ONYX servis hodinek Odesláno 24. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2023 V 15. 7. 2023 v 12:39, Seamaster napsal: Zdar do Iglau, ja uz tez ponekolikate vzdavam hold mistrum remesla, jsem happy! Diky! Tyto OMEGA Seamaster byly dozajista výjimečné a to nejen podstatou, ale také příběhem, který se k nim váže. Poslech příběhu přímo od majitele, pak dal práci na hodinkách trochu jiný nádech. Zachování autentičnosti bylo max. prioritou. Jeden zajímavý postřeh, který si málokdo v dnešní době přeplněné moderními hodinkami uvědomuje, je že starší strojky ne vždy byly konstruovány na dnes dogmaticky zavedené hodnoty amplitudy. 280 a víc horizontálně a 250 a víc vertikálně. Gratuluji k extra kusu do sbírky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jareek Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 Ahoj všichni ! Mám jeden velký problém: Chci koupit hodinky Panerai Luminor 233, které jsou bez dokladů. Současný majitel měl hodinky v Onyxu na přetěsnění, přeleštění a posouzení pravosti. Onyx vše provedl OK, ale posouzení pravosti není jednoznačné. Na konci v popisu opravy je uvedeno: "Dle našeho odborného názoru se jedná o originální hodinky značky Panerai". Ne že bych Onyxu nevěřil, ale je zde možnost, že hodinky jsou fake. Je zde uveden pouze "názor". Chtěl bych, aby expertiza byla zcela jednoznačná. Aby to nebyl jenom názor, ale jednoznačné potvrzení, že jsou to hodinky Panerai. Prosím, nevíte kdo by takovouto expertizu mohl provést ? Moc Vám všem předem děkuji. Jarek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 (upraveno) Cau Jarku, kdyz neveris borcum z Onyxu, kterym ja verim nasobne vice, nez komukoli z Paritzske, a chces si byt 100% jisty, tak nekupuj hodinky bez pejpru, zajet si k Wempemu do Drazdan a kup si novy hodinky s papirama Btw. vazeny kolega @Kostra by ti jiste povedel, jaka je s overovanim pravosti Panerai zabava..... Upraveno 31. července 2023 uživatelem Kid_A Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 V Carolinu na to mrknou, a pokud si nebudou jisti, jsou schopni to poslat přímo do fabriky. Tvůj čas, Tvé peníze. Vyber si. Osobně bych do hodinek, které jsi popsal výše, nešel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jareek Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 Ano, to vím taky, a nemusel bych jezdit do Drážďan, stačí je koupit v Carollinu. Nejde o to čemu věřím, jde mi o to, aby expertiza nahradila chybějící doklady. Určitě existuje v Česku autorizovaný servis, který by byl oprávněn takovou expertizu provést. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 Tak pokud chceš NAHRADIT DOKLADY, tak to Ti v ČR přeji mnoho štěstí při hledání osoby, která takový DOKLAD vystaví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 před 3 minutami, jareek napsal: Určitě existuje v Česku autorizovaný servis, který by byl oprávněn takovou expertizu provést. Panerai uvadi jako oficialni servis pro CZ pouze Mnichov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jareek Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 Tak vám moc děkuji, to jste mě uklidnili. Asi ty hodinky nekoupím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 Nebuď jízlivý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jareek Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 Berte promiň prosím, nechci být opravdu jízlivý, a protože Vám věřím, tak jsem jenom smutný, na ty hodinky jsem se moc těšil a nyní je to ztracený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 Rozumím, asi jsem si špatně Tvá slova vyložil. Ty hodinky bych fakt nechal plavat. Červíka pochybností se už nezbavíš. No, a třeba dokonce časem zjistíš, že jsou na světě i hezčí hodinky, nežli Panerai Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 @jareek jen na okraj - z me zkusenosti plati, ze absence dokumentace (a v podstate i krabice ci dalsiho prislusenstvi - jakkoli krabici ci dalsi prisluisenatvi muzes snazeji sehnat) u drazsich (a relativne mladych) hodinek muze znacne ztizit pripadny budouci prodej - obzvlast mimo tohle forum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jareek Odesláno 31. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2023 Máte pravdu. Moc vám děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2023 Ahoj, poznámka k větě. ,, Dle našeho odborného názoru." Je to přesně tak, jak je to napsané. Jestli to někomu nestačí, tak se hold bude muset obrátit na autorizák, kde mu třeba na první řeknou, že je to originál a pak to ještě dvakrát změní, aby nakonec z fabriky přišel verdikt, že se jedná o falzoš. Chápu, že to při případném prodeji nemusí být dostačující, ale originální papíry a krabice pro mě dostačující rozhodně nejsou? S tím se totiž kšeftuje stejně jako s hodinkami a pokud bych si měl vybrat mezi origo papíry nebo posudkem borců, kteří to dělají celý život a takových hodinek jim prošlo rukama nespočítatelně, tak vsadím na tu druhou možnost. Ruda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2023 Jinak ještě k těm kopiím.... zrovna mám na stole jedny Rolex Suby. Starší kus, ale nově pořízené jedním v oboru opravdu protřelým borcem. Pouzdro a venek origo, stroj však na půl poskládaný z čínského aušusu a na půl z originálních dílů. Takže, pokud se někdo chystáte kupovat nějaké hodinky, je namístě návštěva minimálně u nás. Jsme schopni prohlédnout hodinky hned a jen v případě, že by jsme si nebyli jisti, tak si je podržíme na delší dobu, na podrobnější prozkoumání. V každém případě jsem přesvědčen, že otevřít je, je nezbytně nutné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2023 před 44 minutami, ONYX servis hodinek napsal: Jinak ještě k těm kopiím.... zrovna mám na stole jedny Rolex Suby. Starší kus, ale nově pořízené jedním v oboru opravdu protřelým borcem. Pouzdro a venek origo, stroj však na půl poskládaný z čínského aušusu a na půl z originálních dílů. Takže, pokud se někdo chystáte kupovat nějaké hodinky, je namístě návštěva minimálně u nás. Jsme schopni prohlédnout hodinky hned a jen v případě, že by jsme si nebyli jisti, tak si je podržíme na delší dobu, na podrobnější prozkoumání. V každém případě jsem přesvědčen, že otevřít je, je nezbytně nutné. To by stálo za pár fotek ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2023 Něco podobnýho jsem zažil minulej týden u Bechyněho v servisu, když jsem tam manželce vyzvedával hodinky - pán řekl bych kolem 60 tam přinesl starý vytopeny suby na servis, tam je otevřeli a vypadali ok na první pohled pohled, ale při zadávání serial number do systému jim to hodilo error/nenalezeno. Koukli zběžně na stroj a tam číslo nebylo pro změnu vůbec. Pán je prej koupil před 30 lety někde u šedivky v Maďarsku, krabice, papíry i visacky prej má. Dostal nabídku na poslání do Rolexu kde by v případě pravosti udělalo komplet servis min. za 30k, v případě fejku netuším. V servisu mu ještě bokem říkal, že pouzdro a další věci můžou být origo, jinak je to nejspíš skládačka. Bylo mi ho líto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2023 S tím Maďarskem a konkrétně Budapeští mám již druhý případ padělků prodaných přímo v multibrand prodejně někde v centru Budapeště. Ta prodejna už neexistuje a majitelé hodinek jsou tím pádem nahraný. Taky jsem vícekrát slyšel jak si někdo z prodavačů v jednom prestižním hodinářství kupoval padělky a prodával je místo originálů. Originály pak prodával bokem.. Ale to je jedna paní povídala, nic konkrétního a nic podloženého důkazy. Ty fotky sem dám až budu mít trochu času.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostra Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2023 Původně jsem nechtěl reagovat, ale nedá mi to. Je celkem sranda, že tu letí rolády za x násobky původního retailu bez not a krabic za hlasitého jásání davů a když se tu zjeví PAMy bez papírů za polovinu retailu, je z toho rázem poprask na laguně, protože bez papírů to prostě není ono. Netuším, jaký bude světově poměr fejků osmidenních PAMů vs třeba takové plechové suby, ale hádám třeba 1000:1. Sorry, musel jsem. Jinak jen potvrdím z vlastní zkušenosti, že třeba konkrétně na PAM udělají papíry jen v Mnichově (Carollinum maximálně projede čísla v databázi a ukáže výsledek nebo se ohání soudním znalcem) a ta sranda vyjde, dle toho, jak se tam zrovna slečna vyspala, tak na desítku. Necelou pětku si Carollinum naúčtuje za poštu do Mnichova, kam jezdí jednou měsíčně s kýblem hodinek a zbytek jde na Mnichov. Budiž jim ke cti, že v případě, že zjistí, že se jedná o fejk, dávají celou tu srandu grátis (asi jako bolestné). U mých konkrétních prokletých 111 to bylo tak, že je měl v rukách Jeronimo, Valis a nic nepoznali. Kluci z ONYXu je identifikovali jako fejk, hlavní servisní PAM expert z Carollina po 20 minutách u mikroskopu řekl, že podle něj jsou pravé a finální verdikt z Mnichova byl fejk. To jen jako pochvala Rudy a jeho týmu a důkaz, že v předchozích příspěvcích nekecá. Jinak jak už jsem psal Jarkovy, je čistě na něm, jestli chce bezpapíráky v super stavu nebo si jinde připlatí za papíráky, je to jen a jen jeho volba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 1. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. srpna 2023 Panove, tohle cist hned po ranu, je na zazivani lepsi nez 2 kavy a activia k tomu. A solidni usazeni do reality pred kazdym nakupem na chrono24 nebo i na magu.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se