Přejít na obsah

EDC | Every Day Carry

Maxel

Doporučené příspěvky

Já před cirka deseti lety dostal na palubu letadla, to jest nikoliv do podpalubí, tohohle mazlíka:

Kershaw Junkyard Dog II - kapesni-noze.cz

Jsem tedy v téhle oblasti samozvaným expertem, neváhejte mne kontaktovat pro další tipy a triky 🙂 (je to dobrá historka k pivu, ještě teď se mi stahuje prdel, když na to vzpomínám...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lítám už dlouho s leatherman microu, mám ji automaticky na klicich, dřív jsem ji sundaval, teď už na to prdim. Nikdo si ji ani nevšiml, jenom jednou v Bergenu si ji securitacka prohlížela, ale bez řečí mi ji vrátila. Tam je fajn i ten tvar, že to na první pohled nevypadá jako nuz (a co si budem on opravdu výraz nuz je pro tu čepelku silné slovo), ale občas se sakra hodí a v nouzi se s tim dá upižlat ledasco

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Jsem odhalen 😁, takže, než bych se tím zas 2 dny zabejval, jak je mým zvykem, radši jsem rovnou objednal.

Buď si to nechám nebo dám klukovi. Ten k mý radosti (a menší radosti maminky) k takovejm věcem dost slušně inklinuje. Tuhle si hrál s benzíňakem, najednou se zatvářil vážně a povídá:

Tohle je aktuálně můj druhej nejoblíbenější zapalovač.

A první je kterej?

(opět s vážnou tváří): Pochopitelně Zippo.

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, warann napsal:

Jsem odhalen 😁, takže, než bych se tím zas 2 dny zabejval, jak je mým zvykem, radši jsem rovnou objednal.

Buď si to nechám nebo dám klukovi. Ten k mý radosti (a menší radosti maminky) k takovejm věcem dost slušně inklinuje. Tuhle si hrál s benzíňakem, najednou se zatvářil vážně a povídá:

Tohle je aktuálně můj druhej nejoblíbenější zapalovač.

A první je kterej?

(opět s vážnou tváří): Pochopitelně Zippo.

Taky to tak dělám 😁

Věci, které se u mě neosvědčily, jako třeba OTF, dávám staršímu synovi.

Ten je pak v partě za mega frajera, který má super cool fotra 😂

Má to v hlavě srovnané, takže mu naprosto věřím (má i motýlka, teleskop a jiné hračky).

To u mladšího to bude ještě dlouho trvat, než si mou důvěru získá (je to malý záškodník 🤣 ).

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak asi definitivní sestava do Tater? 🤔

Nejvíce jsem samozřejmě špekuloval na hodinkami a různě to měnil a přezouval 😁

Nejprve jsem byl rozhodnut pro Cooky na kůži (z estetických důvodů).

Nakonec to jsou ale Hydra na gumě (z čistě praktických důvodů).

PSX_20240627_074559.jpg

Odkaz ke komentáři

Místní odborníci na Stanley - máte zkušenosti co můžou dobře používat děti (3,5 roku)? Např. ten model s brčkem? Rozšroubovat a naplnit to nemusí sama, ale prostě otevřít ten mechanismus a napít se a zavřít to zpět tak, aby se jí to v batůžku nevylilo.

GoFlip - chápu správně, že tohle nemá úplně termo vlastnosti na udržení teplých nápojů?

AeroLight - nebude to otvírání moc těžké pro malé dítě?

NeverLeak - nebo tahle otočná klasika?

Nebo se na Stanley vyprdnout a pořídit např. tuhle Thermos?

Odkaz ke komentáři

Na Stanley nedám dopustit, ale pro dítě nevím. Otočnou klasiku Neverleak zvládne určitě. Doplnit určitě ne, to už chce větší sílu. Ale napít se ano.

GoFlip je dělaný pro studené/chladné nápoje. Pro teplé není doporučený. Pravděpodobně kvůli brčku uvnitř.

Tento styl zavíraní by mohl být ještě vhodný pro dítě. Osobně ho nemám, ale zkoušel jsem kolegův a myslím, že by to šlo: https://www.knifestock.cz/stanley-classic-series-termo-cup-250ml-nightfall-10-09849-012-p57115

Odkaz ke komentáři

Taky jsme tohle řešili, ve finále to vyhrála ta Thermosu, ale začala docela brzo protýkat, jednou jsme ještě vyměnili těsnění, ale nakonec skončili u https://www.decathlon.cz/p/turisticka-nerezova-termoska-mh-500-0-5-l/_/R-p-301267?mc=8809552 Není to žádnej luxus, ale od té doby spokojenost.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pánové doporučili by jste nějakou EDC taštišku přes rameno, ale něco menšího na mobil, peněženku, klíče a slabou kudličku. Mám vod Falca malou taštičku na kvéro, ale jak tam nenosíš to kvéro, tak i tak je zbytečně velká.

Něco nylonovýho atd. (kůži ne) a je jedno jestli módní značku (možná bych upřednostnil) než nějakou army značku, ale v důsledku to bude jedno. Ty módnější budou asi lehčí a fakt tam budu nosti nic jinýho než peněženku, mobil, klíče.

Klidně si nechám poradit jestli někdo řešil podobný nákup a trefil to dobře případně i netrefil :default_smile:

něco takovýhleho

https://allegro.cz/nabidka/hugo-boss-panska-taska-pres-rameno-black-12569560080

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...