Přejít na obsah

Tématické týdny vašich digitálních zápěstí

jendazhor

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 708
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jednoznačně Rada, páč jsem dodnes nedokoupil vrtič. Takže je beru na ruku každý den. Ne třeba ven, ale když přijdu domu tak je nasadím a mám je až než jdu spát. Jinak by umřely a já bych je pak musel znovu nařizovat což je tortura. Tohle soudruzi ze švajcu nezvládli.

20171013_162500.jpg.55f55fed2ea60642158b9a067e74036f.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tematickému zaměření tohoto týdne je má volba jasná. Přesně před týdnem jsem nastupoval do menocnice na vyndání šroubů z nohy, kterou jsem si před půl druhým rokem zlomil na ledě. Pochopitelně jsem přemýšlel, jaké hodinky si s sebou vzít. Mechaniky jsem zavrhl rovnou. Při nedostatku pohybu by se mohly zastavit. Takže baterky, které něco vydrží a nebudu se o ně muset bát. Z toho celkem jasně vyšly Géčka. Kvůli pohodlnějšímu náramku jsem vzal tyhle GW-B5600BC-1ER. Byly se mnou až do čtvrtka, kdy mě z nemocnice propustili.

01.jpg.3926e5f6d6c48761321c3fcea12d2363.jpg

Odkaz ke komentáři

Ahoj, díky za super vlákno. Já nebudu moc originální, aktuálně G-Shock GW-M5610-1ER.
bourám s nimi zdi, přehazuju suť, sekám dřevo, pak jdu běhat a pak je vždy umyju. Opravdu je příliš nešetřím. V pražském bytě neustále hledám ideální pozici na synchronizaci, oproti tomu na vesnici s dobrým výhledem z okna s tím není nikdy problém. 

167192327_IMG_5101(2).thumb.JPG.4bd77950ae8e81e19b8565e2f216217b.JPG

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, t2 napsal:

Jednoznačně Rada, páč jsem dodnes nedokoupil vrtič. Takže je beru na ruku každý den. Ne třeba ven, ale když přijdu domu tak je nasadím a mám je až než jdu spát. Jinak by umřely a já bych je pak musel znovu nařizovat což je tortura. Tohle soudruzi ze švajcu nezvládli.

Jo, taky mám pár kousků pro vrtič. Dokonce i vrtič mám. Ale stejně tyhle mechaniky odpočívají a nosím baterkáče. Prostě pohodlíčko.
Rado mají hezký zadek (navíc na pěkné fotce), ale nejprve se ze slušnosti dívám do očí. Hodíš sem i jejich čelní podobu?

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, siwi napsal:

Vzhledem k tematickému zaměření tohoto týdne je má volba jasná. Přesně před týdnem jsem nastupoval do menocnice na vyndání šroubů z nohy, kterou jsem si před půl druhým rokem zlomil na ledě. Pochopitelně jsem přemýšlel, jaké hodinky si s sebou vzít. Mechaniky jsem zavrhl rovnou. Při nedostatku pohybu by se mohly zastavit. Takže baterky, které něco vydrží a nebudu se o ně muset bát. Z toho celkem jasně vyšly Géčka. Kvůli pohodlnějšímu náramku jsem vzal tyhle GW-B5600BC-1ER. Byly se mnou až do čtvrtka, kdy mě z nemocnice propustili.

Taky jsem kdysi řešil, co si vzít na ruku na týden do nemocnice. A víš, že už si nevzpomínám, které jsem to tam vlastně měl...
No, tehdy jich u mě zase nebylo tolik. Každopádně je tvoje volba pochopitelná.
Tak ať noha slouží.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, ismit napsal:

Ahoj, díky za super vlákno. Já nebudu moc originální, aktuálně G-Shock GW-M5610-1ER.
bourám s nimi zdi, přehazuju suť, sekám dřevo, pak jdu běhat a pak je vždy umyju. Opravdu je příliš nešetřím. V pražském bytě neustále hledám ideální pozici na synchronizaci, oproti tomu na vesnici s dobrým výhledem z okna s tím není nikdy problém. 

Jestli není ta díra na rukávu cíleně hodinková, tak ať se propadnu.
Já z vesnice hlásím bezproblémový příjem rádiového synchro signálu. Celkem mě překvapilo, že je příjem v pohodě i u celonerezových modelů. V Praze se pohybuju "ve vyšších patrech", takže tady zatím taky v poho. 
A kdyby to někoho zajímalo, z Mainflingenu je to do Práglu zhruba 380 km vzdušnou čarou.

Jo, tenhle model a jeho variace tu asi budou často. Těžko se na nich hledají chyby.

Odkaz ke komentáři

Za ten rok co je mám, jsem si nesmírně oblíbil tyhle WVA-M630B. Spojují pro mě dvě kategorie v jeden povedený celek - jednak všechny digi funkce se solárem, rádiem, světlem, hlasitým pípákem - a zadruhé vlastnosti, které jsou doménou klasických hodinek - skvělou čitelnost spolu s výbornou lumi a možností měnit (nato) řemínky. to vše sice v levném, nicméně velmi odolném a praktickém balení. Takže u mě samozřejmě nejnošenější zástupce této kategorie.

první jejich fotka před rokem

DSC_1500res.jpg.1765a26de1c8f86f58dc9d287024b304.jpg

a dnes

20200622_210259.jpg.10ec32b9b1b240677f297dc95e34b358.jpg

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, lub napsal:

Za ten rok co je mám, jsem si nesmírně oblíbil tyhle WVA-M630B. Spojují pro mě dvě kategorie v jeden povedený celek - jednak všechny digi funkce se solárem, rádiem, světlem, hlasitým pípákem - a zadruhé vlastnosti, které jsou doménou klasických hodinek - skvělou čitelnost spolu s výbornou lumi a možností měnit (nato) řemínky. to vše sice v levném, nicméně velmi odolném a praktickém balení. Takže u mě samozřejmě nejnošenější zástupce této kategorie.

první jejich fotka před rokem

a dnes

Ty jsou praktické a přehledné. Navíc se všemi užitečnými technologiemi. Mám WVA-M640-1A a nemůžu je vynachválit.
Ale neodolal jsem a už na mě za mořem čekají starší celokovové LCW-M100DSE. Nějak jsem si nemohl zvyknout na tu lehkost modelů WVA, i když musím uznat, že je to zároveň jedna z jejich předností.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, jendazhor napsal:

>t2  Ja sehr schön. A jak dlouho jim vydrží akumulátor, pokud by byl plně navrtěný? A pozná člověk, kolik mají nabito? A srovnával jsi třeba s Ventura hodinkami podobného systému? By mě napadlo otázek...

Ventury se mi taky líbí, ale na vlastní oči jsem je nikdy neviděl.

venturamgs1bg.jpg.d460c70731d6d5e6071d79b0f01f7041.jpg

Aku vydrží cca 160 dní při plném nabití. Ale nelze zjistit jak je nabitý. Umí jen signalizovat že má hlad. To pak bliká podtržítko mezi hodinami a vteřinami.

x20150723_153640.jpg.e0af87e37e112b558ab404012542184f.jpg

Odkaz ke komentáři

Možná by většina z vás čekala, že u mě budou na ruce nejčastěji digi s kalkulačkou. Ale není tomu tak. Já je sbírám. Ale mám je ve vitríně. Nosím je jen minimálně.

Co se posledních dvou týdnů týče, tak nejčastěji jsem měl na ruce analogové Festiny. Ale ty sem nepatří. Takže další v pořadí jsou tyhle Citizeny (ana-digi-temp) model 8987.

@jendazhor Otevřené fliptopy jsem dával nedávno do vlákna Hodinky s kalkulačkou - Casio FTP10, Casio FTP30, Casio IA-1000 a dvoje Asahi.(Nechtěl jsem znovu vkládat obrázky, když už jsme v jinén týdnu.)

Citizen_anadigitemp.jpg

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, jendazhor napsal:

Ty jsou praktické a přehledné. Navíc se všemi užitečnými technologiemi. Mám WVA-M640-1A a nemůžu je vynachválit.
Ale neodolal jsem a už na mě za mořem čekají starší celokovové LCW-M100DSE. Nějak jsem si nemohl zvyknout na tu lehkost modelů WVA, i když musím uznat, že je to zároveň jedna z jejich předností.

já už od té doby, co je mám, přemýšlím o té "nové" titanové verzi 100TSE, ty jsou dle mě v rámci lineage nejlepší. jenže..tyhle WVA jsou užitkáče a kdybych si pořídil LCW na lepší nošení, tak bych mohl zahodit všechny ty mechanický hodinky co mám...takže koupi zatím odkládám.

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, t2 napsal:

Ventury se mi taky líbí, ale na vlastní oči jsem je nikdy neviděl.

Aku vydrží cca 160 dní při plném nabití. Ale nelze zjistit jak je nabitý. Umí jen signalizovat že má hlad. To pak bliká podtržítko mezi hodinami a vteřinami.

Díky za info. Škoda, že neukážou stav nabití, na displeji by to asi šlo normálka číselně. Alespoň ta krizová čárka. 
Ventury (Sparc Sigma MGS) asi člověk moc často nepotká (no, ty tvoje Rado asi tak ne). Zajímavé, že Sparcy docela našlápli funkcemi a mají i možnost updatu softwaru. A dodají k nim i dřevěnou krabku s vrtítkem. Cena 1950 není, ve srovnání s Rado, nějak závratná. Ale zase mají výdrž na plné nabití v chodu jen 45 dní. Ale taky se dají uspat, nebo se umí po 50 hodinách bez pohybu uspat samy až na 5 let. Mít synchronizaci času rádiem, byly by téměř ultimátní.
Ovšem je otázka, jak se budou nosit a taky to není keramika.
Oboje jsou každopádně reprezentanty unikáních digošek.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, lub napsal:

já už od té doby, co je mám, přemýšlím o té "nové" titanové verzi 100TSE, ty jsou dle mě v rámci lineage nejlepší. jenže..tyhle WVA jsou užitkáče a kdybych si pořídil LCW na lepší nošení, tak bych mohl zahodit všechny ty mechanický hodinky co mám...takže koupi zatím odkládám.

Tohle je klasický problém, když už člověk najde ty úplně nej hodinky (jako třeba LCW-M100TSE), které přeci pořád hledal, objeví se otázka, jestli ještě bude nosit všechny ty modely, co už má. A jak by jim to chudáčkům mohl udělat? To budou jako nevyužité ležet a vzdychat? Jo, je to boj.
Nakonec to stejně dopadne tak, že je bude střídat. Naštěstí. Je to totiž problém ryze emocionální nikoliv racionální.
Kdyby tohle dilema řešil jen na základě rozumu, pořídí si jen jedny hodinky, nebo dnes možná už žádné. Přeci jen jsou hodinky v dnešní době už věc celkem zbytná. Nebo nezbytná v jednom, max tak třech zaměřením odlišných kusech pro různé příležitosti.

Jenže, tohle je svět snílků a technologických nadšenců. Takže je to v poho. Je třeba zachovat vzorky krásných technických i designových řešení pro další generace. Nebo jen pro sebe. To už je fuk. Každopádně někdo se toho zodpovědného úkolu musí ujmout. A to jsme my!
Je to jako droga a závislí si taky vždycky najdou důvod pro další šlehu...

Konec filosofickopsychologického okénka pacienta s chronobundusem postiženým ještě navíc grafomaniakalní úchylkou  :) 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...