Přejít na obsah

Nějaké spolehlivé do 20000?

zaja.j

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni,prosím o radu.Chci si pořídit nějaké spolehlivé Německé hodinky, které mají nějakou tradici.Nejlépe chronograf,otáčecí luneta,voděodolné min.100m,safírové sklo,možný průhled a průměr min.40mm. Předem díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mechanický chronograf s 100m wr od tradiční německé firmy do 20000,-

obávám se že to nebude dost dobře možné...

co ja vim, tak cena se pohybovala okolo 600 EUR

Mozna nejsou splneny uplne vsechny parametry - pruhled atd., ale solidni jsou. Jinak - myslim, ze zaklad "solidni nemecky chronograf" splnuji.:-)

Ja osobne bych ani nemusel mit dalsi podminky - mam ted nove AVIATION a jsem moooc nadseny, jak hezky kousek jsem si od nich poridil :-)

post-1591-1218612346.jpg

Upraveno uživatelem frista
Odkaz ke komentáři

steinhart bych osobně do tradičních německých firem neřadil, ale je fakt že tyhle chrona byly za zajímavou cenu..

Tradicni - Glashutte a jine jsou mimo kvuli cene. Askania nejni nemecka a predrazujou. Jedine co by splnovalo jeste kriteria jsou Junkers a Zeppelin, ale tam mam zmatek co je nemecke, co je svycarske a co je ruske :thumbsup_anim:

Off topic: z duvodu ruske agrese do Gruzie jsem presta vcera natahovat svoje Poljoty !

Odkaz ke komentáři

Tradicni - Glashutte a jine jsou mimo kvuli cene. Askania nejni nemecka a predrazujou. Jedine co by splnovalo jeste kriteria jsou Junkers a Zeppelin, ale tam mam zmatek co je nemecke, co je svycarske a co je ruske :thumbsup_anim:

Off topic: z duvodu ruske agrese do Gruzie jsem presta vcera natahovat svoje Poljoty !

A co jsi dělal po invazi do Iráku a po Kosovu?

Odkaz ke komentáři

A zpet k topicu (u uvedeneho off topicu bych se asi jen nasr...) Co Sinny? To podle mne splnuje snad vsechna kriteria. Z tech levnejsich treba Sinn 103. (Ja osobne bych v pripade Sinnu volil radeji nejaky starsi model s Lemania 5100, ta se uz bohuzel nedela).

Odkaz ke komentáři

Jen nevim s jeho pozadavky na vsechny ty features a hlavne chrono - do 20000 to asi neni. Coz,ale zatim nic neznamena. Myslim, ze najit se daji, bude to jen trosku trvat.

Treba tyhle Junkers - kdyz ti nebude vadit, ze to ma uvnitr kalibr P3133 (rozhodne neni spatny), jinak splnuje vsechny ostatni parametry az na 100WR ma to jen 5O, ale to ti myslim muze stacit a cena o dost min - 359 EUR! Mimochodem, zacinaji se nam ty "levne" znacky docela zdrazovat. Tak honem, honem... :speak_cool:

post-1591-1218698695.jpg

Odkaz ke komentáři

Jen nevim s jeho pozadavky na vsechny ty features a hlavne chrono - do 20000 to asi neni. Coz,ale zatim nic neznamena. Myslim, ze najit se daji, bude to jen trosku trvat.

Treba tyhle Junkers - kdyz ti nebude vadit, ze to ma uvnitr kalibr P3133 (rozhodne neni spatny), jinak splnuje vsechny ostatni parametry az na 100WR ma to jen 5O, ale to ti myslim muze stacit a cena o dost min - 359 EUR! Mimochodem, zacinaji se nam ty "levne" znacky docela zdrazovat. Tak honem, honem... :speak_cool:

No jo, ale je 3133 tradicne nemecky? Myslim, ze mu slo vic o streva a historickou kontinuitu nez o nejakou znovuozivenou nalepku :)

Odkaz ke komentáři

SINN s Lemanií 5100 by byla hauptrefa, jinak se zkus podívat na Guinand dříve Chronosport, osazují ETOU a tradiční je myslím dost.

Pěkné by byly také Damasko se svými super pouzdry, žádné ocumlané bonbóny (!), ale ty budou dražší. Možná také pomůže pročíst seznam německých firem bez Číny, třeba nalezneš inspiraci, nicméně osobně bych se přimlouval za Damasko.

Odkaz ke komentáři

Vzdyt jsem tam psal: "kdyz ti nebude vadit, ze to ma uvnitr kalibr P3133 (rozhodne neni spatny)".Staci umet cist :axehead:

Jak jsem pochopil zaja.j je na foru novacek - nema tedy zatim akutni "chronomagitidu", jako rada z (n)vas.

Kdyz si prectu zadani jeste jednou, tak se mi zda (ale muze to byt subjektivni nazor), ze je tam nekolik veci, ktere jdou proti charakteru typickych nemeckych produktu. Mam totiz pocit, ze idealni by pro zaja.j (e) byl nejaky sportovni chronograf, potapecskeho charakteru v cene do 20 tisic! (tedy obrazne receno, at je to chronograf s budikama, jako maji "treba" Festiny, co ma ale kdekdo, a taky at je to hezky, a hlavne mechanicky, protoze to je neco "lepsiho" - a pak at se s tim muzu (z) cakat a hlavne! at to funguje. Nemecko = zaruka kvality a cena asi mensi nez svycary, kdyz to neni tak proflakly abych znal ty znacky jen tak z hlavy.

Z jeho pohledu muze Junkers klidne onu "nemeckou solidnost" splnovat svoji image a kvalitnim provedenim. To ze je vsechno jinak je na svete normalni. To je asi tak, jako kdyz si koupis oblek od BOSSe a jako na potvoru je usity v Rumunsku (driv v Cechach). Proto svycari stoji minimalne 3x tolik a pajcujou je Cinani. Nemce (ani nas Prim) nepajcuje nikdo. Tedy zaruka originalu i originality vyssi, nez u onech svycaru:-)

Kdybych to vzal jako vyzvu - tak podminky nesplnuje asi zadna nem. znacka z tohoto fora - bud neni do 20 tisic, nebo ma rusky, nebo svycarsky streva, neni chrono, nebo nema pruhled, nebo ja nevim co. Tak to holt je!

Vice mene, ale pochopitelne, nemecke znacky tezi stale z image B-uhren (nebo B-uhrů :-) ? Nebo jsou to vyssi hodinarske kusy jako je Glashutte family (ktere takoveto hodinky stejne nedelaji). A tak jde opravdu v zadani o neco, co se hure hleda. Proto mi prisla tato "nahradni volba vhodna, jakkoli ne idealni.

Odkaz ke komentáři

Jeste k tem SINN, tady 103 A Sa (http://www.watchbuys.com/store/pc/viewPrd.asp?idcategory=0&idproduct=407#details). Upravena 7750, saphir, do 200 M (20 ATM), za 2030,- USD (tj v novem vyssim limitu i se clem a postovnym). A ma i pruhled! Myslim ze kriteria splnena na 100% ;-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...