Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nedávno jsem říkal svým synům, při nějakém nevázaném povídání, že by mi nevadilo, kdyby jejich dívka byla třeba Japonka, Číňanka, Vietnamka,... Takže asi tak úplně rasista snad nebudu.

To by byla jeho volba a jeho život. Konec konců bydlím v domě se dvěma vietnamskými a jednou čínskou rodinou a vycházíme v pohodě a přátelsky(ale oni taky makaj jako šrouby a nic mi od nich nehrozí). Ale cikánku bych nepřekousl - i proto, že s ní si člověk bere i její rodinu. Takže tedy nejsem rasista, ale jak jsem se dočetl výš, tak jsem začínající etnista.

Mám dost kamarádů na duchcovsku a teplicku a občas tam jezdím. A tam je to jinej svět. Ten si my tady v Praze neumíme představit. :suicide_anim:

Odesláno

No Harry, aby to bylo fér, tak je třeba ale taky poukázat na rasismus ostatních ras a etnik.

Ať už u nás nebo v jejich domovinách.

A začněme třeba samotným termínem gadžo, kterej sám o sobě je rasistickej, protože společnost dělí na cikány a zbytek.

Takže pokud budeme mluvit o rasismu (často chybně zaměňován za xenofobii), tak prosím měřme všem stejným metrem.

Odesláno

Mám dost kamarádů na duchcovsku a teplicku a občas tam jezdím. A tam je to jinej svět. Ten si my tady v Praze neumíme představit. :suicide_anim:

Tak nějak. Doporučil bych týden žít vedle uvedené menšiny a pak bych se ho optal na názor. Neznám ve svém okolí rodinu, která by od nich nebyla alespoň jednou napadena či okradena. A společnost (soudy) tomu také moc nepomáhají, viz rozsudek (snížený) mladistvých po napadení onoho klučiny v Duchcově vs opálkovaní (správně) magoři v případu "Natálka". Kdyby se měřilo stejným metrem...
Odesláno

Dělaj TOHLE u nás vietnamci, černoši, japonci, eskymáci, ...? Proč jen ti jedni? A pak se někdo diví "náladám" ve společnosti...

Odesláno

Když se někdo chová jako xindl, kdokoliv (!), nazvu ho xindlem.

Pouze v případě, že se jedná o cikána je to průser.

A dokud tohle bude platit, dokud bude politicky nekorektní měřit všem stejným metrem, budou mít pravdoláskaři čím dál větší fofry :D

Odesláno

Nalevo mě štvou levicoví aktivisté a pseudohumanisté co si zřídili výborný byznys a dál a dál nám diktují od koho co máme povinnost snášet.

Napravo mě štve že místo inteligentní opozice utilitárního multikulti modelu, je jen parta idiotů, leckdy na stejném levelu jako ti proti kterým brojí a kteří nechápou že vládě se zástupné problémy náramně hodí.

Uprostřed mě štve z toho těžící nejrůznější lůza v podobě arabů, cikánů, černých, feťáků, bílé lůzy apod. kteří nám tu skáčou po hlavách a my přemýšlíme jestli je korektní se bránit a oplácet stejnou mincí.

Nahoře mě štve vláda a podobné zájmově-výdělečné spolky, které z valné většiny tyto problémy způsobily implantováním nejroztodivnějších modelů multikulturizace, "začlenění do společnosti", pozitivně rasistickou nótou a v neposlední řadě likvidací politické opozice pod těmito záminkami.

A nejvíc mě na tom štve že já jako menšina... tj. bílý heterosexuální evropan, snažící se sebevzdělávat, pracovat, platit daně atd. ...musím držet hubu a krok a dívat se na ten všechen bordel. A bude hůř.

Odesláno

Nalevo mě štvou levicoví aktivisté a pseudohumanisté co si zřídili výborný byznys a dál a dál nám diktují od koho co máme povinnost snášet.

Napravo mě štve že místo inteligentní opozice utilitárního multikulti modelu, je jen parta idiotů, leckdy na stejném levelu jako ti proti kterým brojí a kteří nechápou že vládě se zástupné problémy náramně hodí.

Uprostřed mě štve z toho těžící nejrůznější lůza v podobě arabů, cikánů, černých, feťáků, bílé lůzy apod. kteří nám tu skáčou po hlavách a my přemýšlíme jestli je korektní se bránit a oplácet stejnou mincí.

Nahoře mě štve vláda a podobné zájmově-výdělečné spolky, které z valné většiny tyto problémy způsobily implantováním nejroztodivnějších modelů multikulturizace, "začlenění do společnosti", pozitivně rasistickou nótou a v neposlední řadě likvidací politické opozice pod těmito záminkami.

A nejvíc mě na tom štve že já jako menšina... tj. bílý heterosexuální evropan, snažící se sebevzdělávat, pracovat, platit daně atd. ...musím držet hubu a krok a dívat se na ten všechen bordel. A bude hůř.

Shrnul jsi to náramně :thumbsup_anim:

Odesláno

Hoši hoši :) Nechtěl jsem do tohoto témata moc dloubat, ale už mi to nedá...

Nikdy jsem se za rasistu nepovažoval a ani si nemyslel že u nás v Čechách by to v tomto směru bylo nějak špatné. Ale názor jsem musel změnit poté, co jsem měl přítelkyni černošku z Nigerie...

Zjistil jsem že my češi jsme docela dost rasisti. V Praze pro ně není až takový problém normálně existovat, ale narážky a posměšky slyší skutečně denně. Od té doby co jsem byl s ní, jsem to začínal vnímat také a doteď tyhle věci vnímám - ačkoliv si jich většina lidí nevšimne. Na ulici, v metru, v obchodech... Všude se najde někdo, kdo má blbý pindy - a myslí si že protože jsou černí tak nerozumí česky, takže to vesele říkají i před nima. A mimo Prahu? Zkuste jít někdy když jedete jen tak na výlet, někde na vesnici na oběd do restaurace. Bál jsem se ji mimo Prahu poslat samotnou do sámošky... Opravdu... Ani ne tak kvůli hrozbě fyzického napadení (to by se v pohodě ubránila :lol: ), ale kvůli chování "bílých"...

V neděli jsem byl svědkem jak dva výrostci v Praze 8 "drsně" pokřikovali na dva procházející černochy "BÍLÁ SÍLA!"... Jen tak, bez jakéhokoliv důvodu - prostě jen prošli okolo a šli do metra. Drsoňové se samozřejmě odvážili takhle vykřikovat až když už oba černoši byli opodál. NIKDO z okolostojících lidí to nejspíš ani nezaznamenal, natož aby jim něco řekl... Jak jsem se už zmínil, na tyhle projevy jsem si vypěstoval jakýsi radar a vnímám je velmi jasně. Jen pro doplnění, seřval jsem ty spratky a ostatní lidi jsem tím pohoršil :grrr: - a to o lecčems vypovídá...

A to je jen příklad tři dny starý. Asiati, Indové, Arabové i cikáni jsou na tom podobně. Několikrát jsem zažil rozhovory s vysokoškolsky vzdělanými lidmi, kteří by si "u žluťáků" nekoupili ani housku a podobně. Taková nálada a přístup je u nás v čechách běžný. A nesnažte si namluvit že ne...

Ano, chápu že u cikánů jde do jisté míry o to, že sami dávají často příčinu k jejich nenávisti - ale rozdělujme lidi raději podle toho jak se chovají, než jak vypadají. Parchant je parchant, ať je bílej nebo modrej. Ale tyhle nálady akorát přispívají k tomu, aby se kdokoliv kdo je "jiný" nechoval zrovna přátelsky. A říkám přispívají, ne že by za to mohly - aby bylo jasno...

Prostě rasismus v čechách je a je to hnus, velebnosti...

Ale jo Harry... Mám kamaráda původně z Kuby, černej jako noc a před pár lety nás vyhodila z diskotéky hlavohrudí vochranka v mým rodným městě. :) Byli jsme stejně opilý jako všichni, bordel jsme nedělali, ale mám pocit, že pánům se nelíbilo, že kamarád konverzoval s "jednou z našich" holek. A vůbec jít s ním po ulici ve městě na Jižní Moravě byl zážitek sám o sobě. Připadali jsme si jako nějaký exponáty. Jenomže pravdou taky je (a přísahám, že nekecám), že v Hradišti působí exoticky i moje bradka. :D

Ale i přesto si myslím, že mícháš dvě různé věci dohromady. Jestli jsou totiž Češi něco, tak možná spíš xenofobní než rasisté. No a když je někdo černej, žlutej nebo zelenej, tak je pro řadovýho občana prostě jen snadno rozpoznatelnej. To samozřejmě není omluva, protože xenofobie je pro mě stejně nepochopitelná věc jako rasismus. Jen abysme to nemíchali a neoháněli se tady označením, které podle mě českou společnost vůbec nevystihuje.

Odesláno

Jojo. Takových nás je víc. Vystihl jsi to hodně trefně, bohužel. :smile_anim:

Odesláno

Jenomže pravdou taky je (a přísahám, že nekecám), že v Hradišti působí exoticky i moje bradka. :D

Tak tomu se nedivím :gora:

Jen pro upřesnění - jak jsem už uvedl, "parchant je parchant" a je fuk jestli je bílej nebo zelenej a mělo by se měřit všem stejně! O tom není snad potřeba diskutovat! Že jsou naše soudy (a jiné úřady) Kocourkov, to je asi jasný každýmu soudnýmu člověku...

Jen jsem nahodil to, že českou společnost vnímám trochu jinak než člověk bez osobní zkušenosti - a je to hrůza :(

Odesláno

Dělaj TOHLE u nás vietnamci, černoši, japonci, eskymáci, ...? Proč jen ti jedni? A pak se někdo diví "náladám" ve společnosti...

A právě tenhle ukázkově dvojí metr způsobuje prohlubující se problém, ne chování se cikánů - to je stále stejné, ale to, že jsou defacto hájení a mohou skoro všechno - a tím se také jejich chování zhoršuje a vzniká spirálový efekt.

Odesláno

A ještě jste neprobrali multikulturalismus :) Ten k tomu chybí, aby to bylo úplné :)

Odesláno

Já si kolikrát říkám, že ti idioti jsou snad nasazení rozvraceči, aby akci zdiskreditovali - viz. podvodník Kohout, ta blbka z DSSS apod...

Prostě jakmile je někde demonstrace, vždycky je v té hromadě nasraných občanů někdo, na kom lze celou akci mediálně shodit jako nacistickou bojůvku...

Odesláno (upraveno)

Trochu z jiného soudku , byl jsem u příbuzných ve Slovenském ráji . Tam když jdete do lesa, tak vidíte pařezy asi 1metr vysoké. Místní čmoudi jsou líní se ohýbat a řežou to vysoko. Jo a brambory už tam nesází, protože 50 metrů za strojem šli čmoudi a hned je vykopávali . Dokud budeme gádžové, jsou to čmoudi , cigoši a pod.

Upraveno uživatelem HonzaX
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...