Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pred pul hodinou CT24 a debata Boris Stastny x Luban Zaoralek. Uz jsem se sice nechtel nicemu v CR divit. Ale dnes jsem se podivil tak, ze uz bych se vic ani divit nemohl. Odpustte politicky podtext.

Stastny me udivil opakovanym tvrzenim, ze prezident ma pravo udelit amnestii. Proto to musi vsichni respektovat a politici to nesmi ani komentovat. A Lubana kterej si to komentovat dovolil tim padem oznacil Stastny za cituji: Narusitele ustavniho poradku CR. Nu, i to je pohled na vec hodny "demokratickeho" politika.

Pak me udivil Zaoralek. Vyjmenoval nam koho vseho z tunelaru se amnestie tyka. Nakonec vytahl dokument, ze ktereho vyplyva, ze se amnestie bude tykat i LIVIE KLAUSOVE!!! Ta byla totiz predsedkyni spravni rady zmineneho financniho ustavu, ktery je v zajmu vysetrovatelu a tyka se rozkradacek v porevolucni dobe.

Odesláno

Tak zena zjistovala, jak je to s moznosti dat dite do mestskych jesli (male je 9 mesicu, jesle berou od 1 roku), aby mohla nastoupit do prace driv. Jenze jsme zjistili nasledujici: rodina s celkovym prijmem pod jedenapulnasobek zivotniho minima plati 1000 Kc mesicne, pak se to skaluje a od trojnasobku zivotniho minima se plati 6000 Kc :(. Takze zena, ktera se rozhodne se vratit do ekonomicky aktivniho zivota (a tedy i zacit prispivat do statni kasy) driv nez po ukonceni rodicovske, dostane policek v podobe hendikepu -17500 Kc mesicne, protoze zapsanim ditete do jesli prichazi i o ten rodicovsky prispevek (pocital jsem s RP ve vysi 11500 Kc). Tohle uple zabiji treba moznost nechat se zamestnat na castecny uvazek, protoze kdyz zena nevydela asopon tech 17500, tak se to nevyplati! Ale socialni pripady s nizkym rodinnym prijmem (tedy typicky rodiny, kdy napr. jeden z rodicu neni zamestnany, nebo jsou na podpore oba a tedy maji moznost si dite hlidat sami), na jesle dosahnou mnohem snadneji! Jo a korunu tomu nasazuje fakt, ze nezamestnani rodice dokladuji prijmy jednou rocne (nejaky doklad o davkach), zatimco zamestnanci s prijmem musi dokladat jeho vysi dvakrat za rok (co kdyby nahodou behem roku spadli do vyssi sazby...)! Tomu rikam motivace k praci a ferove naladeny socialni system.

Pracuju na úřadu práce (sociální podpora, takže se mezi to řadí i rodičáky, porodný, etc.) zítra se ti v práci zeptám, co a jak by šlo/nešlo, přecijen od zdroje je to info vždycky nejlepší :)

Odesláno

Hele,tohle je fakt k zbliti,ale je to presne jak rika kolega,nejvic se to dotkne a bude dotykat stredni tridy,nejsmutnejsi na tom je,ze s tim hov.o nadelame:'(

Smutné to je, ale v krajnom prípade by pomohlo zmeniť triedu. :)

Odesláno

Pracuju na úřadu práce (sociální podpora, takže se mezi to řadí i rodičáky, porodný, etc.) zítra se ti v práci zeptám, co a jak by šlo/nešlo, přecijen od zdroje je to info vždycky nejlepší :)

Tak teď rozumím tvému příspěvku #17373. Nemáš lehkou práci.

Odesláno

Su nachcípanej jak sviňa, tak jsem si udělal cibulovej čaj, co mě měl podle babičky postavit na nohy, no zatím mě teda akorát posadil na hajzl.

Takže to funguje jak má. Jen si zkus zakašlat! :D

Odesláno (upraveno)

Tak teď rozumím tvému příspěvku #17373. Nemáš lehkou práci.

No já se k jednání s lidma naštěstí většinou dostanu tak na 30-60 min denně, takže je to v pohodě, ale občas to poslouchat, to je fakt za trest :-D

Tak zena zjistovala, jak je to s moznosti dat dite do mestskych jesli (male je 9 mesicu, jesle berou od 1 roku), aby mohla nastoupit do prace driv. Jenze jsme zjistili nasledujici: rodina s celkovym prijmem pod jedenapulnasobek zivotniho minima plati 1000 Kc mesicne.......

Skalis: Tak jsem ti to zjišťoval, pokud dá tvoje žena dítě do jestlí v jednom roce, tak může pracovat maximálně 46hodin/měsic a zůstane jí i ten rodičák. Pokud by například hlídala babička, tak může tvá žena snad i pracovat jak chce a rodičák ji neseberou. Dále pokud dá dítě do jeslí až ve dvou letech, tak také může pracovat jak chce a o rodičovský příspěvek nepřijde. To je asi vše co jsem k tomu zjistil, snad to pomůže :-)

Edit: Dopisování odpovědi Skalisovi

Upraveno uživatelem JimmyTulip
Odesláno (upraveno)

ne konkurenti ale dodavatel..asi jim nevysla inventura...

:D :D

Tak hlavně teď nezapínej HPonline ať nepřeskočí jiskra,a nechytne ti monitor. :D

Upraveno uživatelem kamilb
Odesláno

mě dnes ráno také zmátl budík. Nejdřív zvonil mně, pak hned přítelkyni. Já vstal a říkám, že jsme blbý, že jsme si ani jeden nevypli buzení a šel jsem si zase lehnout, načež ona povídá, že co dělám, když musíme vstávat do práce, no ... a tak mi došlo, že není víkend :-D. Už aby byl pátek.

Odesláno

Tak jsem teď koukal na zprávy a zase v Praze vykradli nějáké hodinářství, prodavač ještě k tomu dostal pěknej vejžuch, to je strašný, co se děje :crying_anim02: Nevíte, co to bylo za hodinářství? Ukazovaly hodinky značky GP"

Odesláno

Prasata. Stejnak by mě zajímalo, co pak s těma hodinkama dělaj, jestli se je pokusej nějak naoko zlegalizovat, nebo je nechaj brutálně pod cenou někde v zastavárně..

Odesláno

Prasata. Stejnak by mě zajímalo, co pak s těma hodinkama dělaj, jestli se je pokusej nějak naoko zlegalizovat, nebo je nechaj brutálně pod cenou někde v zastavárně..

Jak píše Bandi, podle ksichtů to byli asi Rusáci, takže hodinky skončí pravděpodobně na Ruském trhu a jak píšeš ty, asi hodně pod cenou :oneeyed02: Ale mám takovej pocit, že až půjde jednou nový majitel do autorizovaného servisu si je poštelovat, tak už je nikdy neuvidí a ještě bud mít co vysvětlovati :) Nerad bych jednou takové hodinky někde náhodou koupil"

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...