Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A ty víš, který den to může být?

Já nevím, kdy narazím na nějakého vobejdu, který bude mít potřebu dělat problémy.

Deset let můžeš nosit a nic se nestane a pak jednoho krásného dne půjdeš do Action a narazíš na šestnáctiletého pošuka.....

V ČR je cca 300.000 zbrojních průkazů a hromada lidí nosí zbraň, protože prostě to riziko průseru tu je a může se to hodit.

Ale každého věc, já už ve svých letech nemám potřebu někoho přesvědčovat 😉 🤝

• Dát hlas 2
Odesláno

Jasne, tomu chápem. Ja sa v tých veciach moc nevyznám, preto som sa pýtal.  Mam baterku, ktorá je tvarom prispôsobená tak, ze v prípade potreby nou dokážem niekoho prastit. Bežne si ňou ale svietim. Tak som myslel tu otázku, či s tým teleskopom sa dá niečo ED robiť, no. 🤝

• Like 1
Odesláno

Kto nemá skúsenosť s teleskopom tak ho podceňuje . Ale kto skúsil jedno jemne pohladenie tak ho má . U mňa je peprák a teleskop povinná výbava v aute a pri vstupných dverách do domu .

Odesláno

Vlakno sa vola EDC a EDC je nieco co vlacis so sebou, lebo zazivas stavy kedy Ti tu vec treba dost casto, aby sa Ti to vlacenie oplatilo.

Ja myslim ze kazdy koho zivotny styl vyzaduje realne nasadenie teleskopu v obrane aspon raz za tri mesiace by mal seriozne zvazit zbrojak :D

• Dát hlas 1
Odesláno

EDC = Every Day Carry

Chápu to tak, že to jsou věci, které u sebe nosím každý den, ale nemusí to nutně znamenat, že je i každý den používám.

To by pak bylo EDU = Every Day Use 😁

No a to by byl v mém případě asi jenom mobil a klíče 😂

Odesláno

Ďakujem za rozšírenie obzorov. Uvedomil som si, ze 30 rokov vozím v autách skladaciu lopatku, a čo si spomínam, použil som ju 2x, mate pravdu.

Zistil som práve, že nutne potrebujem aj teleskop.

😄😁

• Haha 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 57 minutami, ivan_989 napsal:

Ďakujem za rozšírenie obzorov. Uvedomil som si, ze 30 rokov vozím v autách skladaciu lopatku, a čo si spomínam, použil som ju 2x, mate pravdu.

Zistil som práve, že nutne potrebujem aj teleskop.

😄😁

Teleskop nepotrebujes, misto teleskopu porid peprak - tornado s tryskou, zadnou mlhu, uz se to resilo milionkrat, po koupi odzkousej (uz sem narazil i na kus ktery byl plny ale nebyl natlakovany takze nestrikal) .. (a bacha kdyz pojedes za hranice). Misto teleskopu doporucuju hadici na vodu nebo sekyru. Sekyru uhrajes i za hranicema (a kdyz budes delat ohen nekde je super), peprak s teleskopem ne. Lopatku taky nutne potrebuju, jakou mas? Neprodas? :D

Upraveno uživatelem zceyee
Odesláno
Před hodinou, salámek napsal:

Teleskop nosím taky. Nejednou se mi osvědčil při odhánění agresivních psů. 

Ten nick ... jo, dává to smysl. 🤣

• Haha 2
Odesláno
před 51 minutami, zceyee napsal:

Lopatku taky nutne potrebuju, jakou mas? Neprodas?

Vojenskú skladaciu, kedysi dávno som kúpil v Army shope, šikovná  :). Istý čas som vozil aj malú Fiskars sekerku, tu som použil 1x co si spomínam. Ten teleskop sa mi ľúbi, niekedy sú fakt psy aj ľudia takí že...človek sa asi lepšie cíti keď vie ze ma niečo také po ruke v kapse.

Odesláno

Záleží o jaké zahraničí se jedná, všude je to jinak a je potřeba si to zjistit.

Tady zjednodušeně (není to úplně dokonalé, ale pro představu stačí).

A co se pepřáku týče, preferuji gel.

Je to jako jet, ale ulpívá na místech, kam se s ním člověk trefí.

Dosah rovněž až 5 metrů.

Teď jsem nově vybavil rodinu TW 1000.

https://www.rigad.cz/obranny-sprej-pepper-gel-tw1000-63-ml

Odesláno

Lopatku v autě mám starou skládací ČSLA, protože byla levná, když se v okolí rušily kasárna.

Pokud do auta nepotřebuješ skládací, tak osvědčená je od Cold Steel.

Odesláno

Když to tu člověk čte, tak aby se pomalu bál jít s odpadkama jen tak s holejma rukama 😆

• Like 1
  • Haha 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Pozor, spreje na zvířata mají zpravidla menší obsah aktivní látky (nemyslím celkový, jsou to doslova hasičáky = taky jsem bral loni do Tater), protože zvířata jsou mnohem více citlivá než člověk.

Odesláno

jj do toho autobusu na ochlastov potrebujes policajny spre a nie medvedij, bezne sa nepredava ale kto chce zozenie :D

Odesláno
před 5 minutami, cali napsal:

jj do toho autobusu na ochlastov potrebujes policajny spre a nie medvedij, bezne sa nepredava ale kto chce zozenie :D

:D já mám nějakej sprej, ale popravdě tomu moc nevěřím  x  kolegové říkali, že to na smažky stejně nefunguje. 

Mám ten 16" NEX co se tu vysmíváte kolegovi a je to geniální věc do malých prostorů a váží to úplný hovno, takže se to v klidu dá nosit i v trenkách doma. Beru to jako prodlouženou ruku.

Odesláno

...kasr Vám chválím. Nepůsobí tříštivé zlomeniny jako teleskop, nezpůsobí zástavu jako taser a po právní stránce je to vlastně holčičí sebeobrana takže přiměřená. Postupem času ale tlak v nádobě klesá, tak je třeba kontrolovat datum spotřeby a obnovovat.

( ! pozor - osobu pod opas spíš vydráždí ) 

PS: proudový ( ne aerosol !!! , foukne a máš to ve vočích ) + se světlem (zaměření xichtu). 

Odesláno

Sprej je naozaj jediny prostriedok, ktory mozes proste len kupit a zacat nosit a nemusis sa hned prihlasit na nejaky takticky kurz a aj tak jeho pripadny prinos je vzdy kladny, maximalne iba nulovy. U vsetkeho ostatneho hrozi, ze z toho nakoniec bude viac problemov nez uzitku.

Pokial uz za kazdu cenu potrebuje clovek nosit nieco cim moze ostatnych mlatit, tak niekoho by mohlo zaujat, ze existuju aj kozene obusky, aj take co sa vedia maskovat ako penazenka na mince.... go google "leather sap"

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...