávání přednosti v jízdě

dál už bych se jen opakoval, proto moji účast v diskusi na toto téma přerušuji min. do doby, než se tu event. objeví názor vyargumentovaný něčím jiným, než dojmy a pocity 

Odesláno (upraveno)

PrimFanatic: Ty úplně ignoruješ hlavní silnici a její význam :)

Při odbočování z hlavní jinde než na hlavní stát nejde. A jelikož stojíš na hlavní, tak máš přednost, proto se jí říká hlavní :)

Vjetím do křižovatky se hlavní nijak nemění. Hlavní je furt hlavní, i v křižovatce.

Upraveno uživatelem Karlos
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...