Přejít na obsah

Jake audioknihy prave posloucháte

Vit

Doporučené příspěvky

@Radik já v podstatě jen MHD, což jsou asi 2 hoďky denně, na plazmě (zrovna zítra jdu)...

Jinak ve zdraví jsem přežil celýho Kmentu, od Mrázka, přes Krejčíře, Babiše po Rudýho Zemana (chybí mi jen Ruská mafie)a teď teď to vydejchávám u série Lovci monster od Larryho Correii

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 29. 7. 2023 v 17:44, Radik napsal:

Položím praktickej dotaz - jak audioknihy posloucháte? Fak si sednete třeba na 4-5h v kuse a soustředíte se jenom na to, nebo tím vyplňujete třeba dlouhý cesty, nebo nudný práce, nebo...?

Já si totiž nějak nedokážu sednout / lehnout, něco pustit a poslouchat. Nějak se na to nejsem schopnej soustředit a mám podvědomej pocit, že je to ztracenej čas (což je samozřejmě blbost, není, poslouchám, ne?). Zajímavý, že při čtení papírový knihy tenhle problém nemám. Takže případný audioknihy nechávám vždy před spaním nebo na cesty (kterejch zas tolik a dostatečně dlouhejch nemám), ale když u toho člověk za 10 minut usne, je to hodně kouskovaný a takovou 2001: Vesmírnou odysseu znám na začátku prakticky nazpamět 😇

V autě, hlavně dlouhé cesty.

Dříve jsem poslouchal hlavně Radiožurnál, ale když jede člověk 4 hodiny, tak se zpravodajství pořád opakuje.

V 31. 7. 2023 v 9:06, milhauszn napsal:

V aute, cesty bez audioknihy jsou uz nuda.
...

Přesně!

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Trochu to tu oživím, byť se to netýká přímo audioknihy, ale poslechu. Narazil jsem na nějakou akci na Alze a poprvé objednal audioknihu tam. K tomu jsem stáhl jejich aplikaci pro poslech a to je teda děs, to ovládání. Všechna negativa nemá cenu vypisovat (přeskakování vpřed jen po kapitolách a vzad po 10 sekunách např.), ale top je, že když to pustím, tak to z mně neznámýho důvodu začne hrát jinde, než jsem to vypl, obvykle o několik kapitol zpět. Což je zejména v autě, kde poslouchám především fakt super.

Asi by to šlo nacpat do nějaký univerzální apky, ale na to seru. Takže to byl první a současně i poslední nákup u

image.jpeg.c2ec9c53366717791b11398ec8601ccc.jpeg

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři

I já patřím mezi automobilové posluchače (minimum je 1,5 hodiny denně) a navykl jsem si i u osamělých domácích pracích a u holení (to už je, uznávám, trochu praštěný).

Právě teď Irving Stone - Žízeň po životě ( beletrizovaný životopis Vincenta van Gogha).

Ale chci se hlavně dotázat na vaše zdroje. Řekněme, že chci ulevit svému svědomí a využít nedávné vyschnutí hlavního pramenu k porozhlédnutí se po ekonomicky přívětivém legálním zdroji. Používáte někdo nějakou předplacenou knihovnu, nebo výhodné balíčky? Určitě pro mě nebude dlouhodobě udržitelné vydávat stokoruny za několik hodin poslechu.

Díky za tipy.

Odkaz ke komentáři

před 21 hodinami, whitley napsal:

Ale chci se hlavně dotázat na vaše zdroje. Řekněme, že chci ulevit svému svědomí a využít nedávné vyschnutí hlavního pramenu k porozhlédnutí se po ekonomicky přívětivém legálním zdroji. Používáte někdo nějakou předplacenou knihovnu, nebo výhodné balíčky? Určitě pro mě nebude dlouhodobě udržitelné vydávat stokoruny za několik hodin poslechu.

Díky za tipy.

https://www.audiolibrix.com/cs , ale asi to nebude (cenově) to co hledáš.

Každopádně si musím ještě odfrknout, jak je ta appka od Alzy děsná. Fakt doporučuju se tomu vyhnout obloukem.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, warann napsal:

https://www.audiolibrix.com/cs , ale asi to nebude (cenově) to co hledáš.

Každopádně si musím ještě odfrknout, jak je ta appka od Alzy děsná. Fakt doporučuju se tomu vyhnout obloukem.

Používám již dlouho tuto appku a jsme s ní maximálně spokojený

https://play.google.com/store/apps/details?id=ak.alizandro.smartaudiobookplayer

Odkaz ke komentáři

před 42 minutami, Lynx12 napsal:

Používám již dlouho tuto appku a jsme s ní maximálně spokojený

https://play.google.com/store/apps/details?id=ak.alizandro.smartaudiobookplayer

Diky, musim kouknout zda to ma nejakej klon na ajtouna. Jinak jak jsem psal, normalne pouzivam na nakup i poslech audiolibrix, k cemuz nemam vyhrad. Jen tentokrat jsem se nechal nalakat na black friday a koupil to u zelenyho zmrda. Fakt nikdy vice. 

Odkaz ke komentáři

nakupuju na audioteka nebo audiolibrix, s ovladanim neni problem, nekdy u zamceny obrazovky (ted nevim u ktery aplikace) musim zmacknout dvakrat play, za ty roky co to pouzivam se hodne zlepsilo stahovani, driv nez clovek mohl zacit poslouchat trvalo to treba 5 min, ted okamzite. Posledni co jsem poslouchal byl Sudettenland, za me fajn, lehce alternitavni historie, detektivni pribeh odehravajici se v cervnu 1990 v Bruntale, kde mistni rom zabije byvaleho sefa Bruntalskeho gestapa, ktery se vratil z vezeni …

Odkaz ke komentáři

K četbě z repertoáru Českého rozhlasu přistupuji s mírnou nedůvěrou. Tamní knihy jsou častokráte hodně editované, krácené, nebo dokonce volně převyprávěné a posluchač se nedozví,  do jaké míry je text autentický. Já mám raději, když poslouchám originál. 

Ale nabídka je pestrá a teď, když jsem rozklikl odkaz, tak hned na úvod vidím nějakou novou povídku od mého oblíbence Petra Stančíka. Díky 

Odkaz ke komentáři

Já to jedu ve velkém, denně 6-8h. Práce za volantem je k tomu ideální. Ani bych nespočítal kolik těch knih už bylo, ale stovky určitě. Hodně se v tom už ztrácím, ale občas něco překvapí. Hodně dobrá byla Duna + pokračování , Problém tři těles + pokracovani, Růže pro Algernon, většina Kotletů, Utss Salamis, Nadace + pokračování, Leviatan se probouzí, Stín krkavce + pokračování, Ve stínu slunce, Spasitel, Smrtka + pokracovani, Naslouchač + pokracovani. Krimi doporučovat nebudu, je jich tolik...  Upsal bych se 🤣

Používám apku Smart AudioBook Player

je super. 

Jsem z Prahy a kdyby měl někdo zájem, mám toho mraky. 

Upraveno uživatelem lukas.78
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Hovno hoří
(poslouchám a divím se, jak málo toho bylo použito v Pelíšcích, které se k této knize hlásí)

Mimochodem Pelíšky mám moc rád a já i celá rodina je považujeme za jeden z nejoblíbenějších vánočních pořadů

Vit_LT_M8_241230_01____.jpg

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...