Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

právě jsem nedopatřením shlédl zprávy a zas jsem se něco dozvěděl. Na pohřbu V.H. bude vypáleno 21 dělových salv. Jenže ty salvy budou fejkový! Mají na to čtyři vykuchaný kanóny, v hlavních to má pouzdra na dělobuchy a prostě se to vybouchá jak petardy na silvestra. Nějak mi hlava nebere proč stálo za to vyrábět takovou blbost. To se těch slavnostních salv střílí tolik že se to musí šidit? Vím že ta slepá patrona do kanónu není za pár korun ale určitě jich jsou ve skladech tisíce a když se nevystřílí tak se budou muset časem likvidovat. Spíš tipuju že si někdo nechal dobře zaplatit "zlepšovák". Každopádně z toho mám divnej pocit, příště ty salvy můžou rovnou pustit z repráků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

právě jsem nedopatřením shlédl zprávy a zas jsem se něco dozvěděl. Na pohřbu V.H. bude vypáleno 21 dělových salv. Jenže ty salvy budou fejkový! Mají na to čtyři vykuchaný kanóny, v hlavních to má pouzdra na dělobuchy a prostě se to vybouchá jak petardy na silvestra. Nějak mi hlava nebere proč stálo za to vyrábět takovou blbost. To se těch slavnostních salv střílí tolik že se to musí šidit? Vím že ta slepá patrona do kanónu není za pár korun ale určitě jich jsou ve skladech tisíce a když se nevystřílí tak se budou muset časem likvidovat. Spíš tipuju že si někdo nechal dobře zaplatit "zlepšovák". Každopádně z toho mám divnej pocit, příště ty salvy můžou rovnou pustit z repráků.

V rámci toho, co saša vondra promr...l na obraně, dalo by se ušetřit, kdyby si pučili megafon a vojaček do něj zařval BUM!!! 21x a pomalu!

Odkaz ke komentáři

Návštěvník km.kmk

Veznik odmitl zvnonit

i v jinych mediich ....vlacej ho chudaka nebo jako kdyz nekdo nevyvesil vlajku na umrti Stalina

U nás v Holicích se taky nezvonilo...

Kam až se rozloučení s tímto opravdu výrazným Člověkem našich dějin dostalo, je opravdu na diskusi. Že existují nějaké normy a pravidla pro státní smutek je jedna věc, a že Pan Havel, kterého jsem potkal několikrát na trutnovském rockovém festivalu, byl člověk prokulturní a s některými omezeními by rozhodně nesouhlasil, je věc jiná. Média, sic v smuteční póze a s moderátory v černém oblečení stejně nezakryjí hlad po senzaci a minutách, ne li hodinách přilepených informacelačných diváků. Zásluhy Pana Havla jsou nepopiratelné, dokazuje to koneckonců i zájem zahraničních osobností na účasti na jeho pohřbu. Logické je i to, že ne každý občan dokáže ocenit jeho zásluhy na tom, jak teď žijeme a že se vůbec můžeme vyjadřovat, jak se nám zlíbí. Beztrestně.

Nejsem si ale jistý, jestli vše, co se kolem loučení s Panem Havlem děje je v souladu s mírou piety, a to myslím hlavně média. Opravdu mi přijde přinejmenším nechutné, když při mši , sloužené za zemřivšího Pana Havla moderátorka komentuje stav a situaci v kostele a kdo ze "slavných" se pomodlil a kdo ne.

Upraveno uživatelem km.kmk
Odkaz ke komentáři

No jo, ale když ty salvy se střílí právě kvůli té tlakové vlně. Zvlášťní je, že všichni ostatní můžou.

Klasické "kanony" se používaly donedávna. až někdy v devadesátých letech je vyměnily.

Původně to byly houfnice ráže 122mm, nyní je to opravdu historičtější "kanon"-dělo mám ten dojem vz. 38, ráže 80mm(??)

Předělával to nějaký VOP u nás.

Ta zvuková kulisa je obdobná. Tzn i tlaková vlna bude obdobná, ne?

Odkaz ke komentáři

Musím přiznat, že tohle běsnění politiků a novinářů jsem nečekal. Jak si najednou každý ohřívá svou polívku po smrti člověka, o kterého se nikdo z nich 8 let nezajímal, to je k blití. Je vidět, že je to u nás ještě víc v hajzlu, než jsem si myslel.

Odkaz ke komentáři

Musím přiznat, že tohle běsnění politiků a novinářů jsem nečekal. Jak si najednou každý ohřívá svou polívku po smrti člověka, o kterého se nikdo z nich 8 let nezajímal, to je k blití. Je vidět, že je to u nás ještě víc v hajzlu, než jsem si myslel.

Určitě ještě není konec. Začnou se přejmenovávat ulice, školy a kdovíco ještě.
Odkaz ke komentáři

Právě, že úplně! Ale pořád se hledají nové rekordy toho nej v hajzlu, bohužel:-)
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...