Borisslos Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 před 8 minutami, kral083 napsal: Parkujte k domům čelem vozidla? K čemu je to jako dobrý? před 8 minutami, redd napsal: Parkujte k domum celem vozidla Kvíz zodpovězen správně. Na ceně se domluvíme vzápětí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borisslos Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 před 5 minutami, PepaSFI napsal: no tipuju že kvůli vejfuku Předpokládám stejný důvod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 (upraveno) Sorry, ale to tam jako nekdo napsal? Nebo je to reálná značka, kterou se podle zákona musím řídit? To asi ne. To tam příště nekdo napíše, ze jen pro žlutá vozidla nebo 46 cm od zdi a všichni se podle toho budou bezmyšlenkovitě řídit? Upraveno 11. ledna 2023 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borisslos Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 před 4 minutami, Frantik napsal: Sorry, ale to tam jako nekdo napsal? Nebo je to reálná značka, kterou se podle zákona musím řídit? To asi ne. To tam příště nekdo napíše, ze jen pro žlutá vozidla nebo 46 cm od zdi a všichni se podle toho budou bezmyšlenkovitě řídit? Vypadá to jako ofiko dodatková tabulka. Předpokládám, že pokud by to tam někdo jen tak dal, tak by to MP odstranili... je to na celkem exponovaném (rozuměj docela kontrolovaném - jelikož tam parkujeme jak se dá) místě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 Lukáš Kovanda Jinými slovy, výsledkem daňové rošády nejspíše bude zdražení léků či vody pro řadové občany a zvýšení zisků obchodních řetězců. A zvýšení daňového inkasa z hlediska státu. Tedy růst daňového zatížení lidí. Proč tohle nenechají a nepřirazí na chlastu a tabáku a to říkám jako kuřák a nejsem abstinent Prirazi taky, to se neboj Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 (upraveno) před 23 minutami, Frantik napsal: Sorry, ale to tam jako nekdo napsal? Nebo je to reálná značka, kterou se podle zákona musím řídit? To asi ne. To tam příště nekdo napíše, ze jen pro žlutá vozidla nebo 46 cm od zdi a všichni se podle toho budou bezmyšlenkovitě řídit? Už jsi také pamětník, Kdysi chodili takzvaní flusmajstři a dávali vozidlům, která parkovala vejfukem k chodníku předvolánky na dopravní odbor národního výboru a tam jsi dostal pokutu. Totéž dostal kamarád a chytrý právník mu poradil.ˇ Opakujte stále stejnou větu .Když jsem zaparkovával vozidlo věděl jsem, že při výjezdu nebudu mít s sebou osobu, která by mě zajistila bezpečné vycouvání do vozovky a proto jsem zaparkoval takto .Šel tam a když to opakoval asi po 3 vyhodili ho bez pokuty. Upraveno 11. ledna 2023 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 (upraveno) Protože vodě a lékům se nikdo nevyhne. A nebude se prodávat načerno jako tabák. Problémem u spotřební daně na tabák a alkohol je ten, že od její určité výše už je vyšší zisk z prodeje nekolkovaného alkoholu a tabáku než riziko s tím spojené. EDIT: A na nárůst zločinecké aktivity musíš mít více policistů, atd.. Upraveno 11. ledna 2023 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 před 46 minutami, Borisslos napsal: Vypadá to jako ofiko dodatková tabulka. Předpokládám, že pokud by to tam někdo jen tak dal, tak by to MP odstranili... je to na celkem exponovaném (rozuměj docela kontrolovaném - jelikož tam parkujeme jak se dá) místě. MP to nemá co odstraňovat. Podtabulka i text je naprosto legální ( zjistíš na odboru dopravy vašeho města nebo dotazem na TS). Praha to není, že? Vás dohad je správnej částečně, další důvod je ten, že výfuk vadí slepcům a chodcům ( nekamenujte mě, řešíme podobné věci i u nas- Malešice ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 (upraveno) před 14 minutami, kuncák7 napsal: MP to nemá co odstraňovat. Podtabulka i text je naprosto legální ( zjistíš na odboru dopravy vašeho města nebo dotazem na TS). Praha to není, že? Vás dohad je správnej částečně, další důvod je ten, že výfuk vadí slepcům a chodcům ( nekamenujte mě, řešíme podobné věci i u nas- Malešice ). V čem může výfuk dnes vadit? Chápal bych to v případě Trabanta nebo Oktávky jedničky nebo neudržovaného dieselu.. Ale počkej.. až se více rozšíří nabíjecí lampy, tak si budou slepci a důchodci stěžovat na zakopnutí o kabel... Upraveno 11. ledna 2023 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 před 4 minutami, safi napsal: V čem může výfuk dnes vadit? jako chápal bych to v případě Trabanta nebo Oktávky jedničky nebo neudržovaného dieselu.. Ale počkej.. až se více rozšíří nabíjecí lampy, tak si budou slepci a důchodci stěžovat na zakopnutí o kabel... Ono vadí to, že nárazník a výfuk přečnívá přes obrubník na chodník ( vyjádření svazu invalidů a slabozrakých ). Tohle byla kauza snad 4-5 let stará, kdy městská policie začala pokutovat řidiče na základě vyobrazení na značce IP a tvrdila, že vyobrazení určuje, jak máš parkovat ( naprostá kokotina, kterou razil nějakej jejich metodik ). Rozvířilo to debatu, vyžádalo se vyjádření snad všech, co se u toho nachomejtlo ( snad i svazu matek, nadnesene ). A od té doby se v opravdu nezbytných případech ( rozumej u rvounu co se s nima už nechceš nijak dál bavit ) osazuje podtabulka. A s kabellama si děláš srandu, ale..... Radši nic, kdybys věděl že nejsi tak daleko od pravdy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suflik Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 (upraveno) Neplatí dopravní značky až v prostoru za nimi? Nebo je tam nějaké složitější pravidlo? Já jen, že směrem ke zdi už moc prostu pro parkování nezbývá Upraveno 11. ledna 2023 uživatelem suflik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 před 32 minutami, kuncák7 napsal: Ono vadí to, že nárazník a výfuk přečnívá přes obrubník na chodník ( vyjádření svazu invalidů a slabozrakých ). Tohle byla kauza snad 4-5 let stará, kdy městská policie začala pokutovat řidiče na základě vyobrazení na značce IP a tvrdila, že vyobrazení určuje, jak máš parkovat ( naprostá kokotina, kterou razil nějakej jejich metodik ). Rozvířilo to debatu, vyžádalo se vyjádření snad všech, co se u toho nachomejtlo ( snad i svazu matek, nadnesene ). A od té doby se v opravdu nezbytných případech ( rozumej u rvounu co se s nima už nechceš nijak dál bavit ) osazuje podtabulka. A s kabellama si děláš srandu, ale..... Radši nic, kdybys věděl že nejsi tak daleko od pravdy. Nejsem moc daleko od pravdy. Protože brzy budou první případy, kdy někdo půjde mezi auty na chodník a nevšimne si černého kabelu u chytré nabíjecí lampy a rozbije si tlamu. Protože na Jiřáku je kousek od té známé vietnamské vývařovny super vinárna s hromadou lidí na chodníku. Kteří až dvakrát zahnou za roh do svého bytu, tak si rozbijou tlamu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 Před hodinou, kuncák7 napsal: Ono vadí to, že nárazník a výfuk přečnívá přes obrubník na chodník ( vyjádření svazu invalidů a slabozrakých ). Tohle byla kauza snad 4-5 let stará, kdy městská policie začala pokutovat řidiče na základě vyobrazení na značce IP a tvrdila, že vyobrazení určuje, jak máš parkovat ( naprostá kokotina, kterou razil nějakej jejich metodik ). Rozvířilo to debatu, vyžádalo se vyjádření snad všech, co se u toho nachomejtlo ( snad i svazu matek, nadnesene ). A od té doby se v opravdu nezbytných případech ( rozumej u rvounu co se s nima už nechceš nijak dál bavit ) osazuje podtabulka. A s kabellama si děláš srandu, ale..... Radši nic, kdybys věděl že nejsi tak daleko od pravdy. Jasně, a na přechod můžeš jen v klobouku a musíš vést holcicku s mašlí ve vlasech To už tady taky bylo. Použito jako argumentace ad absurdum. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 Ja zase túto značku beriem ako zákaz vjazdu vozidiel, idúcich od seba 70 metrov Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borisslos Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 před 1 hodinou, kuncák7 napsal: MP to nemá co odstraňovat. Podtabulka i text je naprosto legální ( zjistíš na odboru dopravy vašeho města nebo dotazem na TS). Praha to není, že? Vás dohad je správnej částečně, další důvod je ten, že výfuk vadí slepcům a chodcům ( nekamenujte mě, řešíme podobné věci i u nas- Malešice ). Dík za vysvětlení. Praha to není. Kvůli chodcům a slepcům to asi moc nebude, chodník tam není, je to jen poměrně prudce se svažující cesta. Nicméně tento předepsaný způsob parkování by měli dodržovat všichni tam parkující, bo když parkují prdelí k baráku, tak to samozřejmě neumí, stojí pak křivě, zaberou tak plno místa a ostatní mají smůlu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 A jak jinak chceš bezpečně kolmo parkovat než zadkem k chodníku / domu? Při vyjíždění pozadu máš mnohem více slepých úhlů než popředu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 11. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2023 Právě teď, safi napsal: A jak jinak chceš bezpečně kolmo parkovat než zadkem k chodníku / domu? Při vyjíždění pozadu máš mnohem více slepých úhlů než popředu. Viz moje odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 10 hodinami, kuncák7 napsal: Ono vadí to, že nárazník a výfuk přečnívá přes obrubník na chodník ( vyjádření svazu invalidů a slabozrakých ). Tohle byla kauza snad 4-5 let stará, kdy městská policie začala pokutovat řidiče na základě vyobrazení na značce IP a tvrdila, že vyobrazení určuje, jak máš parkovat ( naprostá kokotina, kterou razil nějakej jejich metodik ). Rozvířilo to debatu, vyžádalo se vyjádření snad všech, co se u toho nachomejtlo ( snad i svazu matek, nadnesene ). A od té doby se v opravdu nezbytných případech ( rozumej u rvounu co se s nima už nechceš nijak dál bavit ) osazuje podtabulka. A s kabellama si děláš srandu, ale..... Radši nic, kdybys věděl že nejsi tak daleko od pravdy. Nevím kámo jaké máš auto, ale ani u jednoho z mých tři mi vyfuk nekouká ven z nárazníku a navíc je touto dodatkovou tabulkou ( zcela debilní) opravdu při výjezdu velké riziko, že neuvidím, nebude mi mít kdo okázat a já trefím bábu s hůlkou nebo zběsilého kolistu. @Conrad to popsal logicky a správně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borisslos Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 Zrovna tento případ je, co se týče výjezdu zaparkovaného auta, hodně atypický. Není to frekventovaná ulice, je tam odevšad zákaz vjezdu (jen pro dopravní obsluhu - divili byste se, kolik řidičů tento zákaz vůbec nezaznamená, či jej poruší s tím, že zrovna oni jsou ta dopravní obsluha), tudíž riziko střetu s jakýmkoliv jiným účastníkem je velmi nízké. Chci tím říct, že výjezd couváním je v pohodě. Spíš je horší právě to parkování prdelí - couvání do kopce, stojí pak metr od toho baráku a vyčuhují čumákem do cesty... Sumárum - schválně se zeptám, proč tam ta tabulka je a hotovo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 12. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 před 10 minutami, long napsal: Nevím kámo jaké máš auto, ale ani u jednoho z mých tři mi vyfuk nekouká ven z nárazníku a navíc je touto dodatkovou tabulkou ( zcela debilní) opravdu při výjezdu velké riziko, že neuvidím, nebude mi mít kdo okázat a já trefím bábu s hůlkou nebo zběsilého kolistu. @Conrad to popsal logicky a správně. Píšu nárazník a výfuk. Já taky nijak nezpochybnuju vaše jistě skvělé argumentační dedukce, protože mě je to celkem fuk ( ty si nechte právě až na předvolání ) , jen vysvětluju, že podtabulka je zcela legální, proč tam bude a jak to vzniklo. Řešil jsem tu přesně opačnej případ, kdy paní požadovala parkování výfukem k chodníku, protože opačně jí svítila parkující vozidla do oken Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se