Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

nejlepsi je:

"Dokážete si představit, jaké to je, když máte tři děti na soukromé škole a musíte přemýšlet o tom, že je odtamtud stáhnete? To se nedá," řekl Dlugash, načež připojil pozoruhodnou myšlenku: "Lidé, kteří nemají peníze, takový stres nemůžou pochopit."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jay Doll: Přesně tak, to by mohla kuchařka ze Znojemska s platem 5000 čistého nakopat někoho kdo bral 35 tisíc a nyní mu snížili plat na 30 a brečí jako želva že nevyjde.

Jay Doll mě celkem nepřekvapil ,od něho už dávno nic jiného nečekám ,ale ty jsi mi připomněl reakci Marie Antoinetty na sdělení, že lid je tak zbídačelý, že nemá na chleba, slavnou větou, ?Tak proč nejedí koláče??

Odkaz ke komentáři

Štve mě už třetí den nezanedbatelnej houser - ústřel - lumbago. Myslel jsem, že to po všech injekcích a fetech povolí, ale chůze pořád téměř nemožná, takže kvůli mně je zrušenej koncert naší kapely v pražskym Kaštanu. Půl roku se na to těšíme :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

Jay Doll mě celkem nepřekvapil ,od něho už dávno nic jiného nečekám ,ale ty jsi mi připomněl reakci Marie Antoinetty na sdělení, že lid je tak zbídačelý, že nemá na chleba, slavnou větou, ?Tak proč nejedí koláče??

:lol2: k zasmání ta věta je, jenže sytý hladovému nevěří a je to proto k... :crying_anim:
Odkaz ke komentáři

...a vlastni bazen abych usetril na vstupnem do aquaparku

... mě tak napadá co by asi řekl ten americkej chudej bankéř se 700k měsíčně na čecha s 8k měsíčně. Přežít s touto sumou, je skutečně čáryfukárna jako prase. Mít takový peníze v americe každej druhej jako u nás tak si tam spousta lidí naplní palici olovem, protože nemumí šetřit v dobách Nečasu tak, jako poddaní v zemi krále Miroslava...

Upraveno uživatelem lastam
Odkaz ke komentáři

Já zase furt nechápu, co na těch nářcích maníků z Wall Streetu nechápete? Každej z nás, ja tady jsme nebude mít žádnou radost, když bude muset jít s penězma dolů. A je jedno z jakejch. Nebo byste s klidným srdcem prodali bez mrknutí oka všechny svoje hodinky a ani se nad tou ztrátou nezamysleli? Proboha, kolikrát jsem tady v tomhle vlákně čet něco ve smyslu: "dneska mě vytočilo to, že musím asi prodat Rolády, protože mně kreténi rozbili při opravě altánku bazén a ještě vodřeli lak na Panameře." :) Samozřejmě, že jsem to přehnal, ale snad mně rozumíte. Prostě obrat, u kterýho by si třičtvrtě populace muselo nutně říct: "...štěstí zas.aný"...

Tady přece nemluvíme o přežití, ale o životním standardu. A ten je pro každýho z nás někde jinde. A taky bych do toho nemotal obraty typu "život pod lidskou důstojností" Co to je? I když vezmu v úvahu nějaký načmáraný kodex, tak teritorium lidský důstojnosti se značně změnilo, třeba od roku 1755, nemyslíte? A to ještě párkrát od tý doby ta "lidská důstojnost" dostala pěkně na p.del.

Přece každej z vás musí vědět, že speciálně ve Státech je skoro nemožný vydělávat statisíce dolarů ročně a přesto chodit do práce pěšky, bydlet pod nadzemkou a každej den jíst v mekáči. Tlak okolí na "vizualizaci" životní úrovně je tam neúprosnej. Rozhodně to neschvaluju, ale je to tak. Ostatně stejně tak neschvaluju třeba horentní sumy v entertainmentu a už vůbec ne u sportovců. Ale co jako s tím? Jsme ochotní se na to koukat, kupovat limitky hodinek se jménem nějakýho zpocenýho maníka s kopačákem za horentní sumy.

Prostě tomu v souvislosti zrovna s tímhle fórem nerozumím.

Upraveno uživatelem Ludwig Wittgenstein
Odkaz ke komentáři

Jenom bych ještě doplnil, že poslat děti na dobrou školu je v USA velmi nákladné, a pokud jich má někdo více (3 nebo 4) tak obzvláště. Chudší lidé si berou i hypotéku na svůj již splacený dům aby mohli JEDNOMU dítěti zaplatit školu. A to nehledě na ten obrovský tlak na životní styl, který tady dobře popsal Ludwig. Jako bankéř prostě nemůže člověk jezdit Metrem (myslím vůz Geo Metro) a bydlet v Bronxu v 32. patře paneláku. To by jej brzy stálo práci, ač ne přímo, tak nepřímo by to tak dopadlo.

Tady je odkaz na stejný článek, ale na serveru iDNES

Článeček v angličtině, jak vidno český bulvár to blbě opsal

A tady je odkaz na vysvětlení původu této kachny, samozřejmě že bulvár to zveličil, původně šlo o něco jiného

Odkaz ke komentáři

Díky za odkaz. Ten dokument je docela dobrá ukázka americké college loans reality. A navíc se to vztahuje k přechozímu tématu

No tak to počkej až nám tady udělají americké ceny vzdělávání, to se studenti s rodiči prohnou, to bude teprve největší p...l:D
Odkaz ke komentáři

Zrovna jsem dokoukal na reportáž z Costa Allegry a štve mě, jak ti majitelé a personál lidem lžou. Tvrdí, že jim vyhořel hlavní agregát a hned potom i pomocný. Podle mého mínění to je další italský šlendrián, protože ta loď už musela vyplovat s nefunkčním pomocným agregátem, nebo se jim porouchal za plavby a oni s tím nic nedělali. Pokud je mě známo všechny pomocné systémy na lodi se testují každých 48 hodin a v případě nefunkčnosti se na tom hned dělá, takže se na to normálně vyprdli a spoléhali na to, že se nic nestane. Jestliže je na lodi 1000 lidí je to od té firmy dost velká nezodpovědnost. Jen mě těší, jak jsem už psal, že je to tentokrát bude stát dost paněz , jak na odškodném, tak i rybářům. Já bych teda s takovou firmou na moře nevyplul a to jsem dost velkej dobrodruh :) .

Odkaz ke komentáři

Nedávno jsem poslouchal v rádiiu od jednoho zřejmě experta na školní vzdělání, že je povinností státu zabezpečit vysokoškolské vzdělání lidem zdarma. Ano pro řadu lidí je to ideální, tady zdarma vystudovat a pak pracovat a bydlet v zahraničí, to je dobrá podpora z našich daní....

Odkaz ke komentáři

Nedávno jsem poslouchal v rádiiu od jednoho zřejmě experta na školní vzdělání, že je povinností státu zabezpečit vysokoškolské vzdělání lidem zdarma. Ano pro řadu lidí je to ideální, tady zdarma vystudovat a pak pracovat a bydlet v zahraničí, to je dobrá podpora z našich daní....

Z našich daní se platěj mnohem větší sviňárny a svině než je to, že ti vysokoškolsky vzdělaní pláchnou a ani se nedivím, že pláchnou když se jim dá jen 15k hrubýho, to je taky fuj...
Odkaz ke komentáři

Přesně jak píše lastam. Když jsou podmínky na pracovním trhu jaké jsou, těžko se divit. Když z nástupního platu sotva zaplatíš nájem, je asi něco špatně.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...