Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ježdění s manuální převodovkou :-/

Už abych měl auto ze servisu doma....

Tohle slyším skoro ze všech stran, tak jsem taky podlehl a vyzkoušel a pokorně se vrátil k manualu. Budu asi jinej.

A mám Seika a nemám automat?

Automat jsem měl cca tři roky, ale kombinoval jsem to s manuálem v druhém voze, takže jsem to vydýchával, milostivá má pouze automat, manuál neumí řídit, takže ho stále občas řídím a vždy se opět a znovu těším, až zase budu moct kvedlat a dělat si s autem, co přesně chci. Automat je možná dobrý do městské zácpy, ale jinak je o ničem.

Odesláno

Jsem v Praze vlezl s klukem do obchodu se sladkostmi, jak se jde z Karlova mostu na Staré město přes silnici po pravé straně, kluci pražští musí znát. Vůně tam, krása, nechali jsme se unést a oni tam mají na váhu takové želé bonbóny v sudech, tak jsem dal dva žraloky do pytlíku, dvě jahody a dvě vajíčka, dohromady šest bonbónů. U kasy holka to hodí někde pod pult, vytáhne a anglicky pětset...já jak byl zblblej, tak říkám německy wiviel a ona německy pět set :-) A já česky konečně, kolik, jako že pět set korun? A ona ano, no a u kasy sedí takový tlustý prase a zle se na vás kouká. Říkám za šest bonbónů, to je nějaká kravina ne, tak ona jakože ale to tak stojí, a pak je počkejte, to ne, musím to zvážit znovu, aha tak osmdesát, strašně se omlouvám. Říkám, i tak to je docela drahý ale lepší než pětset. A už jsem měl sto chutí říct tomu praseti, co na mě tak čumíš protože mě úplně hypnotizoval, ale byl to obrovský člověk, asi navíc ruský, takže místo těch gumových sladkých čelistí by tam mohla být ta moje...:-) Šmejdi...

Návštěvník
Odesláno

Jj tohle mě taky strašně rozčiluje. Minule pršelo a šel jsem koupit deštník na malostranském náměstí. A vietnamec 550,-

Já: vždyť tu je 200,-

A on tam švihl nálepku 550,- špatná cena :-)

Jsem ho viděl jak jsem čekal ve Vrtbovske zahradě, začlo pršet a klučina vzal markovačku a cena vzrostla. Já vzal ten který nestihl :-D

Ale to k turistům je fakt humus. V tomhle jsme fakt unikátní... :(

Na tohle píšu "udání" vždy ale taky jim to na místě řeknu.... není to bohužel nic neobvyklého.

Odesláno

Automat jsem měl cca tři roky, ale kombinoval jsem to s manuálem v druhém voze, takže jsem to vydýchával, milostivá má pouze automat, manuál neumí řídit, takže ho stále občas řídím a vždy se opět a znovu těším, až zase budu moct kvedlat a dělat si s autem, co přesně chci. Automat je možná dobrý do městské zácpy, ale jinak je o ničem.

Moje žena auto s automatem nechtěla. A já jsem ve fázi, že je mi to tak nějak jedno, jezdím manuálem, občas jedu automatem, někdy kvrdlám rád, jindy mě to neba.

... Jsem ho viděl jak jsem čekal ve Vrtbovske zahradě, začlo pršet a klučina vzal markovačku a cena vzrostla. Já vzal ten který nestihl :-D ...

Normální reakce na očekávanou zvýšenou poptávku ne :-)

Návštěvník
Odesláno

Však jo, to byla jen vtipná historka z natáčení :) koupil jsem vedle v žabce za 120,- ;)

Návštěvník
Odesláno

Vedle Žabka? Tak to je zas špatnej průzkum trhu no :-)

Chtěl jsem mu dát přednášku mikroekonomie, ale neměl jsem čas no.. :-D

Odesláno

Afri, ja mam stejnou zkusenost asi dva roky zpet, stejnej kseft na Havelaku... Toto me u nas strasne se.e, Praha, a nejen ona, takove krasne mesto a lidi se chovaj jak dementi...

Odesláno

...a vždy se opět a znovu těším, až zase budu moct kvedlat a dělat si s autem, co přesně chci. Automat je možná dobrý do městské zácpy, ale jinak je o ničem.

Přesně moje řeč! :cheers:

Odesláno

Afri to je fakt brutalek. Ac nejsem bonzak tak bych na ne zavolal kontrolu a asi bych nemel ani vycitky svedomi.

Když já nikdy nikomu na nikoho nevolal, radši si to všechno řeším po svém....mám s toho větší radost.

Návštěvník
Odesláno

Vojta1 je nabonzuje je skoro profik :D

Jestli jsem Tě v té Číně neměl radši ;-p teď už bys chlastal nebo spal a mohl bys mi zase kupovat hodinky :)

Odesláno

Když já nikdy nikomu na nikoho nevolal, radši si to všechno řeším po svém....mám s toho větší radost.

Dobre rikas, jako prispevek chronomagu ceskemu statu to nebudeme praskat ale rovnou tam hodime zapalne lahve :D

Odesláno

Jestli jsem Tě v té Číně neměl radši ;-p teď už bys chlastal nebo spal a mohl bys mi zase kupovat hodinky :)

Vklidu uz mam svuj vysneny 500 sty prispevek cimz jsem dosahnul svoji kvoty 100 prispevku/rok tak

letos moc kafrat nebudu :D

Odesláno

K tématu automat vs manuál (nechce se mi citovat všechny):

Tohle jsem říkával v době, kdy jsem jezdíval s manuály; jak je cool řadit, protože si přece užívám tu sportovní jízdu, chci, aby auto řadilo jak já chci a ne jak ono chce, jak je cool neustále šahat po páce, třeba když levou rukou držím volant a pravou piju nebo žeru, a podobné...

Do té doby, než jsem si pořídil auto s dobrým automatem. Chvíli mi trvalo, než jsem přestal šátrat po šaltrpáce - ovládání pod volantem, takže i ta páka vpravo vepředu jaksi chyběla a při šátrání do prázdná si člověk připadal jak magor,  pravou ruku jsem měl najednou nějakou nadbytečnou. Párkrát jsem i nečekaně dupnul levou nohou na brzdu, protože jsem chtěl řadit se spojkou... Teď je zase pro mě nezvyk, když občas musím řídit manuál a nemůžu si pravou rukou dělat, co chci a potřebuji, často zapomínám řadit.

Mohli bychom diskutovat o tom, jak moc je hlasitý hejt k automatům a adorování manuálu u spousty lidí pozérství nebo kyselé hrozny. Za svoje peníze bych ale už dobrovolně downgrade na manuál nepodstoupil.

Odesláno

Taktéž. Jak řízení nesnáším, tak nechápu, proč bych si ho měl komplikovat ještě nějakejma blbinama s šaltpákou. Řídit s tím umím, to jo, ale dobrovolně si vybírám to nedělat. Vyloženě vítám pomahače k parkování.
Jakmile budou první automatický auta s umělou inteligencí nebo něco takovýho, budu jeden z prvních v lajně, abych si ho pořídil.

Odesláno

Mně je to třeba uplně fuk momentálně. Na brzdu (spojku) v automatu jsem si nikdy nedupnul a po páce nešátral, v manuálu řadit nezapomínám. Co je downgrade a co upgrade bude nejspíš individuální.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...