Přejít na obsah

EDC | Every Day Carry

Maxel

Doporučené příspěvky

@kerenny07 mam X tehle klipu, uzivam je leta a samozrejme uz jsem nejaky znicil. Jeden mi praskl, a nejakych starsich se casem ulomily ty nosniky nebo jak se to jmenuje. Jde to uzit i bez nich, ale neni to moc prijemny. Ale na nahled napr. jidelaku nebo cenovky v krame ok. 

Pak mam ty lenonky, ty mam cca rok a pul a zatim dobry. Vyhoda je, ze jsou koncipovany tak nejaky univerzalne, ze sedi kazdymu. Tj mam stejny jako zena a stejny jsem kupoval i kamosce a vsem sedi ok. 
Samozrejme jsou subtilni, ale pri trochu slusnym zachazeni dle myho vydrzi. Kazdopadne se vyplati kupovat v akci, ktery maji skoro  furt nejaky.

IMG_0415.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,
uz po treti jsem na letisti prisel o svuj Kershaw.
V Praze jsem prosel a ve Varsave ho cestou zpatky vyhodili.

Docela vtipne je, ze na stejne trase asi 3-4 tydny zpatky jsem prosel tam i zpet.

Nemate nejaky typ na nozik s kratkou cepeli, ktery projde do letadla? Idealne vyhazovak ala kershaw, ale neni podminka.

Diky!

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, Qwuiddo napsal:

Ahoj,
uz po treti jsem na letisti prisel o svuj Kershaw.
V Praze jsem prosel a ve Varsave ho cestou zpatky vyhodili.

Docela vtipne je, ze na stejne trase asi 3-4 tydny zpatky jsem prosel tam i zpet.

Nemate nejaky typ na nozik s kratkou cepeli, ktery projde do letadla? Idealne vyhazovak ala kershaw, ale neni podminka.

Diky!

Kde jsi ho měl? Jak dlouhou má čepel?

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, Qwuiddo napsal:

@Ivan Lelákv tasce s notebookem, byl to myslim kershaw atmos s cepeli 7.6cm

Měl jsi to v kabině nebo spodním úložném prostoru? A může podle přepravních podmínek společnosti takový nůž (= vyhazovák, čepel 7.6 cm) do kabiny? Já dávám obvykle na cestu Leathermany do kufru a dolů do zavazadlového prostoru. Po dobu cesty se bez nich v kabině obejdu. 

Odkaz ke komentáři

Už jsem také musel vyhodit Victorinox climber, což mě hodně mrzelo.

Omezení je 6 cm délka čepele.

Malý Victorinoxy 58mm jako classic mě nebaví, tak mě napadlo, že by šlo malinko zkrátit čepel u nože Victorinox 84mm jako bantam, waiter nebo cadet, které mají čepel kolem 6,3cm. Funkčnost by to nijak neomezilo.

Při další cestě to asi risknu a jednoho waitera obětuji.

Odkaz ke komentáři

před 54 minutami, Jerryl napsal:

Už jsem také musel vyhodit Victorinox climber, což mě hodně mrzelo.

Omezení je 6 cm délka čepele.

Malý Victorinoxy 58mm jako classic mě nebaví, tak mě napadlo, že by šlo malinko zkrátit čepel u nože Victorinox 84mm jako bantam, waiter nebo cadet, které mají čepel kolem 6,3cm. Funkčnost by to nijak neomezilo.

Při další cestě to asi risknu a jednoho waitera obětuji.

Ja premyslim, ze zkusim Kershaw Chive.
Delka cepele je 4.9cm, ale jsou to dva litry a nevim jestli se mi to chce riskovat.

V patek letim, tak uvidime, zda ho koupim a risknu to nebo ne :).

Odkaz ke komentáři

před 22 minutami, geometr napsal:

Hmm... já kdybych u sebe zapomněl svýho Climbera, kterýho by mi chtěli vzít, tak nikam neletim. 😞

To ti povim, měl jsem zkaženou celou dovolenou.

@Qwuiddo

Právě proto jsem určil jako obětinu pouze Waitera za 300.

Už jsem ale četl, že někomu vyhodili 5cm nožík, který by měl být úplně v pohodě, ale hádej se s nima.

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Jerryl napsal:

To ti povim, měl jsem zkaženou celou dovolenou.

@Qwuiddo

Právě proto jsem určil jako obětinu pouze Waitera za 300.

Už jsem ale četl, že někomu vyhodili 5cm nožík, který by měl být úplně v pohodě, ale hádej se s nima.

Ženě nekompromisně nařídili odevzdat takový miniaturní perořízek na otevírání obálek, čepel měla tak 2 cm. 

Odkaz ke komentáři

Mně se kdysi stalo na letišti v Ruzyni. Nedopatřením jsem u sebe měl svůj Lionsteel a chtěli ho vyhodit. Odběhl jsem od brány a prošel několik dutyfree shopů až jsem našel jeden, kde jsem uprosil slečnu prodavačku, že si ho u ní schovám a po návratu bych se o něj přihlásil. Vše proběhlo jak mělo. Tenkrát ten nůž stál pro mně "ranec", tak bych ho asi obrečel.

Odkaz ke komentáři

Už jsem to sem dával, pokud je to pri odletu v Praze dá se zkusit tohle:

Pokud si zapomeneš nůž tak je nadále možnost úschovy po dobu 30 dní. Nůž může vyzvednout i jiná osoba s kopií nebo fotkou depozitního lístku ale dotyčná osoba pokud nemá originál musí souhlasit s ofocením dokladů totožnosti. Pokud by ti nějaký bezpečnostní pracovník nůž nechtěl uskladnit ( není to jeho povinnost ) je dobré tvrdit že nůž má vyšší hodnotu a nebo že tě k němu váže citové pouto. To je asi rak všechno co ti k tomu mohu napsat.

Osobně jsem zažil nezdolného kluka při odbavení že si vynutil úschovu přívěsku na klíče - nábojnice.

Upraveno uživatelem Prochy68
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...